ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تونل دانمارک به آلمان
میان رشته ای

طولانی‌ترین تونل پیش‌ساخته جهان در اروپا احداث می‌شود: از دانمارک به آلمان در 7 دقیقه

این تونل پیش‌ساخته است؛ ابتدا قطعات مجزای آن ساخته سپس مانند لگو به هم متصل می‌شوند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۰

طولانی‌ترین تونل جاده‌ای و ریلی پیش‌ساخته جهان زیر دریای بالتیک بین دانمارک و آلمان درحال ساخت است. این تونل 18 کیلومتری فِمارن‌بلت (Fehmarnbelt) نام دارد و نوید سفرهای سریع‌تر و ارتباط جدیدی بین اسکاندیناوی و اروپای مرکزی را می‌دهد.

براساس گزارش BBC، محل ساخت فِمارن‌بلت در ورودی شمالی تونل (جنوب شرقی دانمارک) واقع شده است. این محل بیش از 500 هکتار وسعت دارد و شامل یک بندر و کارخانه‌ای است که بخش‌های مجزای تونل را با نام «عناصر» تولید می‌کند. هر عنصر این تونل 217 متر طول و 42 متر عرض دارد و در آن از فولاد و بتن استفاده شده است. درنهایت 90 عنصر مجزا مانند قطعات لگو به هم متصل می‌شوند. ابتدا قرار بود به‌جای تونل زیردریایی، دانمارک و آلمان با پل به هم متصل شوند اما بادهای شدید و مسائل امنیتی مانع این طرح شد.

طولانی‌ترین تونل پیش‌ساخته جهان

این تونل از شمال به جنوب ساخته می‌شود.

بودجه این پروژه حدود 7 میلیارد و 400 میلیون یورو (8 میلیارد و 100 میلیون دلار) است که بیشتر آن را دانمارک و یک‌میلیارد و 300 میلیون یوروی آن را از کمیسیون اروپا تأمین شده است. این طرح یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساختی منطقه و بخشی از برنامه اتحادیه اروپا برای تقویت ارتباطات در سراسر قاره و درعین‌حال کاهش پروازهاست.

پس از تکمیل این پروژه، سفر بین رودبیهاون (Rødbyhavn) در جنوب دانمارک و پوتگارتن در شمال آلمان با ماشین فقط 10 دقیقه و با قطار فقط 7 دقیقه طول خواهد کشید و جایگزین سفر دریایی 45 دقیقه‌ای با کشتی خواهد شد. در این تونل، 2 خط راه‌آهن و جاده دوطرفه، یک راهروی تعمیر و نگهداری اضطراری وجود دارد.

هنریک وینسنتسن (Henrik Vincentsen)، مدیر اجرایی Femern، شرکت دولتی دانمارکی که درحال ساخت تونل است، می‌گوید: «این مسیر نه‌فقط دانمارک را به آلمان متصل می‌کند، بلکه اسکاندیناوی را نیز به اروپای مرکزی می‌رساند. همه برنده‌اند و با 160 کیلومتر سفر کمتر، [انتشار] کربن را نیز کاهش می‌دهیم.»

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی