ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دایمنسیتی 8300
موبایل

تراشه دایمنسیتی 8300 معرفی شد؛ اجرای مدل‌های هوش مصنوعی در گوشی‌های میان‌رده

تراشه قدرتمند دایمنسیتی 8300 از نظر قدرت CPU و GPU ارتقاهای خوبی داشته است و حالا می‌تواند مدل‌های هوش مصنوعی مولد را اجرا کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

مدیاتک امروز رسماً از تراشه قدرتمند جدیدی به‌ نام دایمنسیتی 8300 پرده برداشت که می‌تواند استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی مثل ChatGPT را در بسیاری از گوشی‌های میان‌رده ممکن کند. این تراشه که سرعت وای‌فای و GPU بسیار سریعی دارد، تا چند وقت دیگر در سری ردمی K70 عرضه خواهد شد.

مشخصات تراشه دایمنسیتی 8300 مدیاتک

تراشه دایمنسیتی 8300 از پردازنده‌ای با طراحی سه‌خوشه استفاده می‌کند. این CPU یک هسته Cortex-A715 با فرکانس 3.35 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A715 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.2 گیگاهرتز دارد. مدیاتک مدعی است که تراشه جدید آن‌ها نسبت به نسل قبلی 20 درصد سریع‌تر و 30 درصد از نظر مصرف انرژی بهینه‌تر شده است.

تراشه Dimensity 8300 از پردازشگر گرافیکی Mali-G615 MC6 بهره می‌برد که فرکانس 1.4 گیگاهرتزی دارد و نسبت به نسل پیشین خود 60 درصد قوی‌تر و 55 درصد بهینه‌تر شده است. این تراشه همچنین از حافظه‌های LPDDR5X با سرعت 8533 مگابیت بر ثانیه و UFS 4.0 پشتیبانی می‌کند.

مدیاتک از ترند هوش مصنوعی عقب نمانده و از پردازنده‌ای موسوم به 780 APU رونمایی کرده که نسبت به نسل قبلی در پردازش هوش مصنوعی 3.3 برابر سریع‌تر شده است. این پردازنده می‌تواند مدل‌های زبانی بزرگ با حداکثر 10 میلیارد پارامتر را روی خود دستگاه اجرا کند.

دایمنسیتی ۸۳۰۰ همچنین از یک ISP جدید 14 بیتی HDR به‌ نام Imagiq 980 برخوردار است که می‌تواند فیلم‌برداری 4K 60fps HDR داشته باشد. این تراشه همچنین با استفاده از یک NPU درزمینه کاهش نویز، افکت بوکه و دیگر قابلیت‌های عکاسی بهتر عمل می‌کند.

پردازنده سیگنال تصویری دایمنسیتی 8300 از دوربین‌های حداکثر 320 مگاپیکسلی یا سه سنسور 32 مگاپیکسلی به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌کند. این تراشه از وای‌فای 6E و بلوتوث 5.4 بهره می‌برد و می‌تواند با نمایشگرهای حداکثر 180 هرتزی +FHD یا 120 هرتزی +QHD کار کند. این تراشه با نمایشگرهای دوگانه هم سازگار است (البته جزئیات بیشتری دراین‌باره منتشر نشده). احتمال داده می‌شود که این ویژگی مربوط به گوشی‌های تاشو باشد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی