ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
مدیرعامل طلاین
فناوری ایران

مدیرعامل طلاین: در پنج سال فعالیت‌مان حتی یک شکایت یا نارضایتی نداشتیم

ابوالفتحی: بارها پیشنهادهای مشخصی برای تدوین مقررات ارائه کرده‌ایم؛ اما هر بار، نتیجه همان نسخه اولیه رگولاتور بوده

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۴ | ۱۳:۳۶

«محسن ابوالفتحی»، مدیرعامل «طلاین» در رویداد رمزاتی با اشاره به وضعیت بازار شفاف و قابل بررسی فروش آنلاین طلای آب‌شده اعلام کرد که اگر پلتفرم‌ها قوانین بازی را رعایت کنند با همراهی عمومی هم مواجه می‌شوند و همین وضعیت باید موجب شود تا رگولاتور هم کمک کند چنین کسب‌وکارهایی توسعه یابند و فعالیت بیشتری داشته باشند.

ابوالفتحی به عنوان سخنران پنل تخصصی «تنظیم‌گری هوشمند در اقتصاد دیجیتال» در این رویداد، در صحبت‌هایش نگاهی انتقادی به رویکردهای نهاد تنظیم‌گر داشت. او در بخشی از صحبت‌هایش گفت که طلاین به عنوان یکی از قدیمی‌ترین پلتفرم‌های فروش طلا از پنج سال پیش وارد بازار شده و در همه‌ این سال‌ها تلاش کرده تا با شفافیت عمل کند و همه مجوزهای لازم را دریافت کرده و در وب‌سایتش در اختیار کاربران قرار داده است.

او اعلام کرد: «از سال ۹۹ تاکنون نزدیک به ۵ سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنیم و خوشبختانه حتی یک مورد شکایت خصوصی یا نارضایتی ادامه‌دار نداشته‌ایم. بنابراین رگولاتور هم باید شرایط توسعه چنین کسب و کاری را فر اهم کند نه اینکه در برابر آن موانعی ایجاد کند.»

مدیرعامل طلاین در ادامه به ارتباط پلتفرم‌های فروش طلا با نهاد تنظیم‌گر اشاره کرد و گفت: «طی دو سال اخیر که بحث رگولاتوری این حوزه جدی‌تر شده، ما بارها پیشنهادهای مشخصی برای تدوین مقررات ارائه کرده‌ایم؛ اما هر بار، نتیجه همان نسخه اولیه رگولاتور بوده و تغییر محسوسی مشاهده نکرده‌ایم.»

ابوالفتحی وضعیت اقدامات رگولاتور را با یک مثال چنین شرح داد: «روزی پزشکی یک غده ۱۶ کیلویی را از بدن بیمار خارج کرد و همه از این اقدام تقدیر کردند، اما وقتی از وضعیت بیمار پرسیدند، پاسخ داد که بیمار از دست رفته است. اکنون وضعیت تنظیم‌گری در کشور ما نیز مشابه همین مثال است؛ تنظیم‌گری انجام می‌شود، اما سرنوشت و آینده کسب‌وکار یا پلتفرم پس از این تصمیمات چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.»

نگاهی به قوانین جدید و چالش‌های آن

او یکی از چالش‌های مهم را «محدودیت ساعت فعالیت» عنوان کرد و توضیح داد: «تعیین محدودیت زمانی مشابه بورس برای ما توجیه منطقی ندارد آن هم وقتی که در ساعت ۱۱ شب یا دو بامداد نرخ دلار، تتر، انس جهانی و طلای جهانی مشخص است. به نظر می‌رسد برخی محدودیت‌ها منافع کسب‌وکارهای وابسته به حاکمیت را به خطر می‌اندازد.»

ابوالفتحی تأکید کرد که پلتفرم‌هایی که طی سال‌ها بدون تخلف فعالیت کرده‌اند، باید در فرآیند تنظیم‌گری مورد اعتماد قرار گیرند و نقش مؤثرتری در تدوین ضوابط داشته باشند: «کسی که چند سال بدون خطا جلو آمده و محیطی امن برای کاربران ایجاد کرده، می‌تواند همین الگو را درون رگولاتوری برای متقاضیان مجوز نیز فراهم کند.»

او با اشاره به تجربه جهانی در حوزه دارایی‌های خصوصی گفت: «نه فقط در حوزه طلا، بلکه در بسیاری از بازارهای مالی، پول‌های خصوصی گسترده‌ای جریان دارد؛ موضوعی که برای بانک مرکزی و بورس نیز اهمیت دارد. بنابراین، این فضا باید به یک محیط امن رگولاتوری تبدیل شود.»

مدیرعامل طلاین همچنین انتقاداتی نسبت به رویکرد دوگانه رگولاتور نسبت به بازار سنتی و پلتفرم‌ها مطرح کرد: «در حالی‌که برای ما معامله با دارایی‌های خصوصی محدود شده، در بازار سنتی همین دارایی‌ها آزادانه معامله می‌شود. ما در سامانه تجارت موظف به ثبت تمامی عملیات هستیم، اما فعالان سنتی چنین الزامی ندارند. این اختلاف باعث شده در بسیاری موارد، بازار سنتی از همکاری با ما خودداری کنند.»

نگرانی از گسست میان پلتفرم‌ها و بازار سنتی

ابوالفتحی هشدار داد که مقررات جدید عملاً پلتفرم‌ها را از بازار سنتی جدا می‌کند و ممکن است این فاصله، زنجیره تولید را نیز تحت‌تأثیر قرار دهد. نگرانی ما این است که جدایی اجباری از بازار سنتی، باعث قطع ارتباط با کارگاه‌ها و مراکز تولیدی این حوزه نشود.

او در پایان با ابراز امیدواری در این خصوص که حاکمیت با درک واقعیت‌های میدانی و تجربیات کسب‌شده در این حوزه، به سمت تنظیم‌گری تعاملی و اعتمادمحور حرکت کند، گفت: «ما در ایران زندگی می‌کنیم و برایمان مهم است که اقتصاد کشور آبرومند و امن باشد. امیدواریم رگولاتور به نقطه‌ای برسد که هم منافع حاکمیت تأمین شود و هم مسیر رشد کسب‌وکارها تداوم پیدا کند.»

تحریریه دیجیاتو
تحریریه دیجیاتو

زندگی با تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی