کشف جدید دانشمندان: هسته زمین هر 8.5 سال یکبار تکان میخورد
این کشف نظریههای سنتی را زیر سؤال میبرد و دیدگاه تازهای به محققان درباره ویژگیهای ژئوفیزیکی زمین میدهد.
محققان چینی کشف کردهاند که هسته داخلی زمین هر 8.5 سال بهگونهای موزون تکان میخورد و این امر احتمالاً بر میدان مغناطیسی این سیاره تأثیر میگذارد. کشف این تکان چرخهای در هسته زمین ممکن است دیدگاههای سنتی محققان درباره میدان مغناطیسی و ویژگیهای دینامیکی و ژئوفیزیکی زمین را تغییر دهد.
براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان ژئوفیزیک دانشگاه ووهان چین پدیدهای ریتمیک در هسته درونی زمین کشف کردهاند. بهنظر میرسد که هسته درونی زمین هر 8.5 سال یکبار یک لرزش ظریف حول محور چرخشی خود ایجاد میکند. این لرزش ناشی از یک ناهماهنگی کوچک بین هسته داخلی زمین و گوشته آن است.
کشف محققان چینی و لرزش ریتمیک هسته زمین
در عمق حدود 2900 کیلومتری، هسته زمین به دو بخش تقسیم میشود؛ یک بخش بیرونی مایع و درحالچرخش و یک لایه داخلی که عمدتاً جامد است. این بخش از هسته چندین جنبه حیاتی عملکرد زمین را تعیین میکند؛ ازجمله طول روز و سپر مغناطیسی که مانع تابش مرگبار نور خورشید میشود.
نوسانات کشفشده در هسته داخلی به تغییرات احتمالی در شکل و حرکت هسته مایع نیز اشاره دارد؛ این تغییرات ممکن است خود بر میدان مغناطیسی زمین تأثیر بگذارند. این کشف مهم از تجزیهوتحلیل پیچیده حرکت قطبی زمین و اندازهگیری محور چرخشی سیاره نسبت به پوسته آن بهدست آمده است.
محققان با مشاهده انحرافات ظریفی که هر 8.5 سال در حرکت قطبی اتفاق میافتد و همبستگی آنها با تغییرات جزئی در طول روز در سرتاسر کره زمین، به این لرزش هسته داخلی پی بردند. یافتههای جدید نظریههای سنتی را با فرض همترازی بین هسته داخلی و محورهای چرخش گوشته زیر سؤال میبرند.
درواقع پژوهش جدید کشف کرد که یک شیب 0.17 درجهای بین هسته داخلی و گوشته وجود دارد. این شیب احتمالاً بهعلت وجود نیمکره شمال غربی متراکمتر در هسته، همراه با تغییرات چگالی بین لایههای داخلی و خارجی هسته ایجاد شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.