ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

در انتظار بازگشت عقلانیت به حکمرانی فضای مجازی؛ میخ آخر را بر تابوت فیلترینگ بکوبید

نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم که قرار است فردا برگزار شود؛ امیدواری‌ها را برای شروع فرایند رفع فیلترینگ تقویت کرده است.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۹ مهر ۱۴۰۳ | ۱۵:۲۵

اکنون از سی‌ام شهریور 1401 که اینستاگرام و واتس‌اپ، دو پلتفرم پرطرفدار اجتماعی، در ایران فیلتر شدند، بیش از دو سال می‌گذرد. پیش‌و‌پس از این واقعه نیز انبوهی از وب‌سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌‌ها با خیال خام سدکردن دسترسی کاربران ایرانی، فیلتر شده‌اند. در این مدت طولانی، کاربران و کسب‌وکارهای اینترنتی با محدودیت‌ها و چالش‌های فراوانی سروکار داشته‌اند. نخستین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم که قرار است فردا (سه‌شنبه، نهم مهر 1403) برگزار شود، امیدها را برای تغییر این رویه و شروع فرایند رفع یا تسهیل فیلترینگ، بیش‌ازپیش تقویت کرده است.

تصمیم‌گیری جدی درمورد فیلترینگ در این جلسه می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت عقلانیت به مدیریت فضای مجازی باشد. اکنون مردم و کسب‌وکارهای اینترنتی چشم به این جلسه دوخته‌اند و امیدوارند با رفع محدودیت‌ها، فضای کسب‌وکار رونق بیشتری بگیرد و یکی از وعده‌های مسعود پزشکیان به مردم محقق شود.

تجربه سال‌های گذشته نشان داده فیلترینگ نتوانسته به اهداف خود برسد. شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌هایی مانند اینستاگرام و تلگرام همچنان محبوب مانده‌اند و محدودیت‌های اعمال‌شده فقط به آزاری دائمی برای مردم تبدیل شده است. روش‌های دورزدن فیلترینگ به‌راحتی و وفور در دسترس است و نه‌فقط فیلترینگ را ناکارآمد کرده، به ابزاری خطرناک برای مجرمان فضای مجازی تبدیل شده است. از طرفی، فناوری‌هایی مانند استارلینک نیز این امکان را فراهم می‌کنند که کاربران از محدودیت‌ها عبور کنند.

اکنون همه می‌دانند با رفع فیلتر، اختلال در شبکه کاهش و سرعت و کیفیت اینترنت بهبود خواهد یافت. این موضوع باعث افزایش رضایت مردم از پولی که برای اینترنت پرداخت می‌کنند، می‌شود. همچنین با رفع محدودیت‌ها، می‌توانیم از مزایای فناوری‌های نوین مانند فیبر نوری کامل بهره‌مند شویم.

تصمیم‌گیری قاطع برای رفع فیلترینگ در شورای‌عالی فضای مجازی می‌تواند تأثیرات بسیار مثبتی بر زندگی روزمره مردم، رشد کسب‌وکارهای اینترنتی و توسعه فناوری در کشور داشته باشد. امیدواریم اعضای این شورا با درنظرگرفتن منافع ملی و نیازهای مردم، تصمیمی عاقلانه و مبتنی بر واقعیت بگیرند. تجربه نشان داده اصرار بر فیلترینگ، آب در هاون کوفتن است. عقل حکم می‌کند نهادهای عالی تصمیم‌‌گیرنده نیز با درک این موضوع، میخ آخر را با دستان خود بر تابوت مترسک فیلترینگ بکوبند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی