ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

وب‌سایت رگولاتوری به دلیل انقضای گواهی امنیتی از دسترس خارج شده است

گواهی SSL سایت CRA.IR از ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ تمدید نشده است

علی مومنی
علی مومنی منتشر شده در 26 فروردین 1405  |  14:23

گواهی امنیتی SSL وب‌سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، منقضی شده و امکان دسترسی به آن وجود ندارد.

به گزارش دیجیاتو، با مراجعه به وب‌سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که یکی از مهم‌ترین سازمان‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود، می‌بینید که مرورگر شما، این وب‌سایت را ناامن تشخیص می‌دهد و نمی‌توانید وارد آن شوید.

این وب‌سایت به‌دلیل فعال بودن سیاست امنیتی HTTP Strict Transport Security (HSTS)، در صورت رضایت کاربر نیز اجازه دسترسی نمی‌دهد.

آدرس وب‌سایت‌هایی که گواهی SSL معتبر دارند،‌ با https شروع می‌شود اما در کنار وب‌سایت رگولاتوری، عبارت Not secure دیده می‌شود و روی https قبل آدرس، یک خط قرمز کشیده شده است.

اگر روی عبارت Not secure کلیک کنید و بعد از آن به بخش Certificate details بروید، می‌توانید مشخصات گواهی بدون اعتبار وب‌سایت سازمان تنظیم مقررات را ببینید. آنطور که در این بخش مشخص است،‌ گواهی SSL این وب‌سایت از ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ اعتبار ندارد و با گذشت ۱۱ روز، چاره‌ای برای آن اندیشیده نشده است.

نکته جالب توجه دیگر اینکه گواهی قبلی از ۱۴ دی‌ و تنها به مدت سه ماه تمدید شده بود. برای تمدید گواهی SSL وب‌سایت‌ها می‌توان از یک سرویس رایگان به نام Let's Encrypt استفاده کرد که محدودیت سه‌ماهه دارد. برای تمدید گواهی بیشتر از سه ماه نیاز است از سرویس‌های پولی استفاده کرد. بسیاری از وب‌سایت‌های پرکاربر برای اینکه در معرض ریسک قرار نگیرند، گواهی خود را یک‌ساله تمدید می‌کنند اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بدون در نظر گرفتن احتمال قطع اینترنت، ترجیح داده، گواهی خود را سه ماه تمدید کند.

نبودن امکان تمدید گواهی SSL وب‌سایت‌ها یکی از مشکلاتی است که در دوران قطع اینترنت به وجود می‌آید. این مشکل که طی قطع اینترنت زمستان ۱۴۰۴ نیز وجود داشت،‌ اکنون بار دیگر امنیت کاربران اینترنت در ایران را به خطر انداخته است.

گواهی SSL چیست؟

گواهی SSL یک فایل دیجیتال است که باعث می‌شود ارتباط بین مرورگر کاربر و وب‌سایت، امن و رمزگذاری‌شده باشد. وقتی سایتی گواهی SSL دارد، آدرس آن با https شروع می‌شود و معمولاً کنار آن یک علامت قفل دیده می‌شود.

اگر سایتی SSL نداشته باشد، مرورگر آن را ناامن تشخیص می‌دهد. به‌طور خلاصه، SSL برای حفظ امنیت، حریم خصوصی و اعتماد کاربران در اینترنت ضروری است.

علی مومنی
علی مومنی

در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام و حالا چند سالی است خبرنگاری می‌کنم. فعالیت در حوزه رسانه در ایران و احتمالا در بسیاری از کشورها کار آسانی نیست اما عشق و علاقه به خبر با تمام دردسرهایش‌ آن چیزی است که من و بسیاری از همکارانم را نمک‌گیر کرده است. از ابتدای سال ۱۴۰۳ در دیجیاتو، اخبار فناوری ایران را دنبال می‌کنم و می‌نویسم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (74 مورد)
  • milad_ahmadi4547

    ssl توسط سرور خود سایت ارائه میشه گواهی ssl برای این هست که کاربر مطمئن بشه کلید عمومی که باهاش دیتا رو رمز میکنه و به سایتی مثل cra.ir میفرسته متعلق به همون سایت cra.ir هست.

  • Fetrush

    کاملا منتطقیه خودم منم با کلی دردسر و مشکل و صحبت با پشتیبانی تونستم مشکل Certificate سایتمو فیکس کنم و بروزش کنم اونم بعد 5 روز صحبت و جدال با پشتیبانی تو اون مدتم سایتم علنن Down بوده واقعا چیز مسخره ای هست چیزی که با یه کامند ساده تو سرور بروز میشد اینقدر دردسر ساز شده بود .......

  • Travis8

    نه دل پول خرج کردن دارن نه گوش شنوا ،آخه کی میاد ۳ ماهه تمدید میکنه
    با این کار ستون فقرات رگولاتوری فیتالیتی شد
    تاسف آمیزه

  • MarkZuckerberg2026

    اینم از اینترنت ملی
    حتی ۱ درصد توانایی های گوگل نداره دیروز کلاس دانشگاه داخل وادانا برگزار نشد. اینترنت ملی نمیتونه حتی وارد سامانه وادانا بشه.
    کشور چین با پیشرفته ترین اینترنت داخلی ۵ پتابایت اطلاعات ش هک شد.

  • mattsony

    دیجیاتو پیگیری کن چرا سامانتل یهو پوکید

  • Hero_king_1009

    از دست آورد های جدید سایت play station در دسترس قرار گرفت

  • vewds

    به نفعشون شد
    دیگه ملت نمیتونن با سامانه ۱۹۵ از اینترانتشون شکایت کنن

  • Parham1388

    خدایا ایران واقعا عالیه. نهاد ارتباطات خودش معتبر نیست🤣🤣

  • soheil_1378

    دلیلشون این هست که گواهی امنیتی خارجی و آمریکایی رو قبول ندارند و شامل استاندارد های مورد نیاز ایران نیست و سایت های داخلی از گواهی امنیتی داخلی و بومی که امنیت و قدرت بیشتری دارد استفاده می کنند ( مسخره نمی کنم حرف خودشون هست )

    • Install_Iran_ItsTheBest

      خب داخلی انجام بدن (استاندارد های بومی به قول خودشون ) . اونوقت اونوری ها قبولش ندارن .. اگه عرضه ش هست ثبت جهانی بشه این چیزا و واقعا امن باشه و بهتر(فعععک نکنم ) انجام بدن ببینن چه قدر سخت به غلط کردن بیفتن و دست از پا درازتر برگردان از همون به اصطلاح خارجی تامین کنن.. آورین

    • Travis8

      فناوریش رو ندارن، ببین تا یه حدی شما میتونی بری جلو چون قبلا خارجکی ها همه حالاتی رو هم به سرشون اومده هم تست کردند هم هک و ضربه خوردند بنابراین برای SSLمجبورن دست به دامن شرکت های خارجی بشوند و حدود ۹ سال هستش از روسیه تامین میشد و برخی شرکت های داخلی وطنی، که اونا هم محدودیت داره

  • navidsavarib

    دارید با خودتون و ما چیکار میکنید؟

  • Salasr

    به جهنم

  • Mohammad7667

    لطفا اگه میشه هرروز یه تک تاک جدید درباره قطعی اینترنت بسازین خواهشا حتی شده ده دقیقه.نباید ول کن باشیم ؛ممنون بابت زحماتتون

  • Azad_bastani

    تشکر فراوان از مسئولان وظیفه شناس کشور که نگران امنیت مردم هستند.

  • its_better_to_speak_than_die

    https://www.karzar.net/291129 از هیچی بهتره

  • Ali M

    شعارش ارتباط پایدار و زندگی هوشمند بود😂😂😂😂

  • PixelPulse

    دوستان اگر موتور جستجوی برتینا هنوز کار میکنه لطفا برام لینک بگذارید.بعد پاک کردن هیستوری دسترسی ندارم بهش و تو سایتش هم بخش موتور جستجو پیدا نکردم فقط فروش هاست و... بود.گردو و ذره بین برای سرچ تفاوتی با بیل و کلنگ ندارن و خودشونم سرچ میکنی نمیارن گاهی، باز برتینا بهتر از هیچ چی بود.

    • Ali M

      Search.bertina.ir

      • PixelPulse

        قبلا اینها رو امتحان کردم و هرچیزی دیگه ای که به ذهن میرسید رو.
        اگر شما با این آدرس استفاده میکنید و شوخی یا حدس نیست ؛ کار نمیکنه الان.

        • Sepehr_e_baba2

          https://search.bertina.ir/

          • PixelPulse

            ممنون 🙏 ؛ عجیبه من هم روز اول با پیشوند سرچ امتحان کردم ، هم همین که دوستمون بالا گفت دوباره امتحان کردم و باز نمیشد.اما الان شد.
            ممنون از وقتی که گذاشتید.
            و معذرت و تشکر توأم از دوست قبلیمون هم 🙏

        • kousar_tk

          search.bertina.ir
          میاره که

          • PixelPulse

            برای منم آورد الان، نمیدونم خدایی شاید مشکل از طرف ISP من بود.

  • Peyghambar_Azimo_Shahrestan

    همون جوری که فرار از زندان ساخته شد، پیشنهاد میکنم سریال فرار از ایران رو هم بسازنند.

  • yousef1212

    راجب فرار از اینجا محتوا بزارید

  • Mamdoody

    بینهایت زشت شد

  • ammar_s

    چاه‌کن ته چاهه

نمایش نظرات بیشتر
مطالب پیشنهادی