ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رضا الفت‌نسب
فناوری ایران

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی: انتخابات آنلاین نشود، اتحادیه به‌سوی انحلال می‌رود

الفت‌نسب گفت: توقع می‌رود اتحادیه‌ای که متعلق به کسب‌وکارهای آنلاین است، انتخاباتش هم به صورت آنلاین برگزار شود.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۱۵ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰

دور دوم انتخابات هیئت‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی یکشنبه آینده (۲۰ آبان‌)‌ حضوری برگزار می‌شود. به گفته عضو هیئت‌مدیره این اتحادیه، درصورت تداوم این روند، انتخابات به حدنصاب نخواهد رسید.

به گزارش دیجیاتو، انتخابات هیئت‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در دور اول با درصد مشارکت ناامیدکننده ۵ درصدی مواجه شد و به حد نصاب نرسید تا به دور دوم کشیده شود. حالا فقط ۵ روز تا برگزاری دور دوم انتخابات اتحادیه مانده. اگر تعداد رأی‌دهندگان به حد نصاب یک‌چهارم اعضا نرسد، اتحادیه در آستانه انحلال قرار خواهد گرفت.

اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی بیش از ۷ هزار عضو دارد.

رضا الفت‌نسب، عضو هیئت‌مدیره دور اول این اتحادیه، امروز در نشستی خبری که در محل اتاق اصناف تهران برگزار شد، گفت: «باتوجه‌به اتفاقاتی که در ۳ سال اخیر رخ داده، ارتباط اعضا با اتحادیه قطع شده و میزان مشارکت به‌شدت کاهش پیدا کرده است.»

اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شده اما تاکنون فقط یک انتخابات داشته و سال ۱۴۰۲ نیز وزارت صمت مینا مهرنوش را به ریاست اتحادیه منصوب کرد.

الفت‌نسب با تأکید بر اهمیت برگزاری انتخابات اتحادیه به‌صورت آنلاین، افزود: «توقع می‌رود اتحادیه‌ای که متعلق به کسب‌وکارهای آنلاین است، انتخاباتش هم به‌صورت آنلاین برگزار شود.»

او ادامه داد: «این اتحادیه تعداد زیادی عضو دارد که در سراسر کشور پراکنده‌اند. در دور اول، صندوق‌های رأی فقط در مراکز استان مستقر شده بود و همین هم با مشکلاتی همراه بود؛ برای مثال آدرس محل رأی‌گیری در برخی شهرها اشتباه اعلام شده یا تغییر کرده بود. همین مسائل موجب شد بسیاری از اعضا امکان مشارکت نداشته باشند.»

این عضو هیئت‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی گفت: «به نظر من برگزارکنندگان انتخابات در مرکز اصناف دغدغه شکل‌گرفتن اتحادیه را ندارند؛ زیرا بر حضوری بودن رأی‌گیری اصرار می‌کنند.»

او اعلام کرد: «معاونت علمی ریاست‌جمهوری و وزارت صمت تلاش‌هایی می‌کنند اما تاکنون نظر بر این است که انتخابات حضوری برگزار شود؛ به‌این‌ترتیب پیش‌بینی می‌کنیم درصد مشارکت حتی از دور اول نیز کمتر باشد.»

به گفته الفت‌نسب،‌ یکی از دغدغه‌هایی که در زمینه برگزاری آنلاین انتخابات مطرح می‌کنند، احتمال وقوع تقلب است. اما توضیح می‌دهد که «باتوجه‌به ابزارهای موجود و امکان احراز هویت سریع مشارکت‌کنندگان، شفافیت و امنیت انتخابات آنلاین حتی از انتخابات حضوری بالاتر است.»

این فعال حوزه کسب‌وکارهای مجازی تأکید کرد: «امروز با محدودیت‌های اینترنت مواجهیم که به کسب‌وکارها ضربه می‌زند. به‌خاطر نماد اعتماد مرتب درگاه پرداخت شرکت‌ها مسدود می‌شود. در این شرایط اتحادیه باید به‌صورت جدی وسط میدان باشد و انحلال اتحادیه قدرت چانه‌زنی کسب‌وکارها را پایین می‌آورد.»

او درمورد صدور مجوز از سوی این اتحادیه نیز گفت: «ما در ائتلاف تاد معتقدیم که کسب‌وکارهای آفلاینی که فروش آنلاین هم راه‌اندازی می‌کنند، نباید الزامی برای عضویت و کسب مجوز از اتحادیه داشته باشند و می‌توانند با مجوز اتحادیه‌های مربوط خود فعالیت کنند. اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی نیز می‌تواند به‌عنوان همکار در کنار سایر اتحادیه‌ها، استانداردهای فعالیت‌های مجازی این کسب‌وکارها را تأیید کند.»

الفت‌نسب افزود: «به اعتقاد ما، اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی باید متعلق به پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهایی باشد که صفرتاصد فعالیتشان آنلاین انجام می‌شود.»

او به ۳ سناریوی احتمالی درصورت به حدنصاب نرسیدن تعداد مشارکت‌کنندگان در انتخابات اشاره کرد و گفت: «یک نظر این است که کسب‌وکارهای عضو زیر نظر اتحادیه‌های متناظر بروند. نظر دیگر تشکیل اتحادیه‌های استانی را توصیه می‌کند و سومین سناریوی مطرح هم این است که به‌طور موقت، هیئت‌مدیره انتصابی برای اتحادیه در نظر گرفته شود تا زمینه افزایش مشارکت در آینده به وجود بیاید اما به نظر ما هر ۳ این سناریوها خطرناک است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی