ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

بمب منطقی و راه های جلوگیری از آن

بر اساس گزارش سایت بیت دیفندر، بمب منطقی (Logic Bomb) مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها یا قطعه‌ای کد است که عمداً در یک سیستم نرم‌افزاری یا برنامه‌‌ درج می‌شود. بمب‌ منطقی حامل Payload مخربی است که می‌تواند ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۷ تیر ۱۴۰۲ | ۱۶:۴۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

بر اساس گزارش سایت بیت دیفندر، بمب منطقی (Logic Bomb) مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها یا قطعه‌ای کد است که عمداً در یک سیستم نرم‌افزاری یا برنامه‌‌ درج می‌شود. بمب‌ منطقی حامل Payload مخربی است که می‌تواند در یک تاریخ یا زمان از پیش تعریف شده و یا هنگام وقوع شرایط معین اجرا شده و به یک سیستم‌عامل، برنامه یا شبکه حمله کند. به عبارتی دیگر بمب منطقی کد مخربی است که منتظر زمان مناسب یا فرصت مناسب برای حمله است.

بمب‌های منطقی نه تنها می‌توانند داده‌های ارزشمند شما را پاک کنند، بلکه ممکن است فعالیت‌های شما را نیز متوقف کنند؛ درست همانند بمب‌های واقعی، این بمب‌های منطقی می‌توانند سازمان شما را در زمانی که انتظارش را ندارید مورد حمله قرار ‌دهند.

یک بمب منطقی معمولاً حامل یک ویروس کامپیوتری (Computer Virus) یا یک کرم کامپیوتری (Computer Worm) است. اگرچه برخی افراد از این دو اصطلاح به جای یکدیگر استفاده می‌کنند. برای درک بهتر، به مقایسه کرم و ویروس می‌پردازیم:

  • ویروس کامپیوتری برنامه مخربی است که با آلوده کردن فایل‌ها منتشر شده و ممکن است اقدام به مخدوش کردن یا حذف داده‌ها کند. ویروس‌های کامپیوتری،Payload  بمب‌های منطقی هستند که ممکن است توسط کارمندان ناراضی و یا اخراج شده که به دنبال انتقام هستند، طراحی شوند.
  • یک کرم کامپیوتری شبیه ویروس کامپیوتری است اما می‌تواند پیچیده‌تر باشد. برخلاف ویروس، یک کرم برای انتشار اولیه در یک شبکه نیازی به تعاملات کاربر ندارد. علاوه بر این، کرم می‌تواند بدافزارهای تهدید کننده‌ تری مانند باج‌افزار، روت‌کیت‌ها و جاسوس‌افزارها را منتقل و منتشر کند.

چه چیزی بمب‌های منطقی را خطرناک می‌کند؟

ماهیت مخفیانه بمب‌های منطقی می‌تواند آنها را مخرب‌تر کند. بمب‌های منطقی نه تنها همانند آتشفشانی خفته در انتظار فوران هستند، بلکه Payload آنها تهدیدی ناشناخته است و به دلیل این خصوصیت، اهداف این حملات کاملاً غافلگیر می‌شوند. علاوه بر این، دستگیر کردن مهاجمان این حملات به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست زیرا اغلب کارکنان سازمان که دارای حق دسترسی ممتاز هستند، عامل بمب‌های منطقی هستند؛ بنابراین شناسایی آنها بسیار دشوار است. از طرفی مهاجمان با صرف اندکی زمان، ردپای حمله را در مرحله پایانی اجرای بمب منطقی از بین برده و مسیرهای حمله خود را مخفی می‌نمایند.

آیا استاکس‌نت یک بمب منطقی بود؟

استاکس‌نت (Stuxnet) یک سلاح سایبری بسیار پیچیده و دارای چندین مؤلفه همچون یک روت‌کیت (Rootkit)  بود که موجب فرار از راهکارهای تشخیصی می‌شد. برخی معتقدند که استاکس‌نت نیز حاوی بمب منطقی بود و با دستکاری فرکانس و سرعت چرخش سانتریفیوژها، منتظر برآورده شدن مجموعه‌ای از معیارها بود تا سانتریفیوژها را از کار بیندازد.

چگونه از حملات ویروس‌ها و بدافزارها در بمب منطقی جلوگیری کنیم؟

توصیه می‌شود جهت محافظت از دستگاه‌ها و داده‌های خود در برابر حملات بمب منطقی، از اصول اولیه امنیت سایبری پیروی نمائید:

  • نصب آنتی‌ویروس: با استفاده از آنتی‌ویروس و ضدبدافزار به‌روز و پیشرفته که از هوش مصنوعی (AI) برای مسدودسازی کد مخرب و امضاهای ناشناخته استفاده می‌کند، سیستم‌های سازمان خود را ایمن نگه دارید. یکی از بهترین محصولات امنیتی، راهکار امنیتی بیت دیفندر است که سازمان شما را در برابر حملات بدافزارها ایمن نگه می‌دارد.
  • پیشگیری از فیشینگ: مراقب ایمیل‌های فیشینگ باشید و پیوست‌های ارسالی از طرف ایمیل‌های ناشناس را باز یا دانلود نکنید. به طور مشابه، برنامه‌ها و نرم‌افزارها را صرفاً از منابع معتبر دانلود یا نصب کنید.
  • به‌روزرسانی سیستم عامل: سیستم‌های عامل و نرم‌افزارهای خود را به طور مستمر به‌روزرسانی نمائید تا با ترمیم آسیب‌پذیری‌ها، از شبکه خود محافظت کنید.
  • تهیه نسخه پشتیبان: جهت بازیابی داده‌ها و سیستم‌ها پس از وقوع احتمالی رویدادها، به طور منظم با پیروی از قاعده ۱-۲-۳ اقدام به تهیه نسخه پشتیبان نمائید. بر طبق این قاعده، به طور دوره‌ای از هر فایل سه نسخه می‌بایست نگهداری شود (یکی اصلی و دو نسخه بعنوان پشتیبان). فایل‌ها باید بر روی دو رسانه ذخیره‌سازی مختلف نگهداری شوند. یک نسخه از فایل‌ها می‌‌بایست در یک موقعیت جغرافیایی متفاوت نگهداری شود.

با این حال چنانچه، عامل بمب منطقی، کارکنان سازمان باشند، شناسایی و توقف بمب‌های منطقی می‌تواند پیچیده‌تر باشد. برای متوقف‌سازی چنین تهدیداتی، ممکن است لازم باشد شیوه‌های استخدام خود را دشوارتر نمائید، بررسی‌های امنیتی خود را افزایش داده و از ابزارهای قانونی برای نظارت بر کارکنان و پیمانکاران استفاده کنید. با بکارگیری یک راهکار امنیتی به‌روز همچنین قادر به مسدودسازی بردارهای حمله بوده و در عین حال از دانلود Payload مخرب جلوگیری می‌شود.

آنتی ویروس سازمانی در حملات بمب منطقی

آنتی‌ویروس سازمانی می‌تواند در جلوگیری از حملات بمب منطقی به سازمان‌ها نقش مهمی ایفا کند. در زیر تعدادی از روش‌ها و عملکردهای آنتی‌ویروس سازمانی برای مقابله با بمب منطقی عنوان شده است:

1. تشخیص و مانع‌سازی حملات بمب منطقی: آنتی‌ویروس سازمانی قادر است به تشخیص و مانع‌سازی حملات بمب منطقی درون سازمان با استفاده از الگوریتم‌های شناسایی پیشرفته کمک کند. این الگوریتم‌ها به دنبال الگوهای مشخص و علائم مشترک حملات بمب منطقی می‌گردند و در صورت تشخیص هرگونه فعالیت مشکوک، تلاش می‌کنند آن را مسدود کنند.

2. پیشگیری از ورود حملات بمب منطقی: آنتی‌ویروس سازمانی می‌تواند با بررسی و فیلتر کردن پیوست‌ و  ضمیمه های ایمیل‌ها، ورود حملات بمب منطقی را متوقف کند. همچنین، با تحلیل فایل‌های دانلود شده از اینترنت، ریسک ورود بمب منطقی به سیستم‌های سازمان را کاهش می‌دهد.

3. بررسی و مدیریت رفتار فایل‌ها: آنتی‌ویروس سازمانی می‌تواند فایل‌های مشکوک و ناشناخته را تحلیل کند و به‌طور پویا رفتار آنها را پیگیری کند. اگر یک فایل خطرناک بمب منطقی را نشان دهد، آنتی‌ویروس می‌تواند آن را مسدود کند یا به محل کارشناسان امنیت سازمان اطلاع دهد.

4. بررسی سیستم‌ها و شبکه‌های داخلی: آنتی‌ویروس سازمانی می‌تواند به صورت دوره‌ای و خودکار سیستم‌ها و شبکه‌های داخلی را اسکن کند تا ضعف‌های امنیتی و حملات بمب منطقی محتمل را شناسایی کند. با تشخیص این ضعف‌ها، سازمان می‌تواند اقدامات لازم را برای رفع آنها انجام دهد.

5. آپدیت و بروزرسانی: آنتی‌ویروس سازمانی باید به‌طور منظم به‌روزرسانی شود تا بتواند با تشخیص و مقابله با تهدیدات جدید و متغیر مربوط به بمب منطقی سازگار باشد. بنابراین، بروزرسانی‌های سیستمی و الگوریتم‌های شناسایی آنتی‌ویروس باید به‌طور منظم انجام شود.

آنتی ویروس بیت دیفندر

با آنتی ویروس سازمانی بیت دیفندر، سازمان خود را در برابر تهدیدات سایبری محافظت کنید. حفاظت کامل از داده‌ها و شبکه‌ها با راهکارهای پیشرفته بیت دیفندر تجربه کنید. دسترسی به الگوریتم‌های هوشمند، تشخیص و مسدودسازی حملات بمب منطقی و بروزرسانی مداوم سیستم‌ها، امنیت را در سطح بالا حفظ می‌کند.

  • برای خرید آنتی ویروس بیت دیفندر به صورت اورجینال همراه با به‌روزرسانی از سایت شرکت مادر و دریافت مشاوره در رابطه با انتخاب و خرید محصولات مورد نیاز، می‌توانید به سایت نمایندگی بیت دیفندر به آدرس Bitav.ir مراجعه و با کارشناسان فروش تماس حاصل نمایید.
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی