ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی ربات
کیان

متا از ابزارهای هوش مصنوعی برای افزودن حس لامسه به ربات‌ها رونمایی کرد [تماشا کنید]

خانواده مدل‌های هوش مصنوعی Sparsh برای سنجش لمس مبتنی بر بینایی و سنسور انگشتی Digit 360 از محصولات معرفی‌شده توسط متا هستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۰

متا به‌تازگی از چندین پیشرفت مهم در زمینه رباتیک و سیستم‌های هوش مصنوعی خبر داده است. مهم‌ترین بخش اطلاعیه جدید این شرکت به توسعه مدل و سخت‌افزار هوش مصنوعی مربوط می‌شود که به ربات‌ها قابلیت درک لمس می‌دهد.

براساس بیانیه متا، این ابزار Sparsh نام دارد و خانواده‌ای از مدل‌های رمزگذاری‌شده برای سنجش لمس مبتنی‌بر بینایی است که با همکاری «دانشگاه واشنگتن» و «دانشگاه کارنگی‌ملون» ساخته شده است. در واقع این مدل‌ها به ربات‌ها قابلیت درک لمس می‌دهند. در دنیای ربات‌ها، درک لمس برای کارهایی مانند تعیین میزان فشاری که می‌توان بدون آسیب‌رسیدن به جسمی خاص وارد کرد، بسیار مهم است.

متا Sparsh را مدلی همه‌منظوره توصیف کرده که می‌توان در انواع مختلفی از حسگرهای لمسی مبتنی‌بر بینایی از آن استفاده کرد. محققان برای اینکه بتوانند بر چالش‌های نسل‌های قبلی مدل‌های درک لمس غلبه کنند، مدل‌های Sparsh را از طریق «یادگیری خودنظارتی» (SSL) آموزش داده‌اند که آن را از داده‌های برچسب‌گذاری‌شده بی‌نیاز می‌کند.

این مدل با بیش از 460 هزار تصویر قابل‌لمس آموزش داده شده است. طبق آزمایش‌های محققان متا، عملکرد Sparsh به‌طور میانگین 95.1 درصد نسبت به مدل‌های مشابه قبلی بهتر بوده است. همچنین آنها نسخه‌های مختلفی از این مدل را براساس معماری‌های مختلف تولید کرده‌اند.

سخت‌افزار متا برای افزودن حس لامسه به ربات با هوش مصنوعی

Digit 360 در سمت راست درکنار نسل قبلی حسگر لامسه متا در سمت چپ

علاوه‌براین، متا سخت‌افزاری را برای جمع‌آوری داده‌های لمسی از دنیای واقعی توسعه داده است. Digit 360 یک سنسور لمسی مصنوعی به‌شکل انگشت است که بیش از 18 ویژگی حسی دارد. این سنسور بیش از 8 میلیون تاکسل دارد (این اصطلاح در ربات‌ها میزان نیرویی را مشخص می‌کند که می‌توان با انگشت به جسمی وارد کرد) و برای درک محیط و تعاملات اشیا از روش‌های سنجش مختلفی استفاده می‌کند.

Digit 360 همچنین مدل‌های هوش مصنوعی اختصاصی دارد و متا تلاش کرده اتکای آن به سرورهای ابری را کاهش دهد؛ بنابراین اطلاعاتش در خود دستگاه پردازش می‌شود. محققان متا می‌گویند:

«علاوه‌بر پیشرفت مهارت ربات، این حسگر از پزشکی و پروتز گرفته تا واقعیت مجازی و حضور ازراه‌دور کاربردهای بالقوه دیگری نیز دارد.»

متا کد و طرح‌های Digit 360 را به‌صورت عمومی در GitHub برای محققان منتشر کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی