ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ارتباطات کوانتومی
اینترنت و شبکه

دستاورد جدید روسیه و چین؛ انتقال دو تصویر از طریق ارتباط ماهواره‌ای کوانتومی

این دستاورد می‌تواند منجر به توسعه شبکه‌های ارتباطی رمزگذاری‌شده پیشرفته‌ای شود که توسط سایر کشورها قابل هک نیستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۷ دی ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

دانشمندان روسیه و چین ادعا کرده‌اند که موفق شده‌اند ارتباطات کوانتومی را از طریق یک ماهواره آزمایش کنند. اهمیت آزمایش آن‌ها از این جهت است که در آینده می‌تواند منجر به توسعه شبکه‌های ارتباطی رمزگذاری‌شده پیشرفته‌ای شود که توسط سایر کشورها قابل هک نیستند و همچنین امکان ایجاد یک راه ارتباطی امن بین کشورهای BRIC (برزیل، روسیه، هند، چین) را فراهم می‌کنند.

براساس گزارش SCMP، در این آزمایش از ماهواره کوانتومی چین با نام Mozi کمک گرفته شده است که سال 2016 به مدار زمین پرتاب شد و توسط آکادمی علوم چین مدیریت می‌شود. همچنین این آزمایش در فاصله 3700 کیلومتری بین یک ایستگاه زمینی در شهر «زونیگورود» نزدیک مسکو و ایستگاه دیگری در نزدیکی شهر «اورومچی» چین انجام شده است.

این ارتباط رمزگذاری‌شده حاوی دو تصویر بود که توسط کلیدهای کوانتومی ایمن شده بودند. سیگنال‌ها ابتدا از ایستگاه زمینی «زونیگورود» به ماهواره Mozi در مدار زمین ارسال شدند و سپس به ایستگاه چین رفتند.

همچنین این جدیدترین پیشرفت چین و روسیه درزمینه تحقیقات روی ارتباطات کوانتومی محسوب می‌شود. مهم‌ترین بخش این آزمایش موفقیت‌آمیز، ماهواره Mozi است که انتظار می‌رود در توسعه شبکه‌های ارتباطی کوانتومی ملی و بین‌المللی نقش مهمی داشته باشد؛ هرچند محدودیت‌هایی برای این رویکرد نیز وجود دارد. مقیاس‌پذیری یکی از این مشکلات است و در آینده، ساخت زیرساخت‌های پیشرفته می‌تواند آن را برطرف کند.

چالش مهم در ارتباط ماهواره‌ای کوانتومی

حفظ سیگنال‌های کوانتومی در فواصل طولانی چالش مهمی است که روسیه و چین باید با آن مقابله کنند. در ارتباطات کوانتومی از ذرات نور برای انتقال داده‌ها استفاده می‌شود که در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارند. البته این فرایند از داده‌ها در برابر سرقت محافظت می‌کند، بااین‌حال، همان‌طور که پروفسور «مارکو لوکامارینی»، از دانشکده فیزیک، مهندسی و فناوری دانشگاه یورک توضیح می‌دهد، مسافتی که در این رویکرد طی می‌شود محدود است. لوکامارینی سال گذشته با کمک تیم تحقیقاتی خود موفق شد یک کابل فیبر نوری را درزمینه ارتباطات کوانتومی در زیر دریای ایرلند (بین ایرلند و انگلستان) با موفقیت آزمایش کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی