ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

میان رشته ای

این استارتاپ می‌خواهد کنترل رؤیاها در خواب را ممکن کند!

این فناوری در هدبند ضخیمی پیاده‌سازی شده است که Halo نام دارد و ظاهراً می‌تواند کنترل رؤیاهای شما را ممکن کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

استارتاپی با نام Prophetic درحال کار روی یک فناوری است که شاید نمونه آن را فقط در فیلم‌های سینمایی و داستان‌های تخیلی دیده باشید. درواقع فناوری این استارتاپ، به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید خواب و رؤیاهای خود را کنترل کنید و حتی در خواب‌های خود کار کنید!

فناوری درحال ساخت توسط این استارتاپ، در هدبند ضخیمی پیاده‌سازی شده است که Halo نام دارد و می‌تواند رؤیاهای شفاف، یعنی رؤیاهایی را که در آن‌ها از خواب‌دیدن خود آگاه هستید، القا کند؛ بنابراین این فناوری به‌طور بالقوه می‌تواند کنترل رؤیاها را فراهم کند. همان‌طور که «اریک وولبرگ»، بنیان‌گذار و مدیرعامل Prophetic به فورچون می‌گوید، هدف اصلی پروژه Halo این است که افراد بتوانند کنترل رؤیاهای خود را به‌دست بگیرند و از زمان خواب خود به نحو بهتری استفاده کنند!

به عنوان مثال، وولبرگ می‌گوید که یک بنیان‌گذار و مدیرعامل می‌تواند با این فناوری برای جلسه‌های آینده خود تمرین کند یا یک طراح وب می‌تواند الگوهای جدید ایجاد کند و به‌طور کلی، «عامل محدود‌کننده تخیل خود افراد است.»

ظاهر و نحوه عملکرد فناوری کنترل خواب

ماکت‌های اولیه Halo دستگاهی شبیه به هدبند را نشان می‌دهند که می‌توان آن را مانند تاج روی سر خود قرار داد. این دستگاه کارش را با انتشار پرتوهای متمرکز اولتراسوند در ناحیه‌ای از مغز انجام می‌دهد که در شکل‌گرفتن رؤیای شفاف نقش دارد و تصمیم‌گیری و آگاهی را کنترل می‌کند.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه Prophetic برای ساخت Halo با بنیان‌گذار Card79، یعنی «افشین مهین» همکاری کرده که قبلاً دستگاه Neuralink N1 را برای شرکت ایمپلنت مغزی «ایلان ماسک»، یعنی نورالینک طراحی کرده است.

بااین‌وجود، برخی از کارشناسان در مورد هدبند Halo و امکان کنترل خواب با آن چندان مطمئن نیستند. «آنتونیو زادرا»، استاد روانشناسی «دانشگاه مونترال»، به فورچون می‌گوید که «انجام این کار چندان ساده نیست.» درواقع او مطمئن نیست که چنین فناوری در القای رؤیاهای شفاف مؤثر خواهد بود یا خیر.

درنهایت اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، Prophetic قصد دارد دستگاه‌های Halo را از سال 2025 با قیمتی بین 1500 تا 2000 دلار روانه بازار کند. باید دید این فناوری باعث می‌شود تا در آینده مانند فیلم‌های تخیلی، ازجمله Inception، انسان‌ها بتوانند با دنیای رؤیا و خواب ارتباط بیشتری بگیرند یا خیر.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • island
    island | ۱۴ آذر ۱۴۰۲

    به این فکر می‌کنم که روی کیفیت خواب چه تأثیری خواهد گذاشت. مثلاً آیا اگه تو خواب کار کنیم، صبح روز بعد خسته از خواب بیدار می‌شیم یا سرحال؟
    و اینکه خواب دیدن، یه فایده‌ی تکاملی برای مغز ما داره. دستکاری اون، آیا ما رو به سمت بهتر شدن می‌بره یا بدتر شدن؟
    جالبه در کل.

مطالب پیشنهادی