ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس کمیسیون کرادفاندینگ نصر تهران: تأمین مالی جمعی در خطر است

این منابع به بازارهای غیرمولد و بی‌ثبات بازخواهند گشت.

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۱۷ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۰۷

در میانه رکود اقتصادی و تصمیمات محدودکننده تازه، زنگ خطر برای یکی از نوآورانه‌ترین ابزارهای تأمین مالی در کشور به صدا درآمده است؛ رئیس کمیسیون تأمین مالی جمعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هشدار داده که اکوسیستم تأمین مالی جمعی در آستانه توقف کامل قرار دارد و در صورت بی‌توجهی سیاست‌گذاران، نه‌تنها مسیر هدایت سرمایه‌های خرد به تولید مسدود می‌شود، بلکه این منابع به بازارهای غیرمولد و بی‌ثبات بازخواهند گشت.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، «علی بیات‌سیدشهابی» با اشاره به چالش‌های اخیر این صنعت نوپا، هشدار داد: «اکوسیستم تأمین مالی جمعی این روزها با ترکیبی از تصمیم‌های محدودکننده و شرایط اقتصادی بحرانی در آستانه توقف کامل قرار گرفته است».

او در توضیح بیشتر گفت: «ابلاغیه اخیر فرابورس، عملاً پذیرش ضمانت‌نامه‌ها را محدود به ضمانت نامه بانکی کرده؛ این در حالی است که نظام بانکی کشور به‌ویژه در ماه‌های اخیر و با توجه به تحولات منطقه‌ای، تمایلی به صدور ضمانت‌نامه برای پروژه‌های کوچک و نوآور ندارد. در نتیجه، بسیاری از سکوها امکان تعریف طرح‌های جدید را از دست داده‌اند».

به گفته رئیس کمیسیون کرادفاندینگ نصر تهران «از سوی دیگر، شرکت‌های سرمایه‌پذیر نیز در شرایط اقتصادی فعلی برای انجام تعهدات خود با چالش جدی مواجه شده‌ و ترکیب این عوامل به‌طور مستقیم توان این اکوسیستم را برای ادامه فعالیت کاهش داده است».

او با بیان اینکه تأمین مالی جمعی تاکنون توانسته چندین هزار میلیارد تومان (چندین همت) از سرمایه‌های خرد مردمی را به سمت تولید و اشتغال سوق دهد، توضیح داد: «اگر این مسیر تضعیف شود، این سرمایه‌ها دوباره به بازارهای غیرمولدی مانند ارز، طلا و رمزارزها باز خواهند گشت. این یعنی بازگشت به همان چرخه سوداگری و بی‌ثباتی اقتصادی که سال‌هاست گریبان کشور را گرفته است».

رئیس کمیسیون تأمین مالی جمعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تأکید کرد: «ما نیازمند حمایت فوری دولت، تسهیل صدور ضمانت‌نامه‌های جایگزین، ایجاد نهادهای پشتیبان و بیمه ریسک هستیم. سیاست‌گذار نباید تنها ناظر باشد؛ در این مرحله باید تسهیل‌گر باشد».

او هشدار داد: «اگر امروز از این اکوسیستم حمایت نشود، اعتماد عمومی به مشارکت در تولید از بین خواهد رفت و بازسازی آن سال‌ها زمان خواهد برد. این ابزار، فرصتی کم‌نظیر برای مردمی‌سازی اقتصاد بود؛ نباید اجازه دهیم با تصمیمات سخت‌گیرانه و غیرقابل اجرا، این فرصت از بین برود».

تحریریه دیجیاتو

زندگی با تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی