ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

دولت برای گردش حساب سالانه مردم سقف گذاشت: کارمندها حداکثر 20 میلیارد تومان

تراکنش‌های موردی افراد برای معاملات غیرتجاری مثل خرید و فروش مسکن و خودرو شامل این محدودیت نمی‌شود.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۴

بانک مرکزی با ارسال ابلاغیه‌ای، بانک‌ها را ملزم کرد تا برای فعالیت مشتریان شبکه بانکی سطح فعالیت تعیین کنند.

این سطح فعالیت به تخمین بانک از گردش حساب مشتری باز می‌گردد و سقف آن برای افراد مزدبگیر 20 میلیارد تومان در سال و برای افراد فاقد شغل 5 میلیارد تومان در سال است.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی الزامات تعیین سطح مورد انتظار اشخاص را در قالب «دستورالعمل الزامات اجرایی تعیین سطح فعالیت مشتریان مؤسسات اعتباری» تدوین و به بانک مرکزی ارسال کرد. بانک مرکزی نیز الزامات مذکور را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.

طبق این دستورالعمل، سطح فعالیت مورد انتظار به معنای تخمین مؤسسه اعتباری از میزان گردش مالی سالیانه مشتری است. اشخاص حقیقی و حقوقی با مراجعه حضوری یا غیرحضوری به مؤسسه اعتباری (بانک‌ها)، اطلاعات اقتصادی را در قالب فرم‌های بانکی تکمیل می‌کنند و مستندات لازم را نیز ارائه می‌دهند.

مؤسسه اعتباری نیز بر اساس اطلاعات دریافتی از مشتری، سطح فعالیت مورد انتظار را به صورت سالانه محاسبه می‌کند و مشتریان در چارچوب سطح فعالیت مورد انتظار به انجام تراکنش‌های بانکی می‌پردازند. بنابراین فعالان اقتصادی متناسب با کسب و کار و حجم فعالیت اقتصادی، از محدودیت‌های کمتری برای انجام تراکنش‌های بانکی برخوردار خواهند بود.

در صورت توسعه کسب و کار یا افزایش منابع درآمدی اشخاص، با ارائه اطلاعات و مستندات مربوطه به مؤسسه اعتباری، سطح فعالیت مورد انتظار افزایش می‌یابد. در صورتی که مشتری، مؤسسه اعتباری را از توسعه کسب و کار خود مطلع نکند و گردش مالی وی از سطح فعالیت مورد انتظار عبور کند، مؤسسه اعتباری از مشتری برای مراجعه و تکمیل فرم‌های مربوطه دعوت به عمل می‌آورد و تا زمان رفع ابهام محدودیت‌هایی اعمال می‌شود.

به منظور سهولت در انجام فعالیت کسب و کارها، سطح فعالیت حساب‌های سپرده تجاری اشخاص بیشتر از حساب‌های سپرده غیرتجاری آن‌ها خواهد بود.

تراکنش‌هایی که اشخاص در طول سال به صورت موردی و برای انجام معاملات غیرتجاری نظیر خرید و فروش مسکن و خودرو انجام می‌دهند، در شمول محاسبات سطح فعالیت قرار نمی‌گیرد. البته این موضوع برای عموم جامعه صادق است نه برای صاحبان مشاغل مرتبط با مسکن و خودرو که انجام معاملات ذکرشده به عنوان شغل آن‌ها تلقی می‌شود.

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». به بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها علاقمندم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی