ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

شفاف‌سازی درباره یک رونمایی پرحاشیه: دانشگاه دریایی ارتش درباره رونمایی از الگوریتم پردازش کوانتومی اطلاعیه داد

معاون پژوهشی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی ضمن شفاف‌سازی در‌این‌باره، از حساسیت جامعه علمی قدردانی کرده است.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۶ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۵۷

رونمایی از نخستین محصول الگوریتم پردازش کوانتومی توسط ارتش با حاشیه‌هایی در فضای مجازی همراه شد. در همین راستا، معاونت پژوهش دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خمینی نیروی دریایی ارتش با صدور اطلاعیه‌ای، ضمن شفاف‌سازی ماجرا، برخی موارد مطرح‌شده را تصحیح کرد.

معاونت پژوهشی این دانشگاه در اطلاعیه خود به رونمایی یکی از محصولات پژوهشی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر در یک همایش علمی اشاره و اعلام کرد پس از به‌وجودآمدن حساسیت‌هایی برای برخی از افراد علمی و جامعه رسانه‌ای کشور، بررسی‌های دقیق فنی و نشست با کارشناسان و متخصصان خبره برگزار کرده است تا در این خصوص شفاف‌سازی کند.

بنابر اعلام این معاونت، اطلاق عبارت «الگوریتم پردازش کوانتومی» برای الگوریتم QPSO-LSTM به لحاظ فنی دقیق نبوده است.

محصول کوانتومی ارتش

در اطلاعیه مذکور آمده: «رونمایی از برد FPGA در همایش یادشده این ذهنیت نادرست را به فضای رسانه‌ای کشور منتقل کرده که برد مذکور پردازشگر کوانتومی است که این‌گونه نبوده. درعین‌حال اصل مسئله الگوریتم مطروحه، مقابله با اختلال سیستم‌های موقعیت‌یاب شناورهای سطحی برای ارتقای امنیت دریایی حائز اهمیت و موردتأیید است.»

این معاونت در پایان اطلاعیه خود ضمن تصحیح موضوع، از جامعه علمی کشور که به این موضوع حساسیت نشان دادند، قدردانی کرده است.

اما ماجرا از چه قرار بود؟ 11 خردادماه سال جاری خبری درباره رونمایی از از نخستین محصول الگوریتم پردازش کوانتومی در دانشگاه علوم دریایی نداجا در نوشهر، در رسانه‌ها منتشر شد.

محصول کوانتومی ارتش

اما تصاویر این همایش و اشتباه در اطلاع‌رسانی، شائبه‌هایی را برای برخی از فعالین این حوزه به‌وجود آورد. به‌طور مثال، یکی از تجهیزات نمایش داده‌شده، اولین محصول الگوریتم پردازش کوانتومی بود. این برد درواقع یک برد مبتنی بر تراشه‌های Zynq از شرکت زایلینکس بود؛ بردی آموزشی که در بازار موجود بوده و برای کاربردهای پردازش سیگنال، جمینگ و امثال آن کاربرد دارد نه بحث کوانتوم؛ موضوعی که البته در اطلاعیه اخیر نیز به آن اشاره شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • علی تاجیک
    علی تاجیک | ۷ تیر ۱۴۰۲

    میبینم که اعتراف کردن برای آمریکاست ، سایبری ها میگفتن برای خودمون هست شما خود تحقیر هستید! خود تحقیر اونی هست که از دروغ و دروغگو حمایت می‌کنه و تمام جهان ایران را مسخره میکنن
    اگر هوش ما نباشه که خر کردن شما مثل آب خوردن است

  • molavy
    molavy | ۷ تیر ۱۴۰۲

    آفرین ، وقتی یک اشتباه میکنید قشنگ ترین کار اعتراف به اپن کار هستش. باقی کارها گند زدن بیشتر هستش
    منم صبح جمعه فهمیدم

  • itookan
    itookan | ۷ تیر ۱۴۰۲

    خخخ. اینم میره تو آرشیو مستعان و پایتون

  • mamad.badbakht
    mamad.badbakht | ۶ تیر ۱۴۰۲

    همه به کنار چرا برد الکتترونیک یه شرکت دیگه رو به عنوان محصول خودشون معرفی کردن .

  • nexaen
    nexaen | ۶ تیر ۱۴۰۲

    LSTM ها مدل های شبکه ی هوش مصنوعی و مرتبط با حافظه و یادسپاری این مدل هاست و یکی از استفاده های اصلی هوش مصنوعی هم مربوط به پیش بینی کردن است. حالا اینکه مدل هوش مصنوعی رو چرا ربط دادن به کوانتوم واضح نیست. در واقع اومدن درستش کنن بدترش کردن و نشون دادن نه در مورد هوش مصنوعی و زیرساختش دانش کافی دارن، نه در مورد کوانتوم و سیستم کوانتومی. یکی یک پروژه برداشته و چند تا اصطلاح فنی گفته و اینا هم چون چیزی نمیدونن با همون اصطلاح های فنی یک جمله ساختن و به عنوان نوآوری تو رسانه ها آوردنش.

مطالب پیشنهادی