گزارش ایرانتلنت: جذابترین کارفرمایان ایرانی برای متخصصان کدامند؟
«ایرانسل»، «همراه اول» و «هواوی» شرکتهایی هستند که در دو دوره ارزیابی همواره بین 10 شرکت برتر ارتباطات بودهاند.
ایران تلنت بهتازگی گزارش «جذابترین کارفرمایان ایران» را منتشر کرده است و در آن به بررسی نظرات و امتیازات کارکنان شرکتها به تجربههای کاریشان پرداخته است و شرکتهایی که بالاترین امتیاز را از کارکنان سابق و فعلی خود دریافت کردهاند، معرفی کرده است. براساس این گزارش، شرکت دیجیکالا دومین شرکتی است که بسیاری از افراد در گروههای شغلی مختلف دوست دارند کارکردن در این شرکت را تجربه کنند. در صنعت فناوری ارتباطات و مخابرات و شبکه نیز بهترتیب ایرانسل، همراه اول، هواوی و اسنپ توانستهاند بیشتر از سایر شرکتها نظر کارجویان را جلب کنند.
مپنا، دیجیکالا و ایرانخودرو، محبوب متخصصها
ایران تلنت در بخشی از گزارش خود به روال سه سال گذشته، یک نظرسنجی سراسری نیز برگزار کرده و از شاغلین در حوزههای کاری مختلف پرسیده است که دوست دارند برای کدام شرکتها کار کنند و رؤیای کارکردن در کدام شرکتها را دارند؟ در نظرسنجی امسال ایران تلنت 10657 نفر مشارکت داشتهاند.
گروه مپنا انتخاب اول متخصصان ایران برای کارکردن است و آنها بیش از هر شرکتی دوست دارند برای این مجموعه کار کنند. شرکت دیجیکالا دومین شرکتی است که بسیاری از افراد در گروههای شغلی مختلف دوست دارند کارکردن در آن را تجربه کنند.
شرکت بعدی که موردتوجه کارجویان قرار گرفته، ایرانخودرو است. گزارش ایران تلنت نشان میدهد که علیرغم تمام حواشی که این شرکت در این سالها داشته است، اما هنوز یکی از گزینههای اصلی افراد بهحساب میآید.
در رتبهبندی سالانه ایران تلنت، شرکت ایرانسل در جایگاه چهارم قرار گرفته و گروه اسنپ نیز مقام پنجم را کسب کرده است. شرکتهای نستله ایران، همراه اول، جیتیآی، داروسازی دکتر عبیدی، سفرهای علیبابا، کیسون، یونیلیور، آریوژن فارمد، کاله و کافه بازار نیز دیگر شرکتهایی هستند که بسیاری از افراد دوست دارند کارکردن در آنها را تجربه کنند.
این گزارش همچنین رؤیای افراد در گروههای شغلی مختلف برای کارکردن در شرکتها را دستهبندی کرده است. برای مثال، رؤیای متخصصین مارکتینگ و ارتباطات بهترتیب کارکردن در شرکتهای دیجیکالا، همراه اول و جیتیآی است.
شرکتهای برتر فناوری اطلاعات و خدمات اینترنتی
ایران تلنت بهدلیل متفاوتبودن شرایط کار در صنایع مختلف، در ابتدا بالاترین امتیاز کارکنان به شرکتها را به «تفکیک صنعت» بررسی کرده است. در «شرکتهای فناوری اطلاعات و خدمات اینترنتی» کافه بازار، ویستا سامانه آسا و اسنپ توانستهاند در چهار سال اخیر بالاترین امتیاز را از کارکنان خود دریافت کنند. شرکتهای همکاران سیستم، دیوار، ایران ارقام، مهمین و دیجیکالا نیز از کارکنان خود در چهار سال گذشته امتیاز بالایی دریافت کردهاند.
شرکتهای برتر در صنایع کالاهای تندمصرف (FMCG)
ایران تلنت در بخش بعدی این گزارش امتیاز افرادی را که در صنایع کالاهای تندمصرف (FMCG) کار میکردهاند، بررسی کرده است. در چهار سال اخیر، شرکت «دنون نوتریشیا» توانسته با امتیاز 4.8 در رتبه اول صنعت کالاهای مصرفی قرار بگیرد و بالاترین امتیاز را از کارکنان خود دریافت کند. شرکت «محصولات غذایی بیژن» نیز رتبه دوم و شرکت «جیتیآی» هم رتبه سوم را کسب کردهاند.
همچنین در چهار سال اخیر شرکتهای، هنکل تجارت شرق، ساوولا، آماده لذیذ، نستله ایران، گروه دینا و پارس حیات نیز توانستهاند در بین شرکتهای برتر قرار بگیرند.
شرکتهای برتر در صنایع مخابراتی و شبکه
یکی از صنایع جذاب که در سالیان اخیر رشد کرده، صنایع مخابراتی است. افرادی که سابقه فعالیت در این صنعت را داشتهاند بیشترین امتیاز را به تجربه همکاری خود با شرکت زیتل دادهاند و این شرکت توانسته است بالاترین امتیاز را از کارکنان خود دریافت کند. ایرانسل، همراه اول و هواوی شرکتهایی هستند که در دو دوره ارزیابی همواره بین 10 شرکت برتر بودهاند و امتیازهای بالایی از کارکنان خود دریافت کردهاند.
در گزارش ایران تلنت آمده است که طی سالیان گذشته که شرکت «اریکسون» در ایران فعال بود، بالاترین امتیاز را از کارکناش دریافت کرد و از منظر شرایط ایدهآل کاری سالها رتبه اول را داشت؛ بااینحال، این شرکت درحالحاضر وجود خارجی ندارد.
شرکتهای برتر در صنایع تولیدی
ایران تلنت در بخش بعدی گزارش خود شرکتهای برتر در صنایع تولید را معرفی کرده است. در صنعت تولیدی، کارکنان شرکت «رنو پارس» بیشترین رضایت را از محیط کارشان داشتند و بالاترین امتیاز را به این شرکت دادهاند. «زیست تخمیر» و «مجتمع صنعتی ماموت» نیز در آخرین دوره ارزیابی شرکتها در جایگاه دوم و سوم صنایع تولید و فرایند قرار گرفتهاند.
گلدیران، گروه انتخاب، پاکشوما، رایزکو، آرمان یزد، پلیاستر ساینا و مادیران نیز توانستهاند شرایط خوبی را برای کارکنان خود فراهم کنند و از آنها امتیاز بالایی بگیرند.
بالاترین امتیاز به شرکتها در شاخصهای اصلی
کاربران ایران تلنت در قسمت تجربههای کاری به شش فاکتور «حقوق و مزایا»، «فرصتهای ارتقا»، «تعادل کار و زندگی»، «مدیران ارشد»، «فرصتهای یادگیری» و «فرهنگ و ارزشهای سازمانی» بهصورت جداگانه امتیاز میدهند. ایران تلنت در ادامه گزارش خود، شرکتهای برتر که در چهار سال اخیر در هر شاخص بیشترین امتیاز را از کارکنانشان دریافت کردهاند، معرفی کرده است:
- بهترین شرکت در شاخص «حقوق و مزایا»: هنکل، پاکشوما، جیتیآی، نهان مهسان آدینه و نوونوردیسک
- بهترین شرکت در شاخص «فرصتهای ارتقا»: کافه بازار، رنو پارس، نوونوردیسک، جیتیآی و تپسل.
- بهترین شرکت در شاخص «تعادل کار و زندگی»: کافه بازار، انرژی دانا، نوونوردیسک، مهندسین مشاور سازه و کارگزاری مفید.
- بهترین شرکت در شاخص «فرصتهای یادگیری»: کافه بازار، هنکل، باریج اسانس، راهاندازی و بهرهبرداری صنایع نفت و همکاران سیستم.
- بهترین شرکت در شاخص «فرهنگ و ارزشهای سازمانی»: کافه بازار، طراحی و مهندسی صنایع انرژی، مهندسین مشاور سازه، جیتیآی و هنکل.
کافه بازار، شرکت موردعلاقه برنامهنویسان
ایران تلنت در بخش دیگری از گزارش خود، تجربیات کار افراد در گروههای شغلی مختلف را مورد بررسی قرار داده است. برای مثال، در چهار سال اخیر، برنامهنویسان بالاترین امتیاز را به همکاری با کافه بازار دادهاند. متخصصان منابع انسانی که تجربه همکاری با شرکت زرین رؤیا را داشتند نیز بیشترین امتیاز را به این شرکت دادهاند.
بالاترین امتیاز متخصصان مارکتینگ و ارتباطات به شرکتها نیز متعلق به شرکتهای «جیتیآی»، «دیوار» و «ارکید فارمد» است.
همچنین در بخش دیگری از گزارش به شرکتهای رؤیایی در بخشهای مختلف اشاره شده است. برای مثال، در صنعت اطلاعات، نرمافزار و تجارت الکترونیک بهترتیب دیجیکالا، کافه بازار و دیوار شرکتهای رؤیایی این حوزه تلقی میشوند. در صنعت فناوری ارتباطات، مخابرات و شبکه نیز بهترتیب ایرانسل، همراه اول و هواوی توانستهاند بیشتر از سایر شرکتها نظر کارجویان را جلب کنند.
همچنین براساس گزارش ایران تلنت میزان حقوق دریافتی و امنیت شغلی مهمترین اولویت خانمها در انتخاب شغل است. این درحالی است که دو مورد اول اولویتهای مردان میزان حقوق دریافتی و فرصت ارتقا و مسیر شغلی مشخص است. مقایسه اولویتهای کاری در گروههای سنتی مختلف نیز نشان میدهد که میزان حقوق دریافتی و فرصت ارتقا و مسیر شغلی مشخص مهمترین معیارهای افراد تا ۳۵ سالگی است. این درحالی است که افراد بالای ۳۵ سال علاوه بر حقوق دریافتی، داشتن امنیت شغلی را بهعنوان دومین معیار مهم خود انتخاب کردهاند. این میتواند بیانگر این نکته باشد که افراد بهتدریج محافظهکارتر شده و داشتن امنیت شغلی برایشان اهمیت بیشتری پیدا میکند.
مقایسه اولویتهای کاری افراد با مدارک تحصیلی مختلف نیز نشان میدهد که میزان حقوق دریافتی اولین اولویت افراد با مدارک تحصیلی مختلف است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.