ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات
کیان

دستاورد جدید دانشمندان: ساخت ربات‌هایی که بدون پوست مصنوعی لمس انسان را درک می‌کنند

توسعه این سیستم می‌تواند راهی ارزان‌تر و ساده‌تر برای ارائه حس لامسه و همچنین راه جدیدی برای برقراری ارتباط نزدیک با ربات‌ها فراهم کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

دانشمندان ربات‌هایی را توسعه داده‌اند که می‌توانند بدون نیاز به پوست مصنوعی پیشرفته، لمس را حس و تفسیر کنند. توسعه این سیستم گام مهمی در زمینه توسعه ربات هایی که می‌توانند به‌طور مستقیم با انسان‌ها تعامل داشته باشند، محسوب می‌شود.

بازوی رباتیک مذکور که توسط دانشمندان مرکز هوافضای آلمان توسعه پیدا کرده است، شامل شش سنسور می‌شود که هرکدام می‌توانند فشار بسیار کمی را در هر بخش از دستگاه ثبت کنند. پس از اندازه‌گیری دقیق مقدار و زاویه نیرو، محل لمس توسط الگوریتم‌های ربات ترسیم می‌شود. به‌عنوان مثال، اپراتور انسانی می‌تواند حروف یا اعداد را روی هر نقطه از سطح ربات با انگشت خود ترسیم کند و سپس بازوی رباتیک جهت حرکات را تفسیر می‌کند.

همچنین از هر بخش این ربات می‌توان به‌عنوان یک دکمه مجازی استفاده کرد.

«ماگد اسکندر»، محقق اصلی این مطالعه می‌گوید که این یعنی هر اینچ مربع از ربات اساساً به یک صفحه لسمی تبدیل می‌شود که هزینه و شکنندگی این صفحات را ندارد و به سیم‌کشی پیچیده‌ای نیازمند نیست.

او می‌گوید:

«تعامل انسان و ربات، جایی که انسان می‌تواند تعامل نزدیکی با یک ربات داشته باشد و به آن فرمان بدهد، هنوز بهینه نیست، زیرا انسان به یک دستگاه ورودی نیاز دارد. اگر بتوانید از خود ربات به‌عنوان یک وسیله استفاده کنید، تعاملات روان‌تر خواهد شد.»

مزایای و معایب سیستم درک لمس ربات

توسعه این سیستم می‌تواند راهی ارزان‌تر و ساده‌تر برای ارائه حس لامسه و همچنین راه جدیدی برای برقراری ارتباط نزدیک با ربات‌ها فراهم کند. این ویژگی به‌ویژه برای ربات‌های بزرگ‌تر مانند انسان‌نماها که همچنان سرمایه‌گذاری‌های کلانی روی آن‌ها می‌شود، مهم باشد.

البته این سیستم درحال‌حاضر محدودیت‌هایی نیز دارد. به‌عنوان مثال، مدل جدید نمی‌تواند بیش از دو نقطه تماس را در یک زمان مدیریت کند. این امر هرچند در محیط‌های کنترل‌شده ممکن است با مشکلی مواجه نشود، اما در محیط‌هایی که تعامل انسان و ربات کمتر قابل پیش‌بینی است، می‌تواند محدودیت‌هایی ایجاد کند. همچنین سنسورهای موردنیاز آن هرچند به‌صورت تجاری در دسترس هستند، اما می‌توانند ده‌ها هزار دلار هزینه داشته باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی