ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

برچسب انرژی
موبایل

برچسب انرژی و عمر باتری برای گوشی‌ها و تبلت‌ها در اتحادیه اروپا الزامی می‌شود

این اقدام در راستای تلاش‌های اتحادیه اروپا برای افزایش شفافیت در بازار تکنولوژی و دادن اطلاعات بیشتر به مصرف‌کنندگان انجام می‌شود.

محمد سیستانی
نوشته شده توسط محمد سیستانی | ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۳:۳۰

از تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۲۵ (۳۰ خرداد ۱۴۰۴)، تمام گوشی‌های هوشمند و تبلت‌هایی که در اتحادیه اروپا به فروش می‌رسند، باید برچسب بهره‌وری انرژی داشته باشند که اطلاعاتی درباره طول عمر و کارایی باتری دستگاه ارائه می‌دهد. این اقدام در راستای تلاش‌های اتحادیه اروپا برای افزایش شفافیت در بازار تکنولوژی و دادن اطلاعات بیشتر به مصرف‌کنندگان انجام می‌شود.

کدام دستگاه‌ها شامل این قانون می‌شوند؟

برچسب انرژی

براساس گزارش GSMArena، این مقررات شامل تلفن‌های بی‌سیم خانگی و گوشی‌های هوشمند برای شبکه‌های سلولی یا ماهواره‌ای خواهد بود. همچنین فیچرفون‌ها (گوشی‌های ساده بدون اینترنت یا اپلیکیشن‌های شخص ثالث) و تبلت‌هایی با اندازه صفحه‌نمایش بین ۷ تا ۱۷.۴ اینچ نیز شامل این قانون خواهند شد.

این الزام فقط برای دستگاه‌هایی اعمال می‌شود که از ۲۰ ژوئن ۲۰۲۵ به بعد وارد بازار اتحادیه اروپا شوند. دستگاه‌هایی که پیشتر عرضه شده‌اند یا صفحه‌نمایش انعطاف‌پذیر دارند، از این قانون معاف‌اند.

الزامات دقیق شامل چه مواردی است؟

تمام دستگاه‌های مشمول باید ۵ معیار اصلی طراحی اکولوژیکی را رعایت کنند:

  • دوام: مقاومت در برابر سقوط‌های تصادفی و محافظت در برابر گردوغبار و آب
  • ماندگاری باتری: باتری‌ها باید حداقل ۸۰۰ چرخه شارژ/ دشارژ کامل را تحمل کرده و حداقل ۸۰ درصد ظرفیت اولیه خود را حفظ کنند
  • قابلیت تعمیرپذیری: قطعات یدکی ضروری باید ظرف ۵ تا ۱۰ روز کاری در دسترس باشند و تا ۷ سال پس از توقف فروش دستگاه ارائه شوند
  • پشتیبانی نرم‌افزاری: به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل باید برای حداقل ۵ سال پس از پایان فروش ادامه داشته باشند
  • دسترسی به ابزار تعمیر: تعمیرکاران حرفه‌ای باید به نرم‌افزار و فرم‌ورهای لازم به‌صورت غیرتبعیض‌آمیز دسترسی داشته باشند

تأثیر برچسب انرژی بر مصرف‌کنندگان چیست؟

این برچسب که با نام EPREL (رجیستری ثبت محصولات برای برچسب‌گذاری انرژی) شناخته می‌شود، شامل ۷ بخش اطلاعاتی کلیدی درباره دستگاه خواهد بود. نمونه‌هایی از این برچسب‌ها روی برخی گوشی‌های درحال عرضه دیده شده که تأیید می‌کند اجرای این قانون آغاز شده است.

برچسب بهره‌وری انرژی

تولیدکنندگان، واردکنندگان یا نمایندگان رسمی دستگاه‌ها موظف‌اند مدل‌های خود را در سامانه EPREL ثبت کنند. اگرچه تولیدکنندگان مسئول ارائه داده‌های صحیح هستند، کمیسیون اروپا صحت اطلاعات مربوط به مقاومت دستگاه، قابلیت تعمیر و عملکرد باتری را بررسی خواهد کرد.

این اقدام بخشی از کمپین بزرگ اتحادیه اروپا برای بهبود بهره‌وری انرژی تا سال ۲۰۳۰ است که انتظار می‌رود باعث کاهش ۴۶ میلیون تن دی‌اکسیدکربن و صرفه‌جویی ۱۵۰ یورویی برای هر خانوار شود.

این قانون محدود به بازار اتحادیه اروپاست اما احتمالاً اثرات آن جهانی خواهد بود. پیشتر هم دیده‌ایم که برندها پشتیبانی نرم‌افزاری خود را در سطح جهانی افزایش داده‌اند و حالا ممکن است تولیدکنندگان ترجیح دهند برای ساده‌سازی فرایند تولید، محصولات خود را براساس الزامات اتحادیه اروپا برای تمام بازارها طراحی کنند.

با اجرای این قانون، مصرف‌کنندگان در اروپا می‌توانند با آگاهی بیشتر تصمیم به خرید بگیرند و شاید در آینده‌ای نه‌چندان دور، سایر نقاط جهان نیز از این شفافیت بیشتر بهره‌مند شوند.

محمد سیستانی

از دوران کودکی عاشق تکنولوژی بودم و به همین دلیل رشته مهندسی کامپیوتر انتخاب کردم. سعی میکنم از هر چیزی که به تکنولوژی مربوط میشه سر در بیارم. به عکاسی و بازی علاقه دارم، عاشق تولید محتوا تو حوزه تکنولوژی هستم و میخوام که همه آدما جذابیت‌های تکنولوژی رو حس کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی