ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

چرا باید تایپ ده انگشتی را یاد بگیریم

اقتضای زمانه و روزگار در هر دورهای متفاوت است، همان‌طور که الان صنعت چاپ پیشرفت کرده و شما دیگر چیزی تحت عنوان کاتب و کتابت کردن را نمی شنوید، به همان نحوی که دیگر با ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

اقتضای زمانه و روزگار در هر دورهای متفاوت است، همان‌طور که الان صنعت چاپ پیشرفت کرده و شما دیگر چیزی تحت عنوان کاتب و کتابت کردن را نمی شنوید، به همان نحوی که دیگر با سوی چراغ درس نمی‌خوانید و با پر آغشته به دوات نمی‌نویسید باید قبول کنید ما از نوشتار کاغذی هم فاصله گرفته‌ایم. حالا قلم شما نوک انگشتانتان است و مهم مهارتی است که هر ده انگشت شما برای همراهی باید کسب کنند.
در راستای اینکه تایپ ده انگشتی چیست و چگونه مهارتی است، باید گفت که به حالتی که شما با استفاده از هر ده انگشت خود بدون نگاه‌کردن به کیبورد و تنها با نگاه‌کردن مانیتور تایپ می‌کنید تایپ ده انگشتی گفته می‌شود.

تاریخچه‌ی تایپ ده انگشتی

حالا بهتر است رجوعی کنیم به اینکه تایپ ده انگشتی از کجا شروع شد، البته که درست حدس می‌زنید، از همان قاره‌ی عجیب توسط کریستف کلمب کشف شد.‌ البته بهتر است که به این اشاره کنیم که تایپ با کامپیوترهای امروزی شروع نشد بلکه با ماشین تحریر یا همان چرخ تحریر بود که بشر دست به تایپ کردن و سرعت بخشیدن به حرکتهای انگشتانش زد.
در جولای سال 1888 در آمریکا فرانک ادوارد مکگورین که گفته می‌شود تنها شخصی بود که در آن زمان از تایپ ده انگشتی استفاده می‌کرد در مسابقه‌ی تایپ که در سیسیناتی برگزار شد پیروزی قاطعی را بر لوئیس تراوب (که از تایپ هشت انگشتی استفاده می‌کرد) کسب کرد و بعد از این مسابقه شیوه‌ی تایپ ده انگشتی رایج شد.

وقتی از مهارت تایپ حرف میزنیم از چه حرف میزنیم؟

آموزش تایپ ده انگشتی در مقابل تایپ دوانگشتی (Hunt-peck) است، یعنی همان حالتی که اکثر ما از آن استفاده می‌کنیم که در آن به‌جای تکیه بر موقعیت حفظی کلیدها تایپیست هر کلید را با دیدن پیدا می‌کند و معمولاً انگشت اشاره در آن غالب است و خب البته که روشی کند و غیرحرفه‌ای است، زیراکه تایپیست باید مسافت بیشتری را بین کلیدها طی کند و این از سرعت نوشتن می‌کاهد، در نظر بگیرید که چقدر از سرعت پردازش ذهنی و نوشتن همزمان شما کسر می‌شود و خب ما خوب میدانیم فرصت آمدن کلمه به ذهن تا پیاده کردن آن چه فرصت مهم و طلایی‌ای است.

هدیه‌ی تایپ ده انگشتی به ما

اما تایپ ده انگشتی نیاز به نگاه کردن به صفحه‌ کلید ندارد و این خودش باعث افزایش بهره‌وری و کاهش خطا می‌شود. تایپ ده انگشتی دوست گردن شماست از آنجا که از حرکاتی که گردن مجبور به آن است می‌کاهد و باعث می‌شود سرتان را بالا نگه‌دارید و به مانیتور نگاه کنید و آن را مدام بین کیبورد و صفحه نمایش جابه‌جا نکنید.
از سرعت هم که برایتان در چند سطر بالاتر گفتیم و باز هم اشاره می‌کنیم که سرعت تایپ کردن از این جهت دارای اهمیت فراوان است که سرعت پردازش ذهنی شما باید منطبق با سرعت پیاده کردن مطالبتان بر روی کاغذ یا صفحه‌ی مانیتور باشد و صد البته که بهتر است تایپ کردن سریع را بیاموزید به‌جای آن که با کندی روی کاغذ نوشتن را امتحان کنید.
هدیه‌ی ویژه و آخر این مهارت به شما راه‌افتادن کارتان در روزگار معاصر است چون بلد نبودن تایپ و کلاً آشنا نبودن به این‌چنین مهارت‌ها علاوه بر اینکه زندگی را برایتان دشوار می‌کند، فرصتهای شغلی یا تحصیلی را هم بعضاً می‌گیرد یا این‌طور میتوان گفت که ستاره‌هایتان را از دست خواهید داد و به ته صف نزدیک می‌شوید.

تایپ کجا و برای که؟

در این میان، طبیعتاً گروه‌ها و شغل‌هایی هستند که بیشتر از دیگران به مهارت تایپ ده انگشتی احتیاج دارند:
1. دانشجویان: در دوره‌ی کارشناسی هر دانشجویی برای نوشتن تحقیقات کلاسی لااقل چندباره گذرش به تایپ کردن می‌افتد، حالا بماند که برای نامه‌نگاری‌های اداری هم شما در دوره‌ی دانشجویی با مهارت تایپ ده انگشتی روبه‌رو می‌شوید. در دورههای بعد هم پر واضح است که برای نوشتن پایان‌نامه‌ی ارشد و رساله‌ی دکتری، شما به‌اندازه‌ی مهارت علمی رشته‌ی تخصصیتان به مهارت تایپ سریع احتیاج دارید.
2. خبرنگاران و گزارش‌نویسان: اگر گزارش‌نویس باشید یا لااقل با شیوه‌ی کار آنها آشنایی‌ای داشته باشید، مهارت تایپ ده انگشتی بسیار موردنیاز شما خواهد بود. لازم دارید به سرعتی که ویسهای خبری خود را گوش میدهید بتوانید آنها را به محتوای متنی تبدیل کنید.
3. نویسندگان: شما نویسنده‌اید؟ چطور می‌توانید تایپ بلد نباشید؟ اگر تا حالا تجربه‌ی نوشتن را داشته باشید به‌راحتی حرف ما را متوجه می‌شوید که چرا اگر نویسنده باشید احتیاج به این مهارت دارید. بنویسید و چطور در این موقعیت می‌توانید دنبال حروف روی کیبورد بگردید و چهره از مانیتور بردارید؟
4. دانش‌آموزان: قبل از این سال‌های عجیب کرونا شاید می‌شد این گروه را از نیازمندان به مهارت تایپ ده انگشتی قلم گرفت، اما حالا شاید این گروه به‌قدر گروه‌های قبلی به این مهارت نیاز داشته باشند؛ تازه اگر نخواهیم بگوییم نیازشان بیشتر است. نیاز به تایپ کردن برای کوچکترین کارهایی که قبلاً ما با مداد و قلم تجربه‌شان کردیم در مدارس مجازی امروزی احساس می‌شود. از املا و انشا نوشتن را متصور شوید تا سلام و احوالپرسی با معلم و جواب دادن به حضور غیاب. میبینید به چه سادگی زبان شما به نوک انگشتان منتقل شده است؟
5. برنامه‌نویسان: کد زدن و نوشتن برنامه دقیقاً همان فرایندی که توضیح دادیم را در ذهن شما ایجاد می‌کند؛ پردازش ذهنی سریع و نیاز به نوشتن آن با سرعتی نزدیک به‌سرعت پردازش در ذهن شما. پس در اینجا هم برای ازدست‌ نرفتن کدها و مطالب ذهنی خود باید به مهارت دست های خود رجوع کنید.
6. تولیدکنندگان محتوا: شغلی که این روزها بیشتر از سال‌های قبل متقاضی دارد و دلیلش هم واضح است، ما بسیاری ویترین مجازی پیش‌روی ماست که برای پرکردنشان به اجناس احتیاج داریم. حالا اجناس ما کلمه و محتوای متنی است. شما برای اینکه با سرعت بتوانید برای پلتفرم های گوناگون محتوای متنی تهیه کنید به مهارت تایپ ده انگشتی احتیاج خواهید داشت.
7. منشی ها: قبلترها شاید منشی بودن جز شغلهای راحت و کم مهارت محسوب می‌شد اما در حال حاضر برای منشی بودن به مهارت‌هایی احتیاج دارید که یکی از آنها قطعاً تایپ ده انگشتی است؛ پس چه‌ بهتر که غفلت از یادگیری را کنار بگذارید.

مهارت رقص انگشتان

در ابتدای متن به اینکه مهارت تایپ ده انگشتی چیست اشاره رفت، بعدتر درباره‌ی این گفتیم که اصلاً چرا باید خودتان را ملزم به یادگیری این مهارت کنید و اگر جزء چه گروه‌هایی باشید سروکارتان بیشتر به تایپ ده انگشتی می‌افتد. حالا اینجاییم که بگوییم یادگرفتنش چندان هم، کار دشواری نیست و مکتب‌ خونه برای طی این فرایند با دورهای رایگان و نه جلسه ای همراه شماست. به‌آسانی بیاموزید و از آن بهره ببرید. کافی است یک ساعت و بیست و سه دقیقه برای یادگیری این مهارت پرکاربرد زمان بگذارید و مهارت تایپ ده انگشتی را رایگان فراگیرید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • avvvvab
    avvvvab | ۲ مرداد ۱۴۰۰

    سلام
    چون هنوز عقل سازندگان موبایل/ تبلت به تعبیۀ قلم استایلوس قد نمیده
    و السلام

مطالب پیشنهادی