چطور یک مهندس صنایع شویم؟
مهندسان صنایع افرادی هستند که برای استفاده موثرتر از انرژی، ماشین آلات و مواد اولیه در شرکتهای عمدتا تولیدی فعالیت میکنند و به همین منظور در بسیاری از شرکتها فرصت استخدام دارند. آنها با تمرکز ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
مهندسان صنایع افرادی هستند که برای استفاده موثرتر از انرژی، ماشین آلات و مواد اولیه در شرکتهای عمدتا تولیدی فعالیت میکنند و به همین منظور در بسیاری از شرکتها فرصت استخدام دارند. آنها با تمرکز بر مدیریت انسانی و همچنین مدیریت منابع کارایی را در بخشهای تولیدی در شرکتها را بهبود میبخشند.
مهندسان صنایع برای به حداکثر رساندن کارایی، از ریاضیات برای توسعه سیستمهای تولیدی و اطلاعاتی استفاده میکنند. آنها همچنین برای بهبود کیفیت محصول، سراغ تجزیه و تحلیل هزینه و بودجه و همچنین، توسعه سیستمهای کنترل بهبود کیفیت میروند و برای آنها استراتژی تدوین میکنند. علاوه بر این، شرکتها و کارخانهها برای افزایش بهره وری تولید و توزیع از مهندسان صنایع استفاده میکنند و فرصت های شغلی برای استخدام مهندس صنایع در ایران تلنت نشان میدهد که چه میزان به حضور این افراد تحصیل کرده در بازار کار نیاز است. از آنجایی که مهندسان صنایع ارتباط نزدیکی با مدیران شرکتها دارند، میتوانند در آینده سمتهای مدیریتی را نیز در اختیار بگیرند.
وظایف مهندس صنایع عبارتاند از:
- رسیدگی به فرآیندهای خدماتی و ساخت و تولید و در صورت لزوم، اصلاح برنامهها، جریان فرایندها و سایر موارد مرتبط
- ارائه حداکثر بهره وری در ساخت محصولات یا ارائه خدمات
- مقرون به صرفهتر کردن سیستمهای مدیریتی
- حل مشکلات و به حداقل رساندن هزینههای تولید از طریق استفاده از روشهای کنترل کیفیت
- هماهنگی با مدیریت و مشتریان برای تعیین استانداردهای تولید و طراحی
- اطمینان از استانداردهای بالای کیفیت در تولید، از طریق هماهنگی، برنامه ریزی و اجرا
- همکاری با مشتریان، فروشندگان، پرسنل مدیریت و کارکنان در تمام مراحل طراحی و ساخت
محیط کار مهندسان صنایع
مهندسان صنایع میتوانند در بیش از دهها شغل مشغول به کار شوند. بخشی از وقت آنها در ادارات و بخشی دیگر نیز به بازدید از کارخانهها اختصاص مییابد. به عنوان مثال یک مهندس صنایع ممکن است به منظور بهبود عملکرد یا کارایی، از یک بیمارستان یا کارخانه بازدید کند. آنها دادهها را جمع آوری میکنند و آنها را با برنامههای رایانهای خاص و ابزارهای به روز تجزیه و تحلیل میکنند. کار آنها تلاش برای حل مشکلات است و در این راه با متخصصان دیگر همکاری دارند و نظر آنها را جویا میشوند. رفت و آمد بسیار و همچنین مأموریتهای بین شهری در این حرفه اجتناب ناپذیر است، زیرا مهندسان صنایع باید به محلهای تولیدی سرکشی کنند و مشکلات را تشخیص دهند و برای حل آنها راه حل ارائه دهند. مهندسان صنایع معمولاً 40 ساعت در هفته کار میکنند.
جدول زیر صنایعی را نشان میدهد که بیشترین مهندسین صنایع را به کار گرفته و توزیع مهندسان را در بین این صنایع بیشتر است:
- ساخت و تولید قطعات و لوازم هوایی
- خدمات معماری، مهندسی و خدمات مرتبط
- تولید ابزارهای ناوبری، اندازه گیری، الکترو پزشکی و کنترلی
- ساخت قطعات وسایل نقلیه موتوری
- ساخت وسایل نیمه هادی و سایر قطعات الکترونیکی
- شرکتهای عمده فروش و خرده فروشی
چگونه مهندس صنایع شویم
برای شروع کار به عنوان مهندس صنایع، مدرک کارشناسی مهندسی صنایع لازم است. تجربه عملی برای کارفرمایان یکی از مهمترین فاکتورها است و برای استخدام فاکتوری ارزشمند است؛ بنابراین فارغ التحصیلان میتوانند بعد از فارغ التحصیلی و یا در همان هنگام تحصیل با کارآموزی میزان تجربه خود را در این حیطه افزایش دهند و برای استخدام دست پر باشند.
دانشجویانی که میخواهند مهندس صنایع شوند باید مثلثات، جبر و حساب و همچنین علوم کامپیوتر، فیزیک و شیمی را بفهمند و خوب بخوانند.
دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی صنایع به مدت چهار سال در کلاسها و آزمایشگاهها تحصیل میکنند. دانشجویان در کلاسهای طراحی سیستمهای ساخت، آمار، برنامه ریزی سیستمهای تولید و موارد دیگر شرکت میکنند. همچنین برای اینکه بتوانید رزومه خود را بهتر از دیگر نشان دهید، میتوانید سراغ گرفتن مدارک و گواهینامههای خارج از دانشگاه نیز بروید و شانس خود را برای استخدام بیشتر کنید.
دانشجویان همچنین میتوانند در مقاطع بالاتر سراغ تحصیل در پردرآمدترین گرایش مهندسی صنایع بروند و در واقع برای آیندهی کاری خود برنامه ریزی عالی داشته باشند. مهندسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر هستند میتوانند در دانشگاهها تدریس کنند و در پروژههای تحقیق و توسعه شرکتها نقش مهمی ایفا کنند.
چشم انداز شغلی
تخمین زده میشود که چشم انداز شغلی مهندسان صنایع در دهه آینده 6 درصد رشد کند. این رشد در مقایسه با متوسط مشاغل دیگر، کندتر از حد معمول است. مهندسی صنایع به دلایل مختلف میتواند برای صنایع مختلف مفید باشد و بسیاری از شرکتها از حضور افراد باتجربه در این زمینه سود بسیاری ببرند. این مهندسین توسط سازمانها از هر نوعی (چه دولتی و چه غیردولتی) بسیار ارزشمند دیده میشوند، زیرا کار آنها باعث افزایش کارایی سیستم و در نتیجه کاهش هزینههای داخلی شرکت و سازمان آنها میشود.
کار مهندسان صنایع بسیار تنوع دارد و محدود به موارد خاصی نمیشود. مهندسان صنایع را میتوان در بیمارستانها، شرکتهای تحقیق و توسعه، صنایع بزرگ تولیدی و خدمات مشاورهای و همچنین شرکتهای مهندسی یافت. حتی برای صنایع جدید و در حال گسترش نیز، مهندسان صنایع به دلیل دانششان در مورد چگونگی بهبود کارایی و صرفه جویی در هزینه به کار گرفته میشوند و از دانش آنها در موارد مختلف استفاده میشود. با اینکه رشد شغلی مهندسان صنایع آرام و کند است، اما شاهد هستیم که شرکتهای تولیدی روز به روز به تعدادشان اضافه میشود و به طبع نیاز به مهندسان صنایع در آنها دیده میشود.
مهارتهای مهندسان صنایع برای طیف وسیعی از سازمانها مانند دولتیها، سازمانهای غیرانتفاعی و مشاغل خصوصی مفید است. مهندسان صنایع با مدیریت صحیح هزینههای داخلی را به حداقل میرسانند، کیفیت محصول را تضمین میکنند و در نتیجه مشتریان را راضی نگه میدارند و کارایی و مقرون به صرفه بودن انواع صنایع را به حداکثر میرسانند. این همان چیزی است که تمام مشاغل به دنبال آن هستند.
برای مشاهده آخرین فرصت های شغلی برای استخدام مهندس صنایع و ارسال رزومه اینجا را کلیک کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.