ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
گوگل ایران
اینترنت و شبکه

بازداشت ۳ مهندس ایرانی گوگل به اتهام سرقت اسرار تجاری و انتقال داده‌ها به ایران

آنها اسناد محرمانه و حساس، از جمله اسرار تجاری مربوط به امنیت پردازنده و رمزنگاری و سایر فناوری‌ها را سرقت کرده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۳

اف‌بی‌آی (FBI) سه مهندس سیلیکون‌ولی را بازداشت کرده که با اتهاماتی از جمله توطئه سرقت اسرار تجاری از گوگل و سایر شرکت‌های پیشرو فناوری و انتقال آنها به ایران مواجه شده‌اند.

طبق گزارش‌های منتشر شده در این رابطه، این سه مهندس به نام‌های «سمانه قندالی» (۴۱ ساله)، «محمدجواد خسروی» (۴۰ ساله) و «سرور قندالی» (۳۲ ساله) که همگی ساکن سن‌خوزه هستند، بعدازظهر جمعه برای اولین بار در دادگاه منطقه‌ای فدرال حاضر شدند.

طبق دادخواست ثبت شده، متهمان از موقعیت شغلی خود در شرکت‌های فناوری برای دسترسی به اطلاعات محرمانه و حساس استفاده کرده‌اند. طبق اطلاعات به‌دست آمده، آنها اسناد محرمانه و حساس، از جمله اسرار تجاری مربوط به امنیت پردازنده و رمزنگاری و سایر فناوری‌ها را از گوگل و دیگر شرکت‌های فناوری به مکان‌های غیرمجاز شخص ثالث و شخصی، از جمله به دستگاه‌های کاری مرتبط با کارفرمایان یکدیگر و به ایران منتقل کرده‌اند.

«کریگ اچ. میساکیان» (Craig H. Missakian)، دادستان ایالات متحده، می‌گوید:

«همان‌طور که ادعا شده، متهمان از موقعیت خود برای سرقت اسرار تجاری محرمانه از کارفرمایانشان سوءاستفاده کرده‌اند. دفتر ما به پیشتازی در محافظت از نوآوری‌های آمریکایی ادامه خواهد داد و ما با قدرت افرادی را که فناوری‌های پیشرفته حساس را برای کسب سود نامشروع یا به نفع کشورهایی که بدخواه ما هستند سرقت می‌کنند، تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهیم.»

شرکت گوگل

«سانجی ویرمانی» (Sanjay Virmani)، مامور ویژه مسئول در اف‌بی‌آی نیز اضافه کرده:

«اقدامات ادعایی ذکر شده در این کیفرخواست نشان‌دهنده یک خیانت در امانت حساب‌شده توسط افرادی است که متهم به سرقت اسرار تجاری از همان شرکت‌های فناوری هستند که آنها را استخدام کرده بودند. طبق اتهامات، روشی که متهمان برای انتقال داده‌های محرمانه استفاده کرده‌اند، شامل مراحل عمدی برای فرار از شناسایی و پنهان کردن هویتشان بوده است.»

نحوه انتقال اسرار تجاری گوگل به پلتفرم ارتباطی شخص ثالث

گزارش شده است که سمانه قندالی در زمان اشتغال در گوگل، صدها فایل از جمله اسرار تجاری گوگل را به یک پلتفرم ارتباطی شخص ثالث، به‌ویژه به کانال‌هایی منتقل کرده است.

به‌همین‌ترتیب، ادعا می‌شود که سرور قندالی نیز در زمان اشتغال در گوگل، فایل‌های متعددی از این شرکت، از جمله اسرار تجاری را به این کانال‌ها منتقل کرده است. طبق کیفرخواست، این اسرار تجاری گوگل بعداً در دستگاه‌های شخصی مختلف و دستگاه کاری خسروی در «شرکت ۲» و همچنین دستگاه کاری سرور قندالی در «شرکت ۳» کپی شده‌اند.

آنها فایل‌های خارج شده و سایر سوابق را از دستگاه‌های الکترونیکی پاک کرده و روش‌های انتقال داده را پنهان کردند تا از شناسایی توسط شرکت‌های فناوری قربانی جلوگیری کنند.

درنهایت اشاره شده که دادخواست صرفاً ادعایی مبنی بر ارتکاب جرایم محسوب می‌شود و تمامی متهمان تا زمانی که جرم آنها در دادگاه ثابت نشود، بیگناه فرض می‌شوند. اما در صورت محکومیت، هر یک از متهمان برای هر مورد اتهامی توطئه جهت سرقت اسرار تجاری و سرقت و تلاش برای سرقت اسرار تجاری با حداکثر مجازات ۱۰ سال زندان و ۲۵۰,۰۰۰ دلار جریمه روبرو می‌شوند. همچنین برای اتهام ممانعت از دادرسی رسمی، با حداکثر مجازات ۲۰ سال زندان و ۲۵۰,۰۰۰ دلار جریمه مواجه خواهند بود.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی