معاون علمی رئیسجمهور: ایران در حوزه هوش مصنوعی از نظر علمی، رتبه دوم منطقه است
به گفته دهقانی جایگاه ایران از بُعد کاربرد هوش مصنوعی، رتبه 77 دنیاست.
معاون علمی رئیسجمهور اعتقاد دارد ایران در حوزه هوش مصنوعی از نظر علمی جایگاه خوبی دارد و در منطقه حائز رتبه دوم است. فیروزآبادی البته جایگاه ایران از بُعد کاربرد را رتبه 77 در دنیا اعلام کرد.
«روحالله دهقانی فیروزآبادی» در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی گفت:
«کشور در حوزه هوش مصنوعی از نظر علمی جایگاه خوبی دارد و در منطقه، در این حوزه در رتبه دوم قرار دارد. اما از بعد کاربرد در دنیا، در رتبه 77 بهبعد قرار داریم و این یعنی نتوانستیم بهخوبی زنجیره تبدیل علم به فناوری و فناوری به نوآوری را تکمیل کنیم. از طرفی رتبه دوم منطقه در بعد علمی نشاندهنده آن است که کشور در این حوزه قابلیت بالایی دارد.»
او تأکید دارد که ترویج توان علمی کشور و ایجاد روابط بینالملل برای کشور یکی از اصول زیرساختی توسعه علمی کشور است: «وقتی از داشتن محصول یا تکنولوژی حرف میزنیم، با توجه به اینکه اعتقاد به عقبه و زیرساخت باورپذیری آن ایجاد شده است، مردم دنیا به آن اعتماد میکنند.»
فیروزآبادی این سخنان را در حاشیه رویداد جایزه مصطفی (ص) در اصفهان بیان کرد و اظهار داشت پیشرفتهای علمی بخشی از فرایند است اما دنیا باید بداند که ایران در چه جایگاه علمی قرار دارد و کشور اگر بخواهد جایگاه خود را در حوزههای علمی نشان دهد، نیازمند برگزاری برخی رویدادهای بینالمللی با همین هدف است تا دانشمندان و تأثیرگذاران علمی، ایران را بشناسند.
وی معتقد است استان اصفهان یکی از استانهای پیشرو کشور در حوزه هوش مصنوعی است: «استان اصفهان در حوزه هوش مصنوعی هم بچههای تیزهوشی دارد و هم از مدیران آیندهنگری برخوردار است که بهخوبی میدانند در کجا باید سرمایهگذاری کنند.»
گفتنی است براساس آخرین آمارهای رسمی اعلامشده، Nature Index (شاخص نیچر) ایران را از نظر انتشارات تحقیقاتی در سالهای 2019-2015، در رتبه سیزدهم هوش مصنوعی جهان قرار داده است. شاخص نیچر یک پایگاه داده است که مؤسسات، کشورها و نتایج علمی آنها را از زمان معرفی در سال 2016 ردیابی میکند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
البته که اگر یه غیر پخمه در این دولت پیدا کردی که به تعریف و تملق مشغول نباشه حرف شما صحیحه
اینها زرنگ هستند، حرف رو یه جوری می زنن که بتونن بپیچونن. فردا که بهش بگی، میگه منظورم از منطقه، ایران و افغانستان بود (اونم افغانستان طالبان)، اون شاخص، مورد انتشار رو گفته 13 ام، باید دید چقدر از نظر ارجاع به مقالات موثر هستند.
هوش مصنوعی ابزار است. مهم این است که راستای تحقق خواسته های مردم بکار گرفته میشود یا خیر.