ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

گروه رایانه در میان هفت صنعت با بیشترین نسبت قیمت به سود

آن‌طورکه مدیریت پژوهش سازمان بورس گزارش کرده، P/E کل بازار دی امسال 6.85 بود.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۶:۱۰

نمادهای گروه رایانه دی امسال نسبت قیمت به سود (P/E) بالایی داشتند. آنها از این حیث میان کل صنایع بازار سرمایه در جایگاه پنجم قرار گرفتند. این نسبت نشان‌دهنده نرخ بازگشت سرمایه است و هرچه کمتر باشد، بهتر است.

گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد گروه «رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن» دی امسال یکی از بیشترین P/E یا همان نسبت قیمت به سود را در بازار سرمایه داشت.

درحال‌حاضر، 45 صنعت در بورس اوراق بهادار تهران حضور دارند که گروه رایانه با P/E بیش از 15 در جایگاه پنجم میان صنایع با بیشترین P/E قرار گرفت.

نسبت P/E گروه رایانه در دی ماه 1403

البته نسبت قیمت به سود نمادهای این گروه نسبت به آذر روند کاهشی داشته است. آن‌طورکه مدیریت پژوهش سازمان بورس گزارش کرده، P/E کل بازار در دی امسال 6.85 بود.

نسبت P/E یا قیمت به سود هر سهم یکی از متداول‌ترین معیارهای ارزیابی سهام شرکت‌هاست. این نسبت نرخ بازگشت سرمایه‌گذاری روی هر شرکت را نشان می‌دهد؛ برای مثال اگر سهام شرکتی با نسبت قیمت به سود 5 را بخرید، 5 سال زمان می‌برد تا اصل سرمایه شما بازگردد.

یادآور می‌شود توسن، تپسی، پی‌پاد، آپ، پرداخت، فن‌افزار، رانفور، سپ، تاپکیش، مرقام، سیستم، مفاخر و رکیش ازجمله نمادهای گروه رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن هستند.

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها رو دوست دارم و سفیر افتخاری شله مشهدی‌ام.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی