ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نورالینک
میان رشته ای

در آستانه اولین آزمایش انسانی تراشه مغزی ایلان ماسک، خبرهایی درباره مرگ چندین میمون در آزمایشگاه نورالینک منتشر شد

شرکت نورالینک برای آزمایش تراشه مغزی خود روی انسان‌ها آماده می‌شود و حالا در این گزارش نگران‌کننده به مرگ میمون‌ها توسط آن اشاره شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۳

در حالی که ایلان ماسک ادعا کرده بود «هیچ میمونی در طول آزمایش‌های ایمپلنت شرکت نورالینک نمرده است» گزارش جدیدی منتشر شده که گفته‌های این میلیاردر را نقض می‌کند.

براساس اسناد عمومی که توسط کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه (PCRM) به دست آمده و Wired در گزارش خود آن‌ها را منتشر کرده است، میمون‌های ماکاک که در آزمایش‌های Neuralink حضور داشته‌اند، پس از تحمل عوارض مختلفی از جمله «اسهال خونی، فلج جزئی و ادم مغزی» کشته شده‌اند. در این اسناد توضیح داده شده که یک میمون نر در مارس سال 2020 «پس از شل شدن ایمپلنت جمجمه‌اش» کشته شده است.

مرگ میمون‌های توسط تراشه مغزی نورالینک

در ادامه گزارش وایرد به آزمایشی در دسامبر 2019 اشاره شده است که در آن یک میمون پس از شکسته شدن یکی از قطعات ایمپلنت معزی خود در طول فرآیند جراحی دچار عفونت شد و به‌همین دلیل دانشمندان مجبور به کشتن آن شدند. میمون دیگری که با نام حیوان شماره 15 معرفی شده است، چند روز پس از دریافت ایمپلنت خود، بدون دلیل مشخصی شروع به فشار دادن سر خود کرده است. پس از گذشت چندین ماه وضعیت این میمون بدتر شده است تا در نهایت کارکنان نورالینک مجبور به کشتن آن شده‌اند. گزارش کالبدشکافی حیوان شماره 15 نشان می‌دهد که او دچار خونریزی مغزی شده است و ایمپلنت‌های Neuralink بخش‌هایی از قشر مغز او را پاره کرده‌اند.

ماسک علاوه بر این ادعا که هیچ میمونی به دلیل ایمپلنت نورالینک نمرده است، گفت که این استارتاپ از میمون‌هایی در آزمایش‌های خود استفاده می‌کند که نزدیک به مرگ هستند تا هیچ خطری برای میمون‌های سالم وجود نداشته باشد. با این حال، گزارش Wired به نقل از کارمند سابق این شرکت گفته‌های ماسک را نقض کرده است.

این گزارش نگران‌کننده در حالی اعلام شده است که نورالینک روز گذشته اعلام کرده بود که قصد دارد فرایند اولین آزمایش انسانی تراشه مغزی خود را شروع کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • rayacoder
    rayacoder | ۳۰ شهریور ۱۴۰۲

    کار احمقانه ای هست ! به جای این کارا روی ابزارهای بی خطر کار کنین.

    • odin
      odin | ۳۱ شهریور ۱۴۰۲

      خیلی جالبه احمقانه خطاب کردن دانشمندان لبه علم
      توسط یه آدم عادی که اگه تکنولوژی همینا نبود قبل دو سالگی مثل نصف جمعیت دنیا ساقط شدهبودی

مطالب پیشنهادی