ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

تفاوت سرور ابری در مقابل سرور اختصاصی

کسب و کارها به دنبال راهکارهایی هستند که بتوانند نیازهای متنوع خود را در زمینه مدیریت داده‌ها و اطلاعات برطرف کنند. در این راستا، انتخاب نوع سرور نیز به عنوان یک جزء اساسی در بهینه‌سازی ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۸ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۸:۳۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

کسب و کارها به دنبال راهکارهایی هستند که بتوانند نیازهای متنوع خود را در زمینه مدیریت داده‌ها و اطلاعات برطرف کنند. در این راستا، انتخاب نوع سرور نیز به عنوان یک جزء اساسی در بهینه‌سازی عملکرد و اطمینان از عدم از دست دادن مشتریان از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که حتی یک تاخیر کوچک در زمان پاسخ و لود صفحه ممکن است باعث از دست رفتن مشتریان شما شود. به همین دلیل، انتخاب نوع سرویس انتخابی شما می‌تواند اثرات چشمگیری در مسیر موفقیت کسب و کار شما داشته باشد.

سرور ابری در مقابل سرور اختصاصی

قبل از اینکه تفاوت‌های بین سرور ابری و سرور اختصاصی را بررسی کنیم، به شرح تعاریف و مزایای هر دو سرویس خواهیم پرداخت.

سرور ابری یک سرور مجازی است که در یک محیط رایانش ابری اجرا می‌شود. این سرورها منابع مجازی مورد نیاز کاربران را فراهم می‌کنند و مقیاس پذیری بینظیری ارائه می‌دهند. کاربران با خرید سرور ابری نیازی به استخدام نیروی متخصص برای نگهداری و تعمیر ندارند، زیرا این‌گونه سرورها در دیتاسنتر شرکت ارائه دهنده قرار دارند و کاربران فقط هزینه استفاده از منابع را می‌پردازند و می توانند سرور خود را با انتخاب منابع سخت افزاری (پردازش، رم، ذخیره سازی و غیره) برای ایجاد یک پیکربندی بهینه تنظیم می کنند.

سرورهای ابری مزایای بسیاری برای کسب و کارها ارائه می‌دهند، از جمله:

  • عدم نگرانی از نگهداری و به‌روزرسانی سخت‌افزار
  • بدون سرمایه‌گذاری اولیه
  • پرداخت بر اساس میزان مصرف
  • انعطاف‌پذیری
  • امنیت بالا
  • ایجاد یک زیرساخت منعطف

همچنین مجازی‌سازی به گزینه‌های مختلف ارکستراسیون و اتوماسیون منجر می‌شود، این ویژگی به ویژه برای تیم‌های چابک و DevOps مفید است.

ارکستراسیون (Orchestration) و اتوماسیون (Automation) دو مفهوم مهم در زمینه فناوری اطلاعات و مدیریت سیستم‌های IT هستند که به بهبود کارآیی، سرعت و دقت در اجرای فرآیندها و تسهیل مدیریت سیستم‌ها کمک می‌کنند.

سرور اختصاصی یک دستگاه فیزیکی است که در یک مرکز داده راه اندازی شده و توسط یک  کاربر واحد مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخلاف سرور ابری، سرور اختصاصی از مجازی سازی استفاده نمی‌کنند و منابع سخت افزاری سرور (CPU، GPU، RAM، هارد درایو، کارت های شبکه و غیره) قابل مقیاس پذیری نیستند و در صورت رشد و گسترش کسب و کارتان باید با صرف هزینه های گزاف اقدام به خرید سخت افزار نمایید.

در واقع زمانی که یک سرور اختصاصی راه اندازی می‌کنید، کل سرور در اختیار شما است و منابع را با دیگر کاربران به اشتراک نمی‌گذارید، این ویژگی‌ها این سرور اختصاصی را به امن‌ترین و سریع‌ترین گزینه میزبانی در تبدیل می‌کند.

برخی از مزایای قابل توجه سرورهای اختصاصی عبارتند از:

  • آزادی کامل برای شخصی سازی پیکربندی (سخت افزار و نرم افزار)
  • تضمین حریم خصوصی و امنیت بالای داده ها با اجاره واحد
  • سطوح بالای به‌روزرسانی
  • زمان بارگذاری سریع

هنگام راه اندازی یک سرور اختصاصی می‌توانید:

  • سرور را از یک مرکز داده منتقل کنید.
  • تجهیزات خصوصی را در دیتاسنتر مورد نظر خود نصب کنید.

شباهت بین سرور ابری و سرور اختصاصی

سرور مجازی و اختصاصی، انتخاب‌ رایج برای شرکت‌هایی هستند که به دنبال قابلیت اطمینان و عملکرد بالا می‌باشند. در حالی که هر دو میزبان از زیرساخت‌های مختلفی پشتیبانی می‌کنند، اما هر دو عملکردهای اساسی یکسانی می‌توانند انجام دهند:

  • ذخیره داده‌ها
  • دریافت درخواست برای اطلاعات ذخیره شده
  • پردازش درخواست‌ها
  • ارسال داده به کاربر

سرورهای ابری و سرورهای اختصاصی از هر سرویس یا اپلیکیشنی که بخواهید میزبانی کنید، پشتیبانی می‌کنند و به ابزارهای پشتیبان مشابهی متکی هستند.

در مقایسه با هاستینگ‌های اشتراکی و VPS، سرور ابری و اختصاصی می‌توانند:

  • معماری سیستم قوی‌ و قابل تنظیم ارائه دهند.
  • ترافیک بیشتری را کنترل کنند.
  • زمان پاسخ دهی سریع تری فراهم کنند.
  • از انعطاف پذیری بیشتر برنامه اطمینان حاصل کنند.

سرور ابری و اختصاصی هر دو انتخابی ایده‌آل برای میزبانی وب سایت‌ها و اپلیکیشن ها تلقی می‌شوند و در صورت انتخاب ارائه دهنده مطلوب هیچ یک از این سرویس‌ها هنگام افزایش ترافیک با مشکل تاخیر در عملکرد مواجه نمی‌شوند و عملکرد سایت یا برنامه را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند و هر دوی آنها داده ها را سریع تر از یک هاست پردازش می‌کنند.

جدول زیر یک مرور سطح بالایی از تفاوت‌ها (و تشابهات) بین یک سرور ابری و یک سرور اختصاصی را ارائه می‌دهد.

نقطه مقایسهسرور ابریسرور اختصاصی
نوع زیرساختسرور ابری یک سرور فیزیکی است که توسط هایپروایزر به قسمت‌های مختلف تقسیم شدهسرور اختصاصی دستگاه فیزیکی با اجزای سخت‌افزاری اختصاصی
اصلی‌ترین نقطه فروشامکان بهینه‌سازی عملکرد IT بدون هزینه خرید یا مدیریت زیرساخت اختصاصیایجاد یک سرور کاملاً سفارشی با منابع اختصاصی تنها برای مورد استفاده شما
تک‌مستأجریخیربله
عملکردعملکرد بالا به دلیل استفاده از سرورهای فیزیکی قدرتمند، اما در صورتی که تعداد زیادی سرور یا درخواست پردازش وجود داشته باشد، ممکن است از تاخیر رخ دهد.عملکرد بالا به دلیل سخت‌افزار اختصاصی
مقیاس‌پذیریقابلیت مقیاس‌پذیری بالایی دارد و در صورت افزایش ترافیک ناگهانی قابل مقیاس استکاربران برای افزایش مقیاس باید سخت‌افزار جدید راه‌اندازی کنند و هنگام کاهش مقیاس، سخت‌افزار را خارج کنند.
مقیاس‌پذیری خودکاربلهخیر
زمان استقرارسرور چند ثانیه پس از پیکربندی، راه‌اندازی می‌شودزمان استقرار طولانی
دسترسی به Rootبستگی به میزبانی دارد (اگر در یک ابر عمومی میزبانی کنید، دسترسی به روت وجود ندارد)بله
مدیریت کاربر/نقشبلهبله
سفارشی‌سازیمحدود در سفارشی‌سازی سخت‌افزار و نرم‌افزار زیرا برخی از ارائه‌دهندگان تنها بسته‌های پیش‌تعریفی ارائه می‌دهندسفارشی‌سازی کامل در سخت‌افزار و نرم‌افزار
تعادل باربلهبله
مدیریتارائه‌دهنده، سخت‌افزار را نگه‌داری می‌کند و تیم شما از طریق پلتفرم آن را مدیریت می‌کنیدمی‌توانید یا خودتان سرور اختصاصی را مدیریت کنید یا به خدمات مدیریت شده ارائه‌دهنده اعتماد کنید.
انتظارات زمان فعالیت/عدم فعالیتعالی برای میزبانی بی‌وقفه، زیرا در هنگام افزایش یا کاهش مقیاس هیچ اتلاف زمانی وجود نداردبستگی به ارائه‌دهنده سرور اختصاصی دارد (استاندارد صنعت بیش از 99.9% زمان فعالیت است)
مهاجرتسریع و آسانبه برنامه ریزی بیشتری برای انتقال تجهیزات بدون ایجاد خرابی قابل توجه نیاز دارد
سرمایه گذاری اولیهنیازی به خرید، نگهداری سخت‌افزار نیستهزینه بالایی برای کولوکیشن دارد
نحوه محاسبهبرحسب میزان مصرفپرداخت به صورت ماهیانه
افزونگیسرورهای ابری همیشه در حالت آماده‌به‌کار هستند و مراکز داده سطح بالایی از پشتیبان گیری را تضمین می‌کنندوابسته به تنظیمات است (افزونگی بیشتر به معنای هزینه های بالاتر است)
مقرون به صرفه بودنقط برای منابعی که استفاده می‌کنید هزینه پرداخت می‌کنیدبرای تجهیزات صرف نظر از تعداد منابعی که استفاده می‌کنید، هزینه پرداخت می‌کنید.
امنیتامنیت بالایی دارد، اما هنگام اشتراک گذاری فضای میزبانی با کاربران ناشناس خطراتی وجود دارد.تک‌مستأجری اطمینان از سطوح بالای امنیت و حریم خصوصی دارد
پشتیبانی نرم افزارممکن است گزینه‌های محدودی در انتخاب نرم‌افزار داشته باشدکاملاً قابل تنظیم
قابل استفاده برایکسب و کارهای کوچک و بزرگ با تقاضاها و حجم کار متغیرکسب و کارهای بزرگ

عملکرد

شرکت‌هایی که به دنبال عملکرد مداوم و بالا هستند، معمولاً از سرور اختصاصی استفاده می‌کنند. سرور اختصاصی سرعت پردازش بی‌نظیری ارائه می‌دهد زیرا:

  • این نوع سرور داده‌ها را به صورت محلی پردازش می‌کنند، بنابراین تأخیر کمی در بازیابی و پردازش اطلاعات وجود دارد.
  • منابع اختصاصی مختص به یک شرکت است و کمترین تاخیر را در ارسال درخواست دارد.

این قابلیت، سرورهای اختصاصی را برای مواردی که در آن میکروثانیه‌ها مهم هستند، مانند محاسبات سنگین یا تراکنش‌های با فرکانس بالا، ایده آل می‌کند، اما با توجه به هزینه‌های بالایی که دارد سرور ابری گزینه‌ای مقرون به صرفه برای کسب و کارها محسوب می‌شود.

مقیاس پذیری

یکی از دلایل محبوبیت سرورهای ابری قابلیت مقیاس پذیری آنها است. با خرید سرور ابری اگر برنامه یا وب‌سایت شما مثلاً در فصل تعطیلات افزایش ترافیکی داشته باشد، تیم شما می‌تواند منابع سخت افزاری بیشتری را برای پاسخگویی به تقاضا درخواست کند و در صورت لزوم منابع سخت افزاری را کاهش دهد.. در سرور ابری برخلاف سرور اختصاصی افزودن منابع مجازی جدید نیازی به تخصص عملی یا خاموش کردن سرور ندارد.

برای افزایش مقیاس منابع سخت افزاری سرور اختصاصی نیاز دارید:

  • روی اجزای جدید سرمایه گذاری کنید.
  • سرور را خاموش کنید تا رک باز شود.
  • سخت افزار جدید را راه اندازی کنید.
  • دستگاه را مجددا راه‌‌اندازی کنید.
  • دستگاه را برای اطمینان از عملکرد ایمن و روان تنظیم کنید.

با توجه به نوع خدمات مدیریت شده شما، تیم داخلی یا برون سپاری مسئول مقیاس بندی واحد خواهند بود. در هر صورت، شما باید سخت افزار جدیدی خریداری کنید تا در صورت افزایش مصرف، اقدامات لازم را انجام دهید.

ظرفیت ذخیره سازی محدود می‌تواند بر مقیاس پذیری یک سرور اختصاصی تاثیر گذار باشد. اگر واحد ظرفیت ذخیره سازی محدودی به دلیل تعداد فیزیکی آرایه های درایو یا DAS داشته باشد، افزایش مقیاس حتی ممکن است یک گزینه نباشد.

قابلیت اطمینان

سرورهای ابری و اختصاصی به طور قابل توجهی قابل اعتمادتر از هاست اشتراکی هستند، اما یک سرور مبتنی بر ابر به طور معمول می‌تواند زمان بیشتری را از نظر بهره‌وری نسبت به سرور فیزیکی خود تضمین کند.

اگر یک سرور ابری دچار مشکل شود، یکی از نودهای چندگانه در محیط مجازی به طور خودکار بار کاری نود شکست خورده را بر عهده می‌گیرد. این سرویس دسترسی در موارد زیر را تضمین می‌کند:

  • افزودن یا حذف منابع
  • تلاش‌های حمله سایبری
  • مشکلات مربوط به سخت افزار یا اشکالات نرم افزاری

با این حال، خطر خرابی و از دسترس خارج شدن سرور اختصاصی بیشتر است؛ زیرا مانند سرور ابری چندین گره برای اشتراک‌گذاری بار ندارند، هرگونه مشکل یا تغییر در تنظیمات منجر به مشکلات در دسترسی خواهد شد.

استقرار یک سرور ابری یا یک سرور اختصاصی مستلزم سرمایه گذاری قابل توجهی از تلاش، زمان و بودجه است، بنابراین اکنون که تفاوت بین این دو نوع سرور را می‌دانید روی سروری سرمایه‌گذاری نکنید که مناسب مورد استفاده یا نیازهای تجاری شما نیست. در مقایسه با سرورهای اختصاصی که به دلیل عدم وجود نودهای چندگانه با ریسک زیادی از زمان توقف روبرو هستند، سرورهای ابری به عنوان گزینه‌ای انعطاف‌پذیر و پایدار به نظر می‌آیند، به ویژه زمانی که ادامه یک خدمات بدون وقفه از اهمیت بالایی برخوردار باشد.


ابر آسیاتک

https://asiatech.cloud/

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی