ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شهر گمشده تمدن مایا
میان رشته ای

باستان‌شناسان یک شهر گمشده تمدن مایا را در جنگل‌های مکزیک پیدا کردند

باستان‌شناسان در این شهر گمشده چندین هرم با ارتفاع 15 متر را کشف کرده‌اند.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۰ تیر ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

باستان‌شناسان در مکزیک بقایای یک شهر گمشده تمدن مایا را در اعماق جنگ‌های شبه‌جزیره یوکاتان کشف کردند.

این شهر در سایت باستان‌شناسی واقع در ذخیره‌گاه بوم‌شناختی «بالامکو» در ایالت کامپچه مکزیک کشف شده است. این سایت اهرام‌ غول‌پیکری دارد که در دوران کلاسیک تمدن مایا (بین سال‌های 250 تا 1000 میلادی) ساخته شده‌اند. باستان‌شناسان این شهر را Ocomtún به‌معنای «ستون سنگی» در Yucatec Maya نام‌گذاری کرده‌اند. این نام‌گذاری به ستون‌هایی اشاره دارد که تقریباً 50 هکتار را پوشش می‌دهند.

نحوه کشف شهر گمشده مایا

شهر گمشده مایا

باستان‌شناسان درحالی‌که مشغول نقشه‌برداری از زمین‌های پست تمدن مایا به‌وسیله شلیک میلیاردها لیزر از یک هواپیما بودند، این شهر را کشف کردند. این تکنیک که LiDAR نام دارد، یک روش غیرتهاجمی است که محققان از آن برای درک توپوگرافی سازه‌های ساخته‌شده توسط انسان‌ها در زیر شاخ و برگ‌ها استفاده می‌کنند.

باستان‌شناسان با استفاده از LiDAR موفق به کشف شهری شدند که دارای چندین سازه هرمی است که بلندترین آن‌ها ارتفاعی برابر 15 متر دارد.

تمدن مایا شهرهای زیادی در جنوب مکزیک و آمریکای مرکزی داشته است. این تمدن در هزاره اول پس از میلاد به اوج خود رسید تا اینکه بین سال‌های 800 تا 1000 از هم پاشید. البته درحال‌حاضر هنوز مایاها زنده هستند؛ اما با فرهنگی متفاوت از آنچه که در گذشته وجود داشت.

باستان‌شناسان علاوه‌ بر اهرام و ستون‌ها، سرامیک، سه میدان، زمین بازی با توپ و یک مجموعه متشکل از ساختارهای کم‌ارتفاع در دایره‌های متحد‌المرکز را کشف کرده‌اند. پژوهشگران درباره نحوه استفاده از برخی از این ساختارها توسط مایاها تحقیق می‌کنند.

این احتمال وجود دارد که برخی از این سازه‌ها برای مراسم‌های مذهبی مورد استفاده قرار گرفته باشند. به گفته یکی از محققان، بیشترین نوع سرامیکی که روی سطح و برخی از گودال‌ها پیدا شده است، به سال 600 تا 800 میلادی مربوط می‌شود.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی