ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

 دانشمند ارشد داده در شرکت متا: باید بدون هیچ هراسی به توسعه هوش مصنوعی ادامه داد

«تحول بینایی کامپیوتری در صنعت در یک دهه گذشته» موضوع سخنرانی «حمیدرضا واعظی» داشمند ارشد داده در شرکت متا در دومین همایش هوش مصنوعی در صنعت بود. او باور دارد هیچ وقت برای ورود به ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۷

«تحول بینایی کامپیوتری در صنعت در یک دهه گذشته» موضوع سخنرانی «حمیدرضا واعظی» داشمند ارشد داده در شرکت متا در دومین همایش هوش مصنوعی در صنعت بود. او باور دارد هیچ وقت برای ورود به حوزه بینایی کامپیوتری دیر نیست و بشریت باید به رشد هوش مصنوعی در دنیا ادامه دهد و هیچ هراسی از آن نداشته باشد.

واعظی در خصوص تغییرات بینایی کامپیوتری در دنیا در دهه گذشته گفت: «در ابتدای امر باید در مورد کامپیوتر ویژن توضیح دهیم که قسمت مهمی از هوش مصنوعی است. کامپیوتر ویژن سه کار اصلی انجام می‌دهد: در مرحله اول باید ببینیم عکس چیست؛ سپس ببینیم تصویر کجا است؛ بعد هم باید ببینیم اشیایی که دنبال آن هستیم کجای تصویر وجود دارد.» بینایی کامپیوتر یکی از شاخه‌های علوم کامپیوتر است که شامل روش‌های مربوط به دستیابی تصاویر، پردازش، آنالیز و درک محتوای آن‌ها است. این موضوع در حوزه مطالعاتی مرتبط با مبحث هوش مصنوعی مطرح می‌شود و با استفاده از این فناوری می‌توان مفهوم دیدن را برای یک کامپیوتر تعریف کرد. در واقع از این طریق، کامپیوترها توانایی شناسایی و درک محتوای موجود در «تصاویر دیجیتال» (Digital Image) و ویدئو‌ها را پیدا می‌کنند.

واعظی با اشاره به اینکه سابقه کامپیوتر ویژن به سال ۱۹۵۶ برمی‌گردد، گفت: «این موضوع بعدها به‌صورت جدی‌تر مورد بررسی قرار گرفت. در سال ۱۹۷۴ اولین محصول مربوط به کامپیوتر ویژن که توانایی تشخیص تصویرداشت طراحی شد و حالا بعد از مسیر پرفرازونشیبی که داشته به جایگاه کنونی رسیده است.»

او به موضوع Image Net اشاره کرد که در مبحث کامپیوتر ویژن بسیار مهم است: «در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ خطا حدود ۲۸ درصد بود و از سال ۲۰۱۲ که شروع بحث ماست، به ۱۶درصد خطا رسیدیم. این اتفاق بزرگی بود. همین روند تکرار شد و سال بعد خطا کمتر شد. این اتفاق (کاهش خطاها)، اتفاق بسیار خوبی است که می‌تواند زمینه‌ساز تحولات مختلف شود.»

او باور دارد توسعه هوش مصنوعی در تشخیص چهره به دلیل استفاده در احراز هویت خدمات مالی، در جراحی‌ها و در ماشین‌های خودران، نشان از اهمیت این فناوری دارد و نباید از آن ترسید.

واعظی در خصوص افزایش اقبال‌ها به کار ماشین لرنینگ در طول زمان توضیح داد: «در سال ۲۰۱۳ تنها صد نفر در اپل کار ماشین لرنینگ می‌کردند. سال بعد از آن، اتفاقی که افتاد این بود که از ۱۰۰ نفر به ۴۰۰ نفر رسیدیم و سال ۲۰۱۵ این عدد برای ما از ۱۰۰۰ نفر گذشته بود.ه

به‌گفته واعظی، تداوم این روند می‌تواند تا سال ۲۰۵۰، بشر را به جایی برساند که همه مردم کره زمین برای شرکت‌های مهم در دنیا کار ماشین لرنینگ می‌کنند.

واعظی با اشاره به اهمیت فیس آی‌دیدر روند توسعه بینایی کامپیوتر اعلام کرد فیس‌آیدی توانسته کاری کند که بدانیم کامپیوتر ویژن هم بسیار بسیار دقیق است. ااو همچنین به موضوع AI as a service (هوش مصنوعی در نقش خدمات) اشاره کرد و گفت: «این مسئله برای ما جذاب است چون لازم نیست همه چیز را از اول انجام دهید و با کمک این  سیستم، بخشی از کار برای شما انجام شده است.»

واعظی در ادامه به مسئله کیفیت دوربین (Camera Quality) پرداخت و اضافه کرد: «کیفیت دوربین در گوشی‌های هوشمند برای همه مهم است و باید بدانید هوش مصنوعی کمک زیادی به کیفیت دوربین کرده است. در سال ۲۰۱۲ فقط یک مدل ماشین لرنینگ داشتیم که فقط می‌گفت تصویری که می‌بینید چیست؛ اما امروز که در مورد کیفیت دوربین صحبت می‌کنیم، پیشرفت زیادی در این حوزه شاهد هستیم؛ مثلاً نویز کمتر شده. تمام این پیشرفت از مدل‌های مختلف هوش مصنوعی نشئت می‌گیرد.»

او همچنین در این نشست به ماشین‌های خودران و اهمیت هوش مصنوعی در این محصولات اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر تمام شرکت‌های معروف در حوزه تکنولوژی، سالهاست که روی مسئله ماشین‌های خودران کار می‌شود و با حضور هوش مصنوعی این موضوع به جایی رسیده که می‌توان برای آن یک پیشرفت فوق‌العاده را در آینده متصور شد.

واعظی باور دارد هوش مصنوعی در سال‌های گذشته در موارد مختلفی به‌شدت مورد بحث قرار گرفته‌ و قرار است که در سال‌های آینده در همه زمینه‌ها دقیق‌تر شوند. او معتقد است که بشر باید تکنولوژی را جلو ببرد و به پیشرفت آن کمک کند و در عین حال راه را برای حضور پررنگ‌تر فناوری در زندگی باز کند؛ بدون آنکه از این پیشرفت هراس داشته باشد: «هوش مصنوعی می‌تواند در آینده برای شما بازی را عوض کند. برای توسعه و رشد کامپیوتر ویژن دیر نیست؛ باید خود را به‌روز نگه داریم چون دو سال دیگر با امروز متفاوت است. ما تنها ده سال است به این مسئله وارد شده‌ایم و قطعاً در آینده در حوزه کامپیوتر ویژن‌ها اتفاقات جالبی را شاهد خواهیم بود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی