ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

با سرمایه‌گذاری فیروزه؛ استودیو بازی‌سازی کاریزما به فکر جهانی شدن است

گروه مالی فیروزه در سال جاری راند دوم سرمایه‌گذاری را روی استودیوی کاریزما انجام داد.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۱۰

«کاریزما» یک استودیوی بازی‌سازی ایرانی است که بیشتر به‌خاطر بازی‌های «شاه‌دزد» و «تاس و تخت» شناخته می‌شود. این استودیو با جذب سرمایه‌ از گروه مالی فیروزه، توانسته به یکی از استودیوهای باثبات بازی‌سازی در ایران تبدیل شود و برنامه دارد در آینده علاوه‌بر تبدیل شدن به یکی از استودیوهای بزرگ گیم ایران، در خارج از کشور هم بازی منتشر کند. در مصاحبه‌ای که با «ایمان گلکار»، مدیرعامل کاریزما، کرده‌ایم،‌ درمورد این جذب سرمایه و همچنین چشم‌انداز آینده کاریزما صحبت کرده‌ایم.

به گفته گلکار، صحبت با گروه مالی فیروزه اوایل ۱۳۹۶ آغاز شد و پس از فرایندی که حدود ۱۰ ماه ادامه دشت، درنهایت این گروه مالی تصمیم گرفت در کاریزما سرمایه‌گذاری کند: «ما در آن زمان پروژه موفقی داشتیم که آن را به فیروزه نشان دادیم و پس‌ازآن توانستیم با این شرکت بر سر سرمایه‌گذاری به توافق برسیم.»

گروه مالی فیروزه، در سال جاری، راند دوم سرمایه‌گذاری روی استودیوی کاریزما را هم انجام داد. گلکار می‌گوید فیلتر شدن گوگل پلی آسیب زیادی به کاریزما زد و باعث شد این استودیو ۷۰ درصد درآمدش را از دست بدهد: «سرمایه‌گذاری دوباره فیروزه باعث شد بتوانیم بار دیگر اهدافمان را دنبال کنیم و سر پا بمانیم.»

به گفته گلکار، شرایط اقتصادی متفاوت سال ۹۶ باعث شد جذب سرمایه نسبت به الان پروسه بسیار آسان‌تری داشته باشد:‌ «بازار فرق می‌کرد. دلار در آن زمان ۳ هزار تومان بود و فیروزه هم صرفاً نگاهی مالی به این سرمایه‌گذاری نداشت. در واقع آن‌ها علاقه داشتند در حوزه گیم ایران سرمایه‌گذاری کنند.»

این سرمایه ابتدا خرج جذب نیروی انسانی و کسب تجربه شد. اما درحال‌حاضر ۳۰ درصد سرمایه تزریقی فیروزه خرج مارکتینگ و باقی آن خرج نیروی انسانی و توسعه بازی‌ها می‌شود. گلکار معتقد است این سرمایه‌گذاری نقشی اساسی در زنده نگه‌داشتن کاریزما داشته است:‌ «بدون این سرمایه‌گذاری نمی‌توانستیم موفق شویم. فیروزه صبر زیادی به خرج داد تا ما با بازار گیم آشنا شویم و یاد بگیریم.»

باوجود این سرمایه‌گذاری، گلکار می‌گوید فیروزه دخالتی در تصمیم‌گیری‌های کاریزما نمی‌کند و آن‌ها در توسعه بازی‌ها اختیار تام دارند:‌ «درحال‌حاضر فیروزه سهامدار عمده ما است. اما تا الان دخالتی در تصمیم‌گیری نداشته‌ و صرفاً به ما مشاوره‌های مالی داده‌ است. در سال‌های اول سرمایه‌گذاری، می‌توانستیم ریسکی‌تر کار کنیم و حالا هم استودیوی ما در بلوغ است و می‌توان از آن انتظار سوددهی داشت.»

درنهایت مدیر کاریزما کمی درمورد چشم‌انداز این استودیو صحبت کرد: «وضعیت ما مشخص شده و مسیر پیش‌روی ما درحال‌حاضر شفاف است. چشم‌انداز ما این است که در ۵ سال آینده به یکی از بزرگ‌ترین استودیوهای ایران تبدیل شویم و حتی انتشار بازی‌ها در منطقه را هم آغاز کنیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی