ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

قیمت اینترنت ثابت مخابرات افزایش یافت

مخابرات مجموعه جدیدی از سرویس اینترنت تانوما را با تغییر در حجم و قرارداد معرفی کرده است.

ایمان بیک
ایمان بیک منتشر شده در 10 تیر 1405  |  14:18

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

بررسی تعرفه‌های تازه اینترنت ثابت مخابرات نشان می‌دهد با تغییر حجم ترافیک و مدت قرارداد، هزینه واقعی کاربران برای دریافت همان میزان اینترنت قبلی در برخی سرویس‌ها حتی تا دو برابر افزایش یافته است.

به گزارش دیجیاتو، شرکت مخابرات ایران از آغاز فروش مجموعه جدیدی از سرویس‌های اینترنت مبتنی بر فیبر نوری (تانوما) خبر داده و گفته است این سرویس‌ها با بازنگری در حجم ترافیک و در قالب قراردادهای پیش‌پرداخت و پس‌پرداخت به متقاضیان عرضه می‌شوند.

براساس اعلام معاونت ارتباطات شرکت مخابرات ایران، سرویس‌های پیش‌پرداخت در دوره‌های یک، ۳، ۶ و ۱۲ ماهه ارائه می‌شوند و برای قراردادهای ۶ ‌ماهه و ۱۲ ‌ماهه نیز به ترتیب ۴ و ۱۰ درصد تخفیف در نظر گرفته شده است. همچنین سرویس‌های پس‌پرداخت در دوره‌های ۳، ۶ و ۱۲ ماهه عرضه می‌شوند و هزینه ماهانه آنها حدود ۱۰ درصد بیشتر از سرویس‌های مشابه در حالت پیش‌پرداخت است.

مخابرات در اطلاعیه خود تأکید کرده که در سبد جدید سرویس‌های تانوما، «مهم‌ترین تغییر به بازنگری حجم ترافیک اختصاص دارد» و قیمت سرویس‌ها نسبت به گذشته بدون تغییر مانده است. با این حال، مقایسه تعرفه‌های جدید با بسته‌های قبلی نشان می‌دهد تغییر ساختار بسته‌ها باعث افزایش هزینه برای مشترکان شده است.

بررسی دیجیاتو نشان می‌دهد که در برخی طرح‌ها، قیمت سرویس به حدود ۲ برابر یا بیشتر رسیده است. برای مثال سرویس یک‌ماهه ۵۴۰ گیگابایتی که پیش از این حدود ۶۵۰ هزار تومان قیمت داشت، اکنون با قرارداد ۶ یا ۹ماهه با حداقل سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است و قیمت ماهانه بیش از ۲ میلیون تومان عرضه می‌شود.

READ  پایان عصر مس؛ مخابرات آغاز رسمی مگاپروژه ۵ میلیارد دلاری سواپ را اعلام کرد

همچنین بسته ۴۲۰ گیگابایتی که پیش‌تر حدود ۴۶۰ هزار تومان قیمت داشت، تغییر کرده و در تعرفه‌های جدید با قرارداد پیش‌پرداخت سه ماهه یک میلیون و ۴۴۰ هزار تومان قیمت دارد. قیمت سرویس یک ماهه ۴۵۰ گیگابایتی پیش‌پرداخت نیز ۹۰۰ هزار تومان است.

در سرویس ADSL نیز افزایش قیمت دیده می‌شود و قیمت موثر سرویس حدوداً ۵۰ درصد افزایش یافته است. یکی از نمونه‌های این افزایش، سرویس ۱۶ مگابیت است. قیمت این سرویس ثابت مانده، اما حجم ترافیک آن در بسته سه‌ماهه از ۳۶۰ گیگابایت به ۲۵۵ گیگابایت کاهش یافته است؛ یعنی بیش از ۱۰۰ گیگابایت از حجم این بسته حذف شده است. به این ترتیب، کاربری که بخواهد همان سطح مصرف قبلی را داشته باشد، باید پس از خرید بسته اصلی، ترافیک اضافه تهیه کند. برآوردها نشان می‌دهد خرید ۱۰۰ گیگابایت ترافیک اضافی بیش از ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد. در نتیجه، بسته سه‌ماهه ۱۶ مگابیت که تا ابتدای سال با ۳۶۰ گیگابایت ترافیک حدود ۳۰۰ هزار تومان قیمت داشت، حالا برای رسیدن به همان میزان مصرف عملاً حدود ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود.

با وجود این، اینترنت ثابت همچنان از نظر هزینه حجم اینترنت، در مقایسه با اینترنت موبایل به‌صرفه است. قیمت هر گیگ اینترنت تانوما در حالی حدود ۲ هزار تومان تمام می‌شود که در بسته‌های اینترنت موبایل، قیمت هر گیگ حجم معمولاً بیش از ۷ هزار تومان است.

ایمان بیک
ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (11 مورد)
  • hosein1993

    بسته افزایش حجم ۱۰ گیگ خرداد خریدم ۲۴ تومن الان ۱۵ گیگ رو میده ۱۲۰ تومن. یعنی هرگیگ از ۲۴۰۰ تومن شده ۸۰۰۰ تومن یعنی ۳.۳ برابر!

  • hosein1993

    کارزار بازنگری افزایش ۳ برابری قیمت اینترنت مخابرات:
    https://www.karzar.net/331285

  • YuFi

    مخابرات واقعا شورش رو درآورده. نه تنها در دوره ی قبل بدون رضایت من خودش سرویس رو تمدید کرده بود، بلکه الان اون سرویس رو با سی گیگ حجم کمتر و با حدود 70 درصصد قیمت بیشتر داره بهم میفروشه. نهاد های نظارتی اینجور مواقع کجان؟ مگه درآمدها در نیمه ی اول امسال 70 درصد بیشتر شده که این آقایون یهو اینقدر افزایش قیمت دادن؟!

  • YusofAref

    آخرین بار برای adsl سرویس ۱۲۰ گیگ یک ماهه را خرداد ماه ۱۰۰ هزار تومان تهیه کردم الان این سرویس حذف شده و به جای آن سرویس گیگ پلاس ۱۳۰ گیگ به قیمت ۲۰۰ هزار تومان آمده.

  • EhsanBastani

    سلام مخابرات خودش را مسخره کرده من ۲۴۰۰ گیگ یک ساله گرفتم در سال ۱۴۰۴ حدود ۴ تا ۵ ماه اینترنت قطع بود هیچ ارفاقی لحاظ نکردند که هیچ الان هم چهار برابر روی ترافیک فیبر نوری افزایش قیمت دادن ۲۰ گیگ میگرفتم ۵۰ هزار تومان الان ۱۵ گیگ ۱۳۰ هزار تومان هیچ کس هم نظارت نمیکنه ۵۰۰ گیگ اینترنت من به دلیل قطعی باطل شد حدود ۵ ماه اشتراکم سوخت الان هم باید چهار برابر هزینه کنم

  • Alish00

    نه تنها قیمت رو دو برابر کردن، بلکه بسته‌های محبوب رو هم حذف کردن. اینطوری یا باید حجم پایین بخری و وسط دوره ترافیک اضافه بگیری، یا در ابتدا بسته بالاتر از نیازت رو بخری.
    آی کسانی که دور میز نشستین و این تصمیم‌ها رو می‌گیرین، ان‌شاءالله زن، بچه و نسل‌تون تقاص تصمیمات شما رو پس خواهند داد.

  • hasanem

    در قله قرار گرفتیم

  • Drxox

    سازمان نصر دزد ۱.۵ میلیون از جوون های بیکار فریلنسر چاپید من شکایت هم زدم نماد اعتماد کسی پیگیری نکرد همشون دزد هستن

  • 1000hours

    به قله رسیدیم !!!

  • _omid_

    اون اوایل که رفتم ثبت نام کنم دو سال پیش یادش بخیر ۱۸۰ گیگ میشد ۱۲۰ هزار تومان........
    الان ۱۴۰ گیگ برای چی باید ۴۸۰ هزار تومن باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • SOHEILOX

    فقط بلدن گرون کنن به جای اینکه اقتصاد مملکت رو درست کنن که واقعا فروپاشیده و این فقط جنازه ی اقتصاد هست. فقط بلدن گرون کنن و پول چاپ کنن. یعنی یک زندگی ساده که حق تمام انسان های دنیا هست رو از ما گرفتن.

مطالب پیشنهادی