ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قدیمی‌ترین غارنگاره جهان
میان رشته ای

قدیمی‌ترین غارنگاره جهان کشف شد؛ نقاشی سه انسان و یک گراز با قدمت 51 هزار سال

این کشف نحوه درک ما از تکامل تفکر انتزاعی در انسان غارنشین را تغییر می‌دهد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۷ تیر ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

در سقف یک غار آهکی در جزیره سولاوسی (Sulawesi) اندونزی، دانشمندان غارنگاره‌ای کشف کردند که در آن سه شخصیت شبیه انسان و یک خوک وحشی یا گراز به تصویر کشیده است. به گفته محققان دانشگاه گریفیث استرالیا این اثر قدیمی‌ترین نقاشی غاری با قدمتی حداقل 51,200 سال است.

براساس گزارش BBC، این نقاشی کشف‌شده حداقل 51,200 سال قدمت دارد که متعلق به بیش از 5 هزار سال قبل‌تر از قدیمی‌ترین غارنگاره کشف‌شده پیشین است. این کشف نحوه درک ما از تکامل تفکر خلاق و انتزاعی در انسان غارنشین را تغییر خواهد داد. همچنین این تصویر نشان می‌دهد انسان پیش‌تر از آنچه گمان می‌کردیم، داستان‌سرایی را شروع کرده است.

کشف قدیمی‌ترین غارنگاره در اندونزی

این نقاشی گرازی را نشان می‌دهد که بی‌حرکت ایستاده و دهانش تا حدی باز است و حداقل سه پیکره شبیه انسان اطراف او وجود دارند. بزرگ‌ترین انسانی که در این نقاشی می‌بینیم، هر دو دستش دراز است و به نظر می‌رسد چیزی شبیه میله را در دست دارد. دومی در مقابل خوک قرار دارد و سرش در کنار پوزه است. او ظاهراً چوبی را نگه داشته که گویی یک سر آن با گلوی خوک در تماس باشد. سومین انسان نیز وارونه شده و پاهایش رو به بالاست، یک دستش به سمت خوک دراز شده و مماس سر خوک قرار دارد.

ابعاد این نقاشی 92 سانتی‌متر در 38 سانتی‌متر است.

محققان این نقاشی را صحنه‌ای روایی تفسیر کردند که به گفته آن‌ها، قدیمی‌ترین شواهد شناخته‌شده داستان‌سرایی در دنیای هنر محسوب می‌شود. به گفته محققان، سه پیکری که شبیه انسان هستند و این گراز آشکارا در یک بخش‌ این غارنگاره به تصویر کشیده شده‌اند. درعوض، کنار هم قرارگرفتن چهره‌ها، نحوه قرارگیری آن‌ها و نحوه تعامل آن‌ها عمدی بوده است. داستانی بین این چند انسان و گراز اتفاق افتاده و بدیهی است که ما نمی‌دانیم این داستان چه بوده.

تپه Karampuang در اندونزی، جایی که این اثر هنری در آن یافت شد.

محققان که نتایج پژوهش آن‌ها در نیچر منتشر شده است، از رویکردی علمی جدید برای تعیین سن این غارنگاره بهره بردند. آن‌ها از لیزر برای شناسایی نوعی کریستال به نام کربنات کلسیم استفاده کردند که در بالای نقاشی تشکیل شده بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی