در پنل بررسی مسائل اپلیکیشنهای ایرانی مطرح شد: فیلترینگ موجب عقبماندگی در حوزه تکنولوژی شده است
مدیران بازار، تپسل، مگنت و آپ در نشستی، مسائل امروزه اپلیکیشنهای ایرانی را بررسی کردند.
کمتر پلتفرم محبوب جهانی در ایران پیدا میشود که فیلتر نباشد، موضوعی که به نظر فعالین حوزه اپلیکیشن موجب شده تا کشور در حوزه تکنولوژی عقب بماند. آنها همچنین باور دارند این اتفاق منجر به محدود شدن بودجهها در حوزه اپلیکیشن ایران شده است.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی دیامبرد، پنجمین رویداد دیام برد با موضوع «رشد و بهینهسازی در اپلیکیشن مارکتینگ» 17 آذر ماه برگزار شد. پنل «مسائل امروز اپلیکیشنهای ایرانی» در این رویداد به چالشها و مشکلات اپلیکیشنهای ایرانی از یک سو و از طرفی دیگر، به ارتباط اپلیکیشنها و صنعت تبلیغات دیجیتال کشور پرداخت.
«مهدی خانی»، مدیر ارشد فروش بازار با اشاره به فیلتر گوگلپلی تأکید کرد آنها همیشه مخالف فیلترینگ بودهاند؛ چراکه علاوهبر آسیبها و زیانهایی که به فعالین و کاربران وارد میشود، بازار نیز نمیتواند در مقام Third Party از خدمات گوگل پلی استفاده کند تا بتواند نزدیک به لبه تکنولوژی بماند و به کاربران خدمات دهد:
«فیلترینگ در اقتصاد دیجیتال و مخصوصاً در حوزه اپلیکیشن باعث شده تا از طرفی، نتوانیم در کشور پابهپای تکنولوژی پیش برویم و از آن عقب بمانیم. از طرف دیگر، این اتفاق باعث میشود تا به دلیل اتفاقاتی مانند تحریم اپ استورهای ایرانی، این فروشگاهها بیزینس مدل خود را تغییر دهند و از ارائه خدمات بهتر به مخاطبان باز بمانند.»
«علیرضا داننده»، مدیر توسعه بازار مگنت نیز درباره فیلتر گوگلپلی اظهار داشت این اتفاق که همسو با کوچکتر شدن فضای اقتصاد کلان بوده است، موجب شد تا بخش اعظمی از بودجهها و اتفاقات در حوزه اپلیکیشن محدود شود.
او اعتقاد دارد آمارهای بینالمللی در فضای اقتصادی کشور ما کارآمد نیستند، چراکه شاخصهای اقتصادهای کلان روزبهروز ضعیفتر میشوند و قدرت خرید مردم بهدلیل تورم افزایشی، کاهش مییابد: «تولید اپلیکیشن و انتشار اپلیکیشنها در استورها افزایش داشته است، اما از این دادهها نمیتوان نتیجه گرفت که بازار بهصورت کلی رشد داشته است.»
«احمد عطارزاده»، مدیر ارشد بازاریابی تپسل در خصوص رشد فضای تبلیغات دیجیتال در اپلیکیشنهای کشور و مقایسه آن با دو سال گذشته گفت:
«سال گذشته، سال بسیار سختی برای تبلیغات بود، اما پس از یلدا شاهد بهبود بازار بودیم و نشانههای خوبی از آن دریافت میکردیم. درحالحاضر نیز بر اساس دادهها، شاهد رشد هستیم؛ اما از توقع ما کمتر بوده است. با افزایش اپلیکیشنهای ایرانی بهلحاظ کمی، این پیام به مارکت داده میشود که ظرفیت خوبی در این حوزه وجود دارد، چراکه خیلی از آنها سیستم درآمدی خود را براساس تبلیغات بستهاند و این موضوع نشان میدهد که مارکت همچنان زنده است و فعالیت میکند. اما نظر شخصی من بهطور کلی این است که اکوسیستم و صنعتمان حال خوبی ندارد و باید بهتر باشد.»
روزانه 5 میلیون نصب از طریق بازار صورت میگیرد
به گفته مهدی خانی از طریق بازار روزانه در حدود 5 میلیون نصب اپلیکیشن و بازی انجام میشود که از این تعداد تنها ۱۰۰هزار عدد از آنها از طریق سرچ ادز و تبلیغات است و بقیه آن بهصورت رایگان انجام میشود: «این موضوع رسالت یک استور است.»
او با بیان اینکه حداکثر نمایش سرچ ادز در بازار چهار عدد است، اعتقاد دارد بالا رفتن ترند سرچ برنامهها در استورها، پس از اجرای کمپینهای تبلیغاتی طبیعی است: «با توجه به وضعیت و شرایطی که در این حوزه وجود دارد، نمایش سرچ ادز طبیعی است و برای ادامه دادن به خدمت رسانی به کاربران مجبور به آن هستیم.»
چالشهای اپلیکیشنهای ایرانی
«پویا خجسته»، مدیر ورتیکال مارکتینگ آپ در درخصوص چالشهای موجود برای اپلیکیشنهای ایرانی، این چالشها را در دو صورت ترسیم کرد: عدم وجود فرصت اشتباه کردن به دلیل فشارهای اقتصادی برای اپلیکیشنهای کوچکتر و عدم وجود چرخه انتقال تجربه.
او سیاستهای اپلیکیشنهای بزرگی همانند آپ و اپلیکیشنهای کوچکتر را در حوزه تبلیغات متفاوت دانست و گفت: «کسانی که از سال 1396 شروع به فعالیت در این حوزه کردند، شانسی که داشتهاند این بوده است که پول (فراوانتری) داشتهاند. فراوانی پول در اکوسیستم سبب میشد تا بتوانیم ماهانه بودجههای دو میلیارد تومانی برای تبلیغات در نظر بگیریم. اما درحالحاضر این امر بسیار سختتر شده است و باعث میشود تا فرصت اشتباه کردن و ریسکپذیری از فعالین گرفته شود.»
مدیر ورتیکال مارکتینگ آپ، چالش دیگر موجود برای اپلیکیشنهای ایرانی را، عدم وجود چرخه انتقال تجربه و همکاری عنوان کرد: «متأسفانه در اکوسیستم بسیار از یکدیگر دور شدهایم و بهصورت جزیرهای و جدا از یکدیگر فعالیت میکنیم و جاهایی که رگولیشن برا همه ما مشکل و چالش ایجاد میکند، صدایی از ما بیرون نمیآید و در کنار یکدیگر قرار نمیگیریم.»
مهدی خانی در ادامه یکی از بزرگترین چالشها را نبود سرمایهگذاری در حوزه ادتک دانست و نه مارتک گفت رشد در حوزه دیجیتال جایی است که بودجه و سرمایه وارد آن شود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.