اپ ارتقایافته فیلیمومدرسه در دستان دانشآموزان محروم
فیلیمو مدرسه برای بهتر کردن تجربهی کاربران خود، از فناوریهای نوینی استفاده میکند که میتواند تجربهی کاربری استفاده از محتواهای آموزشی را ارتقا دهد. این اتفاق میتواند خبر خوبی باشد برای 130 هزار دانشآموزی باشد ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
فیلیمو مدرسه برای بهتر کردن تجربهی کاربران خود، از فناوریهای نوینی استفاده میکند که میتواند تجربهی کاربری استفاده از محتواهای آموزشی را ارتقا دهد.
این اتفاق میتواند خبر خوبی باشد برای 130 هزار دانشآموزی باشد که تاکنون در اپلیکیشن فیلیمومدرسه به 42 میلیون پرسش پاسخ دادهاند.
از طرف دیگر، برای 80 هزار کاربری که از مناطق محروم به این اپ وصل میشوند تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.
در ادامهی این گزارش سعی میکنیم خیلی کوتاه و ساده بگوییم که به لحاظ فنی چه اتفاقی برای این اپ افتاده که میتواند تجربهی کاربری دانشآموزان مناطق محروم را متحول کند؟
توسعهی رابطهای کاربری
مواجههی نخست ما با صفحهی اول پلتفرمهاست. این همان قسمتی است که کاربران با آن تعامل میکنند. به این قسمت لایهی «فرانت» میگویند. در پلتفرم تازهی فیلیمومدرسه از لایه فرانت Next.js استفاده شده که یک چارچوب React.js است.
React.js کتابخانهی جاوا اسکریپت برای ساخت رابطهای کاربری (UI) است. این کتابخانه از مفهوم کامپوننتها استفاده میکند که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا رابطهای کاربری پیچیده را به صورت قطعات کوچک و قابل استفاده مجدد ایجاد کنند.
React.js یکی از محبوبترین کتابخانههای جاوا اسکریپت برای توسعه رابطهای کاربری است که شرکتهای بزرگی مانند فیسبوک، اینستاگرام و ... هم از آن استفاده میکنند.
فیلیمو مدرسه، از React.js برای توسعه وباپهای PWA استفاده کرده است. وباپهای PWA امکان نصب روی گوشیهای مختلف را دارند.
برای تولید اپ اندروید فیلیمو مدرسه، از استانداردهای TWA (Trusted Web Activity) استفاده شده است که یک استاندارد برای توسعه اپهای اندروید مبتنی بر وب محسوب میشود.
به کمک این استاندارد توسعهدهندگان میتوانند یک «وباپ» را به یک «اپ اندروید» تبدیل و آن را در فروشگاه Google Play منتشر کنند.
تاکنون 3.5 میلیون دقیقه از وقت کاربران برای تماشای محتوای فیلیمو مدرسه صرف شده است. اینجاست که باید گفت اپلیکیشن فیلیمومدرسه با حجم بالایی از تقاضا مواجه است که کار را برای آن پیچیده میکند.
برای همین، به دلیل بازید زیاد از فیلیمومدرسه تیم فنی فیلیمو مدرسه از «لاراول» استفاده کردهاند؛ لاراول یک چارچوب محبوب برای توسعه وب است که به توسعهدهندگان کمک میکند تا برنامههای پیچیده را سریعتر و آسانتر توسعه دهند.
اکنون از این چارچوب محبوب شرکتهای بزرگی مانند Airbnb، Spotify و GitHub نیز بهره میبرند.
تامین یک دیتابیس قدرتمند
فیلیمو مدرسه هم جایی است که کاربران در آن تاکنون بیش از 10 میلیون بار سرفصلهای درسی را آغاز کردهاند.
فیلیمومدرسه میداند که با کودکانی بازیگوش سر و کار دارد که سرعت دریافت پاسخ از پلتفرم برای آنان مهم است؛ اما سرعت به تنهایی کافی نیست، بلکه باید پایگاه دادهی ما پایدار و قابل اعتماد باشد تا طیف وسیعی از کاربرها بتوانند با آن کار کنند.
بهبود عملکرد
برای افزایش سرعت، پایداری و اعتماد به این اپ، تیم فنی فیلیمو مدرسه از یک پایگاه داده NoSQL استفاده کرده با نام «ردیس» و از آن برای "rate limit"، «کَش» و «لاک» کردن به کار میرود.
برای کسانی که ممکن است از اطلاعات فنی و پیچیده اطلاع نداشته باشند باید بگوییم که "rate limit" یعنی محدودیت سرعت.
یعنی برای جلوگیری از هک یا استفاده بیش از حد از یک منبع، میتوان از ردیس استفاده کرد تا درخواستهایی که از یک کاربر یا برنامه میرسد، محدود کند و به این ترتیب پاسخگویی را بهبود ببخشد.
اما یکی دیگر از کاربردهای ردیس ذخیرهی دادهها در حافظهی اصلی (کَش کردن) است تا کاربران بتوانند سریعتر به آن دسترسی داشته باشند و این یعنی بهبود عملکرد اپلیکیشن فیلیمومدرسه.
فیلیمو به هر کاربر اجازه میدهد تا ۳ دانشآموز به حسابش اضافه کند. هر دانشآموز هم میتواند با دو دستگاه به طور همزمان از فیلیمومدرسه استفاده کند.
پس لاک کردن هم عملکرد و امنیت پلتفرم فیلیمومدرسه را افزایش میدهد و هم اطمینان به آن را بیشتر میکند.
مدیریت خطاها برای بهتر شدن تجربهی کاربری
یکی از اتفاقهای معمول و اعصابخُردکن در اپلیکیشنها پیامهای خطا (Error) است که معمولاً سرعت دریافت خدمات را کاهش میدهد.
پس فیلیمو مدرسه سراغ امکانات سنتری و اطلس (Elastic) رفت تا بتواند خطاها و لاگها را جمع کند؛ به این ترتیب توسعهدهندگان این اپ میتوانند با سهولت بیشتری برنامه را مدیریت کنند و این یعنی سرعت و اطمینان بیشتر به اپلیکیشن فیلیمومدرسه.
برندگان اصلی؛ معلمان و دانشآموزان مناطق محروم
دانشآموزان و معلمان، بیشتر از همه از این اتفاق سود میبرند. استفاده از فناوریهای نوین به فیلیمو مدرسه کمک میکند تا تجربهای بهتر برای دانشآموزان و معلمان فراهم آورد.
به عنوان مثال، استفاده از وباپ PWA به دانشآموزان امکان میدهد تا فیلیمو مدرسه را روی بیشتر دستگاهها استفاده کنند.
از آنجایی که هدف فیلیمومدرسه ارتقای سطح آموزش در مناطق محروم است باید گفت که بهتر شدن عملکرد این اپلیکیشن گذشته از ارتقای کیفیت آموزش، میتواند برای دانشآموزان این مناطق فرصتهای آموزشی مناسبتری فراهم آورد. در مجموع باید گفت که استفاده از فناوریهای نوین توسط فیلیمو مدرسه کار مثبتی است که میتواند به بهبود تجربه کاربران، افزایش عملکرد و افزایش امنیت فیلیمو مدرسه کمک کند که بیشترین سود را از این امکان فناورانه دانشآموزان و معلمان مناطق محروم میبرند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.