بررسی گلکسی اس ۲۲ اولترا؛ دو روح در یک بدن
گلکسی اس ۲۲ اولترا از راه رسیده تا پایان سری دوست داشتنی گلکسی نوت را رقم بزند. جدیدترین گوشی سامسونگ حالا رسما از قلم پشتیبانی میکند و تلاشی برای به دست آوردن دل طرفداران سری ...
گلکسی اس ۲۲ اولترا از راه رسیده تا پایان سری دوست داشتنی گلکسی نوت را رقم بزند. جدیدترین گوشی سامسونگ حالا رسما از قلم پشتیبانی میکند و تلاشی برای به دست آوردن دل طرفداران سری گلکسی نوت محسوب میشود. به همین دلیل میتوان گفت گلکسی اس ۲۲ اولترا روح سری اس و نوت را در یک بدن با هم دارد. با دیجیاتو همراه باشید تا این گوشی پرچمدار را بررسی کنیم.
گلکسی اس ۲۲ اولترا برای اولین بار بین سری اس، به خشاب قلم مجهز شده است. این موبایل در مقایسه با نسل قبل و نیز گلکسی نوت ۲۰ اولترا تغییرات بزرگ و کوچکی را تجربه کرده است که در ادامه در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.
بررسی گلکسی اس ۲۲ اولترا
تماشای ویدیو از یوتوب
تماشای ویدیو از آپارات
فهرست مطالب
مشخصات گلکسی اس ۲۲ اولترا
- نمایشگر ۶.۸ اینچی دینامیک امولد 2X با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۰۸۰ پیکسل
- پشتیبانی نمایشگر از +HDR10، نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۱۷۵۰ نیت
- چیپست Snapdragon 8 Gen 1 (مدل مورد بررسی) یا اگزینوس ۲۲۰۰
- ترکیب رم و حافظه داخلی ۸/۱۲۸، ۱۲/۲۵۶، ۱۲/۵۱۲ و ۱۲/۱۰۲۴ گیگابایت
- دوربین اصلی ۴ گانه شامل سنسور عریض ۱۰۸ مگاپیکسلی در کنار فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی و تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابر و تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۱۰ برابر
- دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- شارژ سریع ۴۵ واتی / پشتیبانی از شارژ وایرلس ۱۵ واتی / شارژ معکوس ۴.۵ واتی
- حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اولتراسونیک
- جنس بدنه ترکیبی از آلومینیوم و شیشه
- گواهینامه IP68 برای مقاومت در عمق ۱.۵ متری آب به مدت ۳۰ دقیقه
- وزن ۲۲۸ گرم
- ابعاد ۱۶۳.۳ در ۷۷.۹ میلیمتر و با ضخامت ۸.۹ میلیمتر
- اندروید ۱۲ با پوسته One UI 4.1
- رنگهای مشکی، سفید، قرمز، سبز، خاکستری، آبی، سرخابی
- قیمت جهانی ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار بسته به ظرفیت
ترکیب دوربینهای گلکسی اس ۲۲ اولترا تقریبا مشابه نسل قبل است اما برخی از قابلیتهای عکاسی جدید به آن اضافه شده است. در این مورد در بخش دوربین توضیح بیشتری میدهم. مدل اولترا هم مشابه گلکسی اس ۲۲ و مدل پلاس به چیپست اگزینوس ۲۲۰۰ یا Snapdragon 8 Gen 1 (مدل مورد بررسی) مجهز شده است. مدلی که بررسی میکنیم چیپ اسنپدراگون و ظرفیت رم و حافظه داخلی ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی دارد اما احتمالا مشابه روند معمول سامسونگ، بیشتر مدلهایی که به ایران راه خواهند یافت مدل اگزینوس خواهند بود. سری گلکسی اس ۲۲ همچنین به لطف گواهینامه IP68 در مقابل نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم هستند و بخش پشتی و جلویی توسط شیشه گوریلا گلس ویکتس پلاس محافظت میشوند. نمایشگر هر سه نیز از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند. گلکسی اس ۲۲ اولترا اما به گفته سامسونگ میتواند نرخ رفرش را بین یک تا ۱۲۰ هرتز تنظیم کند تا به نحوی به مصرف بیشتر نمایشگر بزرگتر این مدل کمک نماید. کمی بعدتر در این باره بیشتر توضیح میدهم و از تجربه متفاوتم با ادعای سامسونگ میگویم.
سامسونگ با توجه به تفاوتهایی که در سه مدل سری گلکسی اس ۲۲ در نظر گرفته انتخاب را برای کاربران راحت کرده است. اگر از طرفداران سری گلکسی نوت هستید و دلتان برای این سری دوست داشتنی تنگ شده، گلکسی اس ۲۲ اولترا با قلم پیشرفتهتر از قبل، برای شما ساخته شده است. اگر بخواهیم واقعبین باشیم باید بگوییم که هیچ گزینه دیگری مشابه این گوشی با قلم پیشرفته را در بازار پیدا نخواهید کرد. ولی اگر قلم به کارتان نمیآید، احتمالا دو مدل دیگر این سری یعنی گلکسی اس ۲۲ و گلکسی اس ۲۲ پلاس (بررسی دیجیاتو) با وجود دوربین سادهتر، برایتان گزینه بهتری خواهد بود.
طراحی
گلکسی اس ۲۲ اولترا از نظر طراحی شباهتهای بسیاری به گلکسی نوت ۲۰ اولترا دارد. البته ضخامت آن به میزان تنها ۰.۸ میلیمتر بیشتر است و حدود ۲۰ گرم وزن بالاتری دارد. به این ترتیب میتوان گفت با ۲۲۸ گرم وزن، در دست کاملا سنگین احساس میشود و همین موضوع میتواند کاربرانی که به دنبال یک گوشی با وزن مناسب هستند را از خرید منصرف کند.
فریم بالا و پایین گوشی کاملا تخت است اما نمایشگر و نیز قاب پشتی، با قوس به فریم اطراف میرسند و به زیبایی با فریم اطراف یکپارچه شدهاند. البته از آنجایی که دو طرف چپ و راست گوشی فاقد هر گونه تیزی یا زبری است و بسیار دقیق طراحی شده، گوشی در دست لیز احساس میشود. قاب پشت دستگاه، مشابه روی نمایشگر، با شیشه گوریلا گلس ویکتس پلاس محافظت میشود و در استفاده چند روزهای که از دستگاه داشتم به نظر میرسد مقاومت بالایی در مقابل خط و خش داشته باشد. قاب پشتی ظاهری مات اما در عین حال شیک دارد و در مقایسه با برخی گوشیهای دیگر با قابهای براق، در دست چندان لیز حس نمیشود. با این حال این موضوع هم به قرارگیری محکم گوشی در دست کمک چندانی نمیکند و در کنار آن، وزن بسیار بالای گوشی هم موجب میشود گاهی نگران افتادن یا از دست رفتن تعادل موبایل در دست باشم.
در فریم پایینی، علاوه بر خشاب اسپن، حفرههای میکروفن و اسپیکر، درگاه سیمکارت و پورت USB-C قرار گرفتهاند. کلیدهای ولوم و پاور هم در قاب سمت راست هستند. در این بخش همچنین یک بخش شبیه درگاه سیمکارت به چشم میخورد که البته در واقع هیچ پورتی را در خود جای نداده و تنها محل قرار گیری آنتن 5G Ultra Wideband است. البته احتمالا بیشتر نسخههایی که در آینده راهی بازار ایران میشوند، فاقد این آنتن خواهند بود.
دوربینهای پشتی گلکسی اس ۲۲ اولترا بر خلاف سبک طراحی قبلی سامسونگ با ماژولهای یکپارچه، حالا در ۴ دایره جداگانه (به همراه ماژول جداگانه فوکوس خودکار لیزری) قرار گرفتهاند و حالا ظاهر مدرنتری دارند. شاید این طراحی برایتان آشنا باشد، چون قبل از سامسونگ، الجی از این طراحی با ظاهری شبیه به قطره آب استفاده کرده بود. از نظر من این طراحی زیبا است، اما برخی از کاربران را به یاد ظاهر چشمان عنکبوت میاندازد! در نهایت شاید در آیندهای نه چندان دور، برخی از کمپانیهای دیگر هم این نوع طراحی مینیمال و زیبا را در پیش بگیرند. بیرون زدگی دوربینها اما چندان کم نیست و مشابه دیگر پرچمداران این روزها زمانی که گوشی را روی میز میگذارید، به راحتی لق میزند.
اما یکی از موضوعاتی که برای من چندان خوشایند نیست، گرد و خاک گرفتن فاصله بین لنزها است که با دست هم نمیتوان به راحتی تمیزشان کرد. البته نیازی نیست نگران نفوذ آب یا گرد و غبار به دوربین یا سایر اجزای گوشی باشید، چون گلکسی اس ۲۲ اولترا از گواهینامه IP68 بهره میبرد و میتواند تا ۳۰ دقیقه در عمق یک و نیم متری آب دوام بیاورد.
در اولین نگاه، اصلیترین تفاوتی که در مقایسه با دیگر گوشیهای سری اس ۲۲ به چشم میخورد، ابعاد بزرگتر و البته لبههای نمایشگر خمیده گلکسی اس ۲۲ اولترا است. اما در واقع تفاوتها بیش از اینها است. گلکسی اس ۲۲ اولترا از قلم پشتیبانی میکند و برای اولین بار در یک گوشی از سری به غیر از نوت، به خشابی برای قرار دادن قلم هم مجهز شده است. اسپن طراحی ساده و تقریبا یک دستی دارد و به لطف پوشش مات، در دست لیز نمیخورد. اما یکی از مواردی که کار با قلم روی صفحه نمایش را کمی مشکل میکند، لبههای خمیده نمایشگر است که موجب میشود گاه قلم با رسیدن به لبهها از کنترل خارج شود. این مشکل را با گوشی فعلی خودم یعنی گلکسی نوت ۱۰ هم دارم؛ البته به مرور به چنین موضوعی عادت کردهام.
در مجموع در مورد طراحی گلکسی اس ۲۲ اولترا باید گفت که هم زیبا است و هم بسیار با کیفیت ساخته شده اما در عین حال به دلیل ابعاد بسیار بزرگ و وزن بالا شاید برای برخی از کاربران که دستان چندان بزرگی ندارند، راحت نباشد.
نمایشگر
گلکسی اس ۲۲ اولترا نمایشگر ۶.۸ اینچی دینامیک امولد با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۰۸۸ دارد و از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند. در بالای نمایشگر هم حفره دوربین سلفی تعبیه شده که البته به دلیل اندازه کوچک، چندان توی ذوق نمیزند. کیفیت و دقت رنگهای نمایشگر در مجموع بسیار بالا است و در حالت پیش فرض یعنی Vivid به میزان بسیار کمی به گرمی تمایل دارد. البته این میزان در حدی نیست که آزار دهنده باشد و حتی بیشتر کاربران متوجه چنین تفاوتی نمیشوند. تنها هنگامی این تفاوت به چشم میآید که نمایشگر گلکسی اس ۲۲ اولترا را در کنار سایر گوشیها با رنگهای سردتر قرار دهید. روشنایی و رنگ نمایشگر در زاویههای متفاوت نیز بسیار خوب است و فقط زمانی که از زاویههای بسیار باز به نمایشگر نگاه میکنید، دمای رنگ کمی به سردی تمایل پیدا میکند. البته این موضوع هم در حدی نیست که آزار دهنده باشد.
اما یکی از مهمترین مزایای گلکسی اس ۲۲ اولترا روشنایی نمایشگر بسیار بالا است. حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی معمولی به بیش از ۴۹۰ نیت میرسد. اگر در همین حالت یعنی خاموش بودن گزینه «Adaptive brightness» گزینه «Extra Brightness» را روشن کنید، میزان روشنایی به حدود ۸۳۰ نیت میرسد. در نهایت بیشترین میزان روشنایی در حالت خودکار به دست میآید که بیش از ۱۲۰۰ نیت است. این میزان روشنایی در حال حاضر بالاترین مقدار در دنیای موبایل به حساب میآید و حتی از روشنایی ۱۰۵۰ نیتی آیفون ۱۳ پرو مکس هم بالاتر است.
سامسونگ در گلکسی اس ۲۲ اولترا تلاش کرده به چندین روش، میزان مصرف انرژی نمایشگر را کاهش دهد. یکی از راهکارها استفاده از نسل دوم پنل LTPO است که به کمک آن امکان دستیابی به پایینترین نرخ رفرش فراهم میشود. سامسونگ در مورد این موبایل اشاره کرده که نرخ رفرش از یک تا ۱۲۰ هرتز تنظیم میشود، اما در آزمایشهایی که داشتیم، نرخ رفرش از ۲۴ هرتز پایینتر نیامد. راهکار هوشمندانه دومی که سامسونگ در پیش گرفته، کاهش نرخ فریم در مواقعی است که نیازی به نرخ فریم بالا نیست.
به عنوان مثال هنگامی که در اپلیکیشن گالری سامسونگ یک عکس را تماشا میکنید یا در سایر بخشهای رابط کاربری از جمله قسمتهایی از گوگل پلی یا اپ مسیجز هستید و در عین حال نمایشگر را لمس نمیکنید، نرخ فریم به عدد یک کاهش مییابد تا نیازی به پردازش فریمهای اضافهتر نباشد. این که این موضوع در عمل چقدر در کاهش مصرف باتری تاثیر دارد را نمیتوان به طور دقیق اندازهگیری کرد اما قطعا بی تاثیر هم نیست.
برای تنظیمات نمایشگر علاوه بر گزینه تغییر نرخ رفرش بین حالت استاندارد و تطبیقی (تنظیم خودکار) گزینههای دیگری از جمله محافظت از چشم در برابر نور آبی را هم در اختیار دارید. مشابه دیگر گوشیهای سامسونگ، تنظیمات رنگ نمایشگر به دو حالت کلی Vivid با رنگهای اشباع و Natural برای نمایش طبیعی رنگها محدود است. البته در صورتی که حالت اول را انتخاب کنید، گزینههای بیشتری از جمله تنظیم وایت بالانس و به صورت کلی و نیز برای هر یک از سه رنگ اصلی به طور جداگانه را هم در اختیار دارید. از تنظیمات دیگر امکان انتخاب رزولوشن بین سه حالت اچدی پلاس، فول اچدی پلاس و حداکثر رزولوشن یعنی +WQHD است تا در صورت نیاز با کاهش رزولوشن، مصرف باتری را کاهش دهید.
در مجموع کیفیت نمایشگر گلکسی اس ۲۲ اولترا بسیار بالا است و از نظر روشنایی، دقت رنگها و زاویه دید در بین بهترین موبایلهای بازار قرار میگیرد و حتی در برخی از این موارد رقیب ندارد.
رابط کاربری
سری گلکسی اس ۲۲ از اندروید ۱۲ به همراه جدیدترین رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی OneUI 4.1 استفاده میکنند. مدلی که در اختیار داریم تا زمان نگارش مطلب وصله امنیتی ژانویه ۲۰۲۲ را دریافت کرده است. سامسونگ در یک حرکت جدید و البته مهم، قصد دارد برای پرچمداران سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ خود از جمله سری گلکسی اس ۲۲ از این پس تا ۴ نسخه جدید اندروید و تا ۵ سال هم آپدیت امنیتی عرضه کند. به این ترتیب با خرید یکی از گوشیهای سری گلکسی اس ۲۲ خیالتان راحت است که حتی اندروید ۱۶ را هم دریافت خواهید کرد. این در حالی است که حتی خود گوگل هم برای گوشیهای سری پیکسل تعداد آپدیتهای کمتری را ارائه میکند و تا به حال هیچ شرکت دیگری چنین سیاستی را در پیش نگرفته است.
حال و هوای رابط کاربری سری گلکسی اس ۲۲ همان آشنای همیشگی است که قبلا هم در سایر گوشیهای اخیر سامسونگ تجربه کردهایم. با این حال One UI 4.1 امکانات جدیدی هم دارد که تجربه کاربری بهتری را رقم میزند. از جمله تغییرات رابط کاربری ویجتهای جدید با گزینههای شخصیسازی متنوع، کیبورد جدید سامسونگ، داشبورد حریم خصوصی باز طراحی شده و راهکارهای پیشرفتهتر برای مدیریت مجوزهای اپلیکیشنها هستند. اما یکی از جالبترین ویژگیهای سامسونگ که شاید باید از مدتها قبل به One Ui میآمد، «Color Palette» است که به کمک آن میتوانید رنگهای بخشهای مختلف رابط کاربری از جمله کلیدها، تم اپلیکیشنها و آیکونها را تغییر دهید. این ویژگی البته در بین برخی از گوشیهای دیگر چندان جدید نیست و پیش از این الجی هم قابلیتی مشابه را برای برخی از پرچمداران خود ارائه کرده بود.
سامسونگ در سری گلکسی اس ۲۲ در زمینه حفاظت از حریم شخصی هم پیشرفتهای متعددی داشته است. داشبورد حریم خصوصی جدید یکی از این موارد است که به لطف آن میتوانید به صورت کاربر پسندتر از قبل، دسترسی اپها به دوربین، میکروفن یا موقعیت مکانی را چک کنید. علاوه بر این هرگونه دسترسی به کلیپبورد اخطار داده میشود. اما یکی از قابلیتهای کاربردی و مفید اندروید ۱۲، نمایش استفاده از دوربین یا میکروفن از طریق یک آیکون رنگی کوچک در گوشه صفحه است تا به شما اطلاع داده شود که یکی از اپها در حال حاضر به یکی از این دو مورد دسترسی دارد.
رابط کاربری سری گلکسی اس ۲۲ همچنین از امکان قفلگشایی با اثر انگشت و یا چهره پشتیبانی میکند. البته روی امنیت قفلگشایی با چهره چندان نمیتوان حساب کرد اما قفلگشایی با اثر انگشت امنیت بالایی دارد و حسگر اثر انگشت هم بسیار سریع و دقیق عمل میکند. سری گلکسی اس ۲۲ همچنین از سامسونگ DEX برای استفاده از قابلیتهای گوشی روی مانیتور به سبکی مشابه یک پیسی بهره میبرد. با کمک Link To Windows هم میتوانید اعلانها و پیامهای گوشی را در کامپیوتر خود مدیریت کرده و حتی از طریق آن تماس تلفنی برقرار کنید یا عکسهایتان را انتقال دهید.
Edge Panel هم در رابط کاربری One UI 4.1 حضور دارد. اگر با این ویژگی آشنا نیستید باید بگوییم که منویی را در اختیارتان میگذارد که با کشیدن انگشت از یکی از لبههای نمایشگر به سمت وسط نمایش داده میشود. برای این پنل میتوانید گزینههایی از جمله تماس سریع با مخاطبین، میانبر اپلکیشنها، ضبط صدا و حتی مواردی از جمله خطکش، چراغ قوه، تراز و قطبنما را انتخاب نمایید.
قابلیت «Object Eraser» جدیدترین تغییری است که وارد اپ گالری پرچمداران سامسونگ شده است. برای استفاده از قابلیت پاک کردن اشیا میتوانید به صورت دستی یا با استفاده از حالت خودکار، سوژههای مزاحم را انتخاب کرده و از تصاویر خود حذف کنید یا پس زمینه سوژه را حذف نمایید. البته در تستهایی که انجام دادیم این ویژگی چندان کاربردی نیست و حتی اگر پشت سوژه یک رنگ ساده و بدون هر گونه بافت باشد، هوش مصنوعی در حذف بخشهای مورد نظر به مشکل بر میخورد.
در مورد قلم اسپن باید بگوییم که متاسفانه امکان کار با گلکسی اس ۲۲ و اس ۲۲ پلاس را ندارد و تنها میتوان روی گلکسی اس ۲۲ اولترا از آن استفاده کرد. در مجموع سرعت اجرای رابط کاربری بسیار سریع است و همان طور که از یک پرچمدار سامسونگ انتظار میرود، شاهد هیچ لگ یا تاخیری نیستیم.
اسپن
شاید تصور کنید که قلم اسپن چندان کاربردی نیست. اما برای من که نسل اول گلکسی نوت را داشتم و همین حالا از گلکسی نوت ۴ و گلکسی نوت ۱۰ استفاده میکنم، اسپن همیشه یکی از جذابترین و کاربردیترین ویژگیهای خاص موبایلم بوده و همین موضوع موجب شده تا به حال برای استفاده شخصی خودم به سراغ ۳ نسل از سری نوت بروم. قلم اسپن میتواند برای هر شخصی کاربرد داشته باشد. از نوشتن یادداشتها و مقالهها به صورت دستنویس گرفته تا استفاده از میانبرهای مخصوص آن، همگی به تنوع قابلیتهای اسپن افزودهاند. البته بیشتر قابلیتهایی که در ادامه از آنها میگوییم جدید نیستند و پیش از این هم در دستگاههایی که از اس پن پشتیبانی میکردند وجود داشتهاند.
اسپن به نوعی اصلیترین المانی محسوب میشد که به سری گلکسی نوت هویت میداد. اما در نهایت به پرچمداران سری گلکسی اس راه پیدا کرده و شاهد پشتیبانی از این قلم در گلکسی اس ۲۱ اولترا و نیز گلکسی زی فولد ۳ بودیم. اما فقدان خشاب قلم موجب شده بود، اسپن در کنار این گوشیها تجربهای ناقص و نه چندان لذت بخش را در اختیار کاربر بگذارد. با پایان راه سری نوت بالاخره شاهد مجهز شدن گلکسی اس ۲۲ اولترا به خشاب قلم هستیم و همین موضوع میتواند برگ برنده گلکسی اس ۲۲ اولترا در مقابل نسل قبل یعنی گلکسی اس ۲۱ اولترا باشد.
عجیب این که سامسونگ در جریان معرفی این موبایل، اشاره کرده بود که تلاش زیادی برای قرار دادن قلم در گوشی انجام داده؛ در حالی که سالها است شاهد خشاب قلم در سری نوت هستیم! به گفته سامسونگ، قلم اس پن گلکسی اس ۲۲ اولترا تا ۷۰ درصد تاخیر کمتری دارد و این میزان حالا به ۲.۹ میلیثانیه رسیده است. البته این تاخیر در نسل قبل هم بسیار کم بود و حسی مشابه نوشتن روی کاغذ را القا میکرد اما حالا باز هم کاهش یافته تا تجربه کاربری بهتری را رقم بزند.
قلم اسپن گلکسی اس ۲۲ اولترا در تمامی رنگهای گوشی، مشکی رنگ است. قطر نوک قلم تنها ۰.۷ میلیمتر است و روی نمایشگر، آنقدر نرم و روان حرکت میکند که شاید احساس نکنید در حال لمس کردن نمایشگر با قلم هستید. روی قلم یک کلید کوچک قرار گرفته که از طریق آن میتوانید برخی از قابلیتهای قلم یا میانبرها را فعال کنید. اپلیکیشن Notes به طور ویژه برای کار با قلم طراحی شده است و میتوانید متن دستنویس خود را حتی به فارسی بنویسید تا اپ به طور خودکار نوشته را به متن تبدیل کند. مشابه موبایلهای دیگر مجهز به اسپن همچنین میتوانید بدون روشن کردن نمایشگر گوشی و در صفحه لاک اسکرین، نوت برداری کنید. گلکسی اس ۲۲ اولترا از Air Actions هم پشتیبانی میکند. با این قابلیت میتوانید با استفاده از ژستهای حرکتی، کنترل برخی از قابلیتها از جمله در دوربین یا رابط کاربری را در دست بگیرید. پیش از این در مطالب بررسی سایر گوشیهای سری گلکسی نوت در مورد قابلیتهای ایر اکشنز از جمله امکان زوم کردن دوربین یا عکس گرفتن توضیح دادهایم و در این مطلب به جزئیات آنها اشاره نمیکنم.
اما یکی از نکات جالبی که در قلم اسپن گلکسی اس ۲۲ اولترا به چشم میخورد، قرار گرفتن یک بخش پارچهای بسیار ظریف در نوک قلم است (تصویر بالا). این بخش احتمالا هم موجب میشود قلم راحت و نرمتر روی صفحه حرکت کند و هم اگر نمایشگرتان چرب باشد، رد کمتری روی آن باقی بگذارد. در مدت کوتاهی که با گوشی کار کردم نمیتوانم در مورد احتمال سایش و خراب شدن این بخش قلم نظری بدهم. گرچه احتمال میدهم که حتی اگر به طور کامل از بین برود هم در کارکرد قلم مشکلی ایجاد نشود و فقط نرمی حرکت روی صفحه کاهش یابد.
برای شارژ کردن باتری قلم هم نیاز نیست کار خاصی انجام دهید، مشابه نسلهای قبلی اسپن در سری گلکسی نوت، زمانی که قلم را داخل خشاب قرار دهید تنها در ۴۰ ثانیه به طور کامل شارژ میشود. اتصال اسپن به گوشی هم از طریق بلوتوث و به طور خودکار انجام میشود و زمانی که شارژ آن تمام شده باشد (که البته به ندرت چنین اتفاقی میافتد) همچنان میتوانید از اسپن روی گوشی استفاده کنید اما ویژگیهای مربوط به ژستهای حرکتی و کنترل بدون لمس از کار میافتند.
در مجموع باید آمدن خشاب قلم به گلکسی اس ۲۲ اولترا را یک اتفاق جذاب تلقی کرد که موجب شده کار با قلم سادهتر از قبل باشد.
سختافزار
سامسونگ اینبار گلکسی S22 اولترا مخصوص بازار آمریکا را برای ما فرستاد. این گوشی با چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی، قویترین سختافزار دنیای اندروید را در اختیار دارد. هنور نمیدانیم که خانواده گلکسی S22 با چیپ اکسینوس وارد بازار ایران میشود یا با چیپ اسنپدراگون. بنابراین شاید نتایجی که در ادامه میبینید با آنچه در نهایت تجربه میکنید، متفاوت باشد.
طبق معمول این گوشی را با اپلیکیشنهای اصلی بنچمارک یعنی آنتوتو ۹، گیکبنچ ۵، پیسی مارک و تریدی مارک تست کردم. نتایج بهدست آمده را در ادامه میبینید.
طبق نتیجه تست گیکبنچ ۵، قدرت خام اسنپدراگون ۸ نسل ۱ تفاوت خاصی با نسل قبل نکرده و همچنان اختلاف زیادی با آیفون ۱۳ پرو مکس دارد. اپل در زمینه قدرت پردازشگر هنوز یکی دو نسل از رقبا جلوتر است. در تست آنتوتو ۹ و تستهای گرافیکی اما شاهد برتری محسوس گلکسی S22 اولترا نسبت به نسلهای قبل هستیم. اختلاف در این تست در مقایسه با نسل قبل و آیفون ۱۳ پرو مکس بهترتیب به ۲۶ و ۱۳ درصد میرسد.
نام گوشی | Antutu 9 | GeekBench 5 (Single) | GeekBench 5 (Multi) |
گلکسی اس ۲۲ اولترا (اسنپدراگون) | ۹۳۷۵۱۱ | ۱۲۱۸ | ۳۵۳۴ |
گلکسی اس ۲۱ اولترا (اگزینوس) | ۷۳۹۳۷۰ | ۱۱۰۶ | ۳۵۸۱ |
گلکسی اس ۲۲ پلاس (اسنپدراگون) | ۹۱۳۷۳۳ | ۱۲۲۰ | ۳۳۵۴ |
گلکسی اس ۲۱ پلاس (اکسینوس) | ۷۳۱۳۳۰ | ۱۰۹۱ | ۳۴۷۶ |
آیفون ۱۳ پرو مکس | ۸۳۰۵۳۸ | ۱۷۳۵ | ۴۶۹۶ |
گلکسی S22 اولترا هنگام اجرای فعالیتهای سنگین بهشدت داغ میشود. ظاهراً محفظه بخار جدید سامسونگ در این گوشی عملکرد مناسبی دارد و گرمای پردازنده را بهخوبی به بدنه و بیرون دستگاه هدایت میکند اما همچنان شاهد افت محسوس کارآیی هستیم. نتایج تست پایداری تریدی مارک این گوشی نشان میدهد که پس از چند دقیقه، کارآیی گلکسی S22 اولترا تا ۵۰ درصد کاهش مییابد. این سطح از افت کارآیی را تاکنون در دیجیاتو تجربه نکرده بودیم.
گلکسی S22 اولترا به اندازه کافی قدرتمند است که بتواند تجربه بینقصی از اندروید و اپها و بازیهای مختلف را در اختیار شما بگذارد. با این حال اجرای بازیها روی نمایشگرهایی با نرخ فریم بالای ۶۰ چالشهای متعددی دارد. من چند بازی از جمله کال آو دوتی موبایل، آسفالت ۹ و آلتو ادیسه را روی این گوشی نصب کردم. کال آو دوتی موبایل با حداکثر نرخ فریم ۶۰ و بدون هیچ لگ و تأخیری اجرا شد. آسفالت ۹ تصمیم گرفت که نرخ فریم را به ۳۰ محدود کند و تجربهای نهچندان خوشایند را در اختیار ما قرار دهد. آلتو ادیسه اما با نرخ فریم ۱۲۰ هرتز و به روانترین شکل ممکن اجرا شد. البته هیچکدام از این بازیها فشار زیادی به سختافزار گوشی وارد نکردند و هنگام اجرای آنها گرمای بدنه گوشی افزایش زیادی نداشت. متأسفانه بهخاطر اختلالات ارتباطی متعدد، موفق به نصب بازی سنگین گنشین ایمپکت روی گلکسی S22 اولترا نشدیم.
تجربه استفاده از این گوشی با ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی در محیط اندروید نیز بسیار لذتبخش است. اجرای برنامهها و بازیها یا جابجایی بین آنها بسیار سریع و بیدردسر انجام میشود. البته احتمالاً مدل پایه این گوشی با ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی، گزینه مناسبی برای کاربران حرفهای نخواهد بود. همانند نسل قبل، امکان افزایش ظرفیت با استفاده از کارت حافظه را نیز ندارید. بنابراین پیشنهاد میکنم اگر قصد خرید این گوشی را دارید حداقل مدل ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی را انتخاب کنید.
گلکسی S22 اولترا تمام قابلیتهای ارتباطی روز را در خود جا داده است. از وایفای 6e و بلوتوث ۵.۲ گرفته تا انواع و اقسام استانداردهای GPS و پوشش باندهای متعدد شبکه 5G از جمله شبکه موج میلیمتری. بنابراین با تهیه این گوشی میتوانید از جدیدترین امکانات ارتباطی استفاده کنید.
گلکسی S22 اولترا از اسپیکر استریو با ترکیب اسپیکر اصلی روی لبه پایین و اسپیکر مکالمه برای پخش صدا بهره میبرد. ترکیب صدای این دو بلندگو بسیار متوازن و باکیفیت است و خروجی کنترلشدهای را تولید میکند. البته بلندی صدای این گوشی از نسل قبل کمتر است و به آیفون ۱۳ پرو مکس یا شیائومی می ۱۱ اولترا هم نمیرسد. در واقع میتوان گفت هنگام طراحی این گوشی، بهبود کیفیت صدا بین اولویتهای سامسونگ قرار نگرفته است.
دوربین
دوربینهای گلکسی اس ۲۲ اولترا در مقایسه با نسل قبل تغییر چندانی نداشته و البته این موضوع ایرادی هم ندارد؛ چون سامسونگ تصمیم گرفته به ترکیب برنده سال پیش دست نزند. اما در عین حال بهبودهای نرمافزاری متنوعی را برای گلکسی اس ۲۲ اولترا در نظر گرفته است. در ادامه مشخصات دوربینها را مرور میکنیم.
- دوربین اصلی (عریض) ۱۰۸ مگاپیکسلی / گشودگی دیافراگم f1.8 / فاصله کانونی معادل با ۲۳ میلیمتر / ابعاد سنسور 1/1.33 اینچ / فوکوس خودکار لیزی / لرزشگیر تصویر اپتیکال / فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز
- دوربین پریسکوپی تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۱۰ برابر / گشودگی دیافراگم f4.9 / فاصله کانونی معادل با ۲۳۰ میلیمتر / ابعاد سنسور 1/3.52 اینچ / لرزشگیر تصویر اپتیکال / فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز پیکسلهای دوگانه
- دوربین تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابر / گشودگی دیافراگم f2.4 / فاصله کانونی معادل با ۷۰ میلیمتر / ابعاد سنسور 1/3.52 اینچ / لرزشگیر تصویر اپتیکال / فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز پیکسهای دوگانه
- دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی / گشودگی دیافراگم f2.2 / فاصله کانونی معادل با ۱۳ میلیمتر / سنسور 1/2.55 اینچ / فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز پیکسهای دوگانه
- دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی / گشودگی دیافراگم f2.2 / فاصله کانونی معادل با ۲۶ میلیمتر / سنسور 1/2.82 اینچ / فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز
در عکسهایی که با گلکسی اس ۲۲ اولترا گرفتهایم، در تنظیمات اپلیکیشن دوربین، گزینه Auto HDR فعال شده تا هوش مصنوعی به طور خودکار HDR را فعال شود. گلکسی اس ۲۲ اولترا هم مشابه پرچمداران قبلی سامسونگ، به خوبی شرایط نوری محیط را تشخیص میدهد و HDR را فعال میکند تا عکسهایی با تعادل رنگ و نور بهتری ثبت شود. در ادامه تصاویری از رابط کاربری دوربین را میبینید. طراحی رابط کاربری تفاوت چندانی با پرچمداران قبلی سامسونگ ندارد و البته تعداد کمی امکانات جدید به آن اضافه شده که در ادامه توضیح میدهم.
دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی (زوم یک برابر) به طور پیش فرض عکسهایی ۱۲ مگاپیکسلی ثبت میکند. این دوربین در نور روز عکسهایی با کیفیت عالی، رنگهای دقیق و نویز کنترل شده میگیرد و بر خلاف بسیاری از رقبا خبری از اغراق بیش از حد رنگها نیست. بازه دینامیکی عکسها هم بسیار خوب و بی نقص است. با این حال در عکسهای این دوربین کمی اعوجاج به چشم میخورد که البته در حدی نیست که کیفیت کلی تصویر را تحت تاثیر منفی قرار دهد. چهار گوشه تصویر هم فقط کمی شفافیت پایینتری نسبت به مرکز تصویر دارند. فوکوس سریع و دقیق این دوربین هم از مزایای دیگر آن است. در ادامه عکسهای دوربین اصلی (با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی) در نور روز را مشاهده میکنید:
دوربین فوق عریض (زوم ۰.۶) در نور روز عکسهای دقیق و با کیفیتی میگیرد اما گوشههای عکسهای این دوربین کیفیت و شفافیت پایینتری نسبت به وسط تصویر دارد و همان طور که انتظار میرود از این نظر نسبت به دوربین اصلی ضعیفتر عمل میکند. اعوجاج این دوربین به میزان مناسبی اصلاح میشود؛ یعنی نه آنقدر زیاد که کیفیت بخشهایی از تصویر به شدت پایین بیاید و نه آنقدر کم که توی ذوق بزند. دوربینهای تلهفوتو ۳ برابر و ۱۰ برابر اما از نظر اعوجاج بهترین تعادل را دارند و در عین حال در نور روز کیفیت هر دو آنها بسیار بالا است. عکسهای زیر با دوربین فوق عریض گرفته شدهاند.
در شب، دوربین اصلی بهترین کارایی را نسبت به سایر دوربینها دارد. در مجموع کیفیت دوربین اصلی در نور شب بسیار خوب است ولی به شرطی که نور، بیش از حد کم نباشد. البته در این شرایط هم نایت مود به کار میآید و در هر شرایطی، کیفیت عکسها را بسیار بهبود میدهد و عکسهایی با نویز بسیار کمتر، دقت بسیار بالاتر و تعادل نوری بسیار بهتر اما آسمان بیش از حد سافت ثبت میشوند. به همین دلیل پیشنهاد میکنم تا جایی که امکان دارد در شب از نایت مود استفاده کنید. متاسفانه وقتی با این دوربین از منابع پر نور عکاسی کنید، شاهد هالههای نور شدید و گاه بازتابهای غیر عادی در تصویر هستید که البته در شرایط مشابه، بهتر از آیفون ۱۳ پرو مکس و کمی ضعیفتر از دوربین اصلی گلکسی اس ۲۲ پلاس عمل میکند. این مشکل در سایر دوربینهای پشتی کمتر به چشم میخورد. در ادامه عکسهای دوربین اصلی در نور کم یا شب در حالت فوتو را میبینید:
عکسهای زیر در حالت نایت مود و با دوربین اصلی گرفته شدهاند:
دوربین فوق عریض در شب عکسهایی پر از نویز ثبت میکند و بسیاری از جزئیات در سایهها تا حدودی یا گاه به کلی از دست میروند. اما در عوض نایت مود تمامی این موارد را تا حد زیادی اصلاح میکند و عکسهایی ثبت میشوند که کیفیت قابل قبولی دارند. عکسهای زیر در حالت فوتو دوربین فوق عریض ثبت شدهاند:
در ادامه عکسهای نایت مود دوربین فوق عریض را میبینید:
اما زوم بالا یکی از قابلیتهای جذاب گلکسی اس ۲۲ اولترا است. همان طور که گفتیم کیفیت زومهای اپتیکال، یعنی ۳ و ۱۰ برابر در نور مناسب بسیار بالا است. در ادامه عکسهای دوربین تلهفوتو با زوم ۳ برابر را مشاهده میکنید:
عکسهای زیر با دوربین تلهفوتو با زوم ۱۰ برابر گرفته شدهاند:
هنگامی که تا ۱۰۰ برابر زوم میکنید، انتظار میرود ثابت نگه داشتن عکس دوربین مشکل باشد. در عمل هم کمی طول میکشد تا بتوانید به خوبی از پس لرزش دستتان بر آیید. اما سامسونگ با الگوریتمهای پیشرفته، تا حد زیادی به شما کمک میکند تا بر لرزشهای دستتان غلبه کنید و حتی پس از مدتی که روی سوژه باقی میمانید، با ثابت کردن تصویر نهایی، به شما کمک میکند راحتتر از سوژه عکس بگیرید. اما در نهایت تنها میتوان روی زومهای دیجیتال تا ۳۰ برابر حساب کرد و بالاتر از آن، کیفیت تصویر به شدت افت میکند و عکسها، آبرنگی و با نویز فراوان ثبت میشوند. در ادامه عکسهایی از زوم ۰.۶، یک، ۳، ۱۰، ۳۰ و ۱۰۰ برابر را مشاهده میکنید:
همان طور که انتظار میرود، هنگامی که در نور ضعیف قصد عکاسی با دوربین تله فوتو با زوم ۱۰ برابر را داشته باشید، گوشی به طور خودکار به دوربین تلهفوتو ۳ برابر سوییچ میکند تا عکسهای کراپ شده اما با کیفیت بالاتر ثبت شود. این موضوع هر چند کمتر اما گاه در مورد دوربین تله فوتو ۳ برابر هم پیش میآید و اپلیکشین از عکسهای کراپ شده دوربین اصلی استفاده میکند. این دو دوربین هم در شب شرایطی تقریبا شبیه به دوربین فوق عریض دارند و جزئیات و سایهها با دقت بسیار پایینی ثبت میشوند اما نایت مود به ویژه برای دوربین تله فوتو با زوم ۳ برابر، کیفیت عکس و شدت نویز را بهبود میدهد. برای دوربین تلهفوتو با زوم ۱۰ برابر، تا زمانی که عکسها با همین دوربین ثبت میشوند و نور بسیار کم باشد، شاهد کیفیت و دقت پایینی هستیم و حتی نایت مود هم نمیتواند کار مثبت چندانی انجام دهد. در ادامه عکسهای شبانه حالت فوتو دوربین تلهفوتو ۳ برابر را میبینید.
عکسهای زیر با دوربین تلهفوتو ۱۰ برابر گرفته شدهاند و گاه خطاهای نوری ناشی از ماژول پریسکوپی به وضوح به چشم میآید:
مجموعه عکسهای زیر با دوربین تلهفوتو ۳ برابر و در حالت نایت مود ثبت شدهاند:
عکسهای زیر با دوربین تلهفوتو ۱۰ برابر و در حالت نایت مود گرفته شدهاند:
در مجموع در مورد نایت مود گلکسی اس ۲۲ اولترا باید بگویم که برای همه دوربینها کیفیت کلی عکس را بسیار بهبود میدهد اما از طرف دیگر دمای رنگ عکسها را هم کمی به گرمی متمایل میکند.
عکسهای دوربین سلفی در نور روز کیفیت بالایی دارد و حتی در شرایط ضد نور هم تعادل بسیار خوبی در تمامی سطح تصویر برقرار میشود. عکسهای شبانه دوربین سلفی هم اگرچه قابل استفاده هستند اما زمانی که نور بیش از حد کم باشد، سافت و با نویز بالاتر ثبت میشوند. عکسهای زیر با دوربین سلفی گرفته شدهاند:
گلکسی اس ۲۲ اولترا حالت ویژه عکسبرداری ماکرو ندارد اما از آنجایی که دوربین فوق عریض به فوکوس خودکار مجهز شده، به سادگی میتوان با آن عکسهای ماکرو با کیفیتی گرفت. در پرچمدار سامسونگ هم مشابه آیفون ۱۳ پرو مکس، در صورتی که در حال عکاسی با دوربین اصلی باشید و بیش از حد به سوژه نزدیک شوید، رابط کاربری دوربین به طور خودکار به دوربین فوق عریض سوییچ میکند تا عکسهای ماکرو با کیفیتتر و دقیقتری ثبت شوند. اما در همین حین و با نزدیک شدن به سوژه، یک آیکون زرد رنگ کوچک در پایین صفحه نمایش داده میشود که با لمس آن میتوانید قابلیت سوییچ خودکار را خاموش کنید تا اپ دوربین بدون اجازه شما بین اصلی و اولترا واید سوییچ نکند. در ادامه برخی از عکسهای ماکرو دوربینهای پشتی را میبینید:
گلکسی اس ۲۲ برای اولین بار بین گوشیهای سامسونگ، امکان ثبت عکسهای ۱۰۸ مگاپیکسلی شبانه با دوربین اصلی را هم دارد. البته استفاده از این قابلیت کمی قلق دارد و از گزینه نایت مود نمیتوان آن را فعال کرد. ابتدا باید گزینه «Scene optimizer» را از منوی تنظیمات دوربین فعال کنید و سپس از منوی بالایی، رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسلی را انتخاب نمایید. پس از آن در صورتی که در محیط تاریک قصد عکاسی را داشته باشید، به طور خودکار حالت نایت مود فعال میشود و یک عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی میگیرد. یکی از ویژگیهای جدید گلکسی اس ۲۲ اولترا، امکان بهبود جزئیات در عکسهای ۱۰۸ مگاپیکسلی در حالت فوتو است که با روشن کردن گزینهای به نام «Detail enhancer» در گوشه صفحه فعال میشود. در عمل اما رنگهای دو عکس کمی با هم تفاوت دارد و فرق چندانی بین کیفیت دو عکس دیده نمیشود.
از بهبودهای نرمافزاری جدید گلکسی اس ۲۲ اولترا به عکسبرداری پرتره مربوط میشود. به گفته سامسونگ، کیفیت عمقسنجی و تشخیص جزئیات کوچک از جمله موها بهبود یافته و حالا این گوشی میتواند پرتره حیوانات خانگی را هم بهبود دهد. در عمل هم کیفیت پرترهها بسیار بالا است و تفکیک پس زمینه و پیش زمینه با کیفیتی بسیار بالاتر از نسل قبل انجام میشود و از این نظر در بین بهترین موبایلهایی قرار میگیرد که تا کنون با آنها کار کردهام. با این حال همان طور که در عکسهای زیر هم میبینید هنوز هم خطاهایی هر چند اندک در تفکیک سوژه به چشم میخورد.
گلکسی اس ۲۲ اولترا با دوربین اصلی امکان فیلمبرداری 8K با نرخ 24p را دارد و دوربین سلفی هم میتواند با حداکثر رزولوشن 4K و نرخ 60p فیلمبرداری نماید. در حالت عکاسی و فیلمبرداری پرو هم میتوان گزینههایی از جمله ISO، سرعت شاتر، میزان نور، فوکوس و وایت بالانس را برای هر یک از ۴ دوربین پشتی به صورت دستی تنظیم کرد.
از قابلیتهای دیگری که در ابتدا برای گلکسی اس ۲۱ اولترا و حالا برای گلکسی اس ۲۲ اولترا عرضه شده، Expert RAW است که امکان ثبت عکس چندین عکس خام و بدون پردازش اضافه و در نهایت ترکیب آنها در یک فایل DNG را در اختیار کاربر میگذارد. این قابلیت به طور پیشفرض در گلکسی اس ۲۲ اولترا وجود ندارد و برای استفاده از آن باید اپ ویژه Expert Raw را از گلکسی استور دانلود کنید. پس از آن میتوانید از تنظیمات دستی و نیز فایل خام عکسها روی تمامی دوربینهای پشتی گوشی استفاده نمایید. عکسهای خامی که توسط این اپلیکیشن ثبت میشوند در مقایسه با عکسهای خام ثبت شده توسط اپلیکیشن اصلی دوربین، نویز بیشتری دارند. اما از آنجایی که حاوی اطلاعات بسیار بیشتری هستند، با یک ادیت حرفهای نتیجه بهتری را تحویلتان خواهند داد. اگر ادیتهای پیشرفته روی عکسهای خود اعمال نمیکنید، Expert RAW به کارتان نمیآید ولی در صورتی که عاشق دستکاری و ویرایش پیشرفته عکسها هستید، این اپلیکیشن میتواند برایتان مفید باشد.
در مجموع دوربینهای گلکسی اس ۲۲ اولترا کیفیتی بسیار شبیه به گلکسی اس ۲۱ اولترا دارند. یکی از نکات مثبت دیگری که باید به آن اشاره کنم، فضای رنگی بسیار نزدیک هر ۴ دوربین به هم است و از این نظر گلکسی اس ۲۲ اولترا تنه به تنه آیفون میزند.
باتری و شارژ
گلکسی اس ۲۲ اولترا با بالاترین رزولوشن و با نرخ رفرش تطبیقی، در تست باتری پیسیمارک به مدت ۱۰ ساعت و ۲۹ دقیقه دوام آورد که رقم کاملا مناسبی محسوب میشود. در استفاده معمول که از موبایل داشتم، میتوانم بگویم که تا یک روز شارژدهی دارد ولی اگر قصد عکاسی و یا استفاده نسبتا سنگین از گوشی داشته باشید، در نهایت در کمتر از یک روز نیاز به شارژر پیدا میکنید.
گلکسی اس ۲۲ اولترا از شارژ سریع ۴۵ واتی پشتیبانی میکند اما سامسونگ به بهانه حفظ محیط زیست، شارژر را از جعبه حذف کرده و برای خرید سریعترین شارژر ممکن، مجبورید حدود ۵۰ دلار دیگر هم هزینه کنید. این موضوع برای یک گوشی ۱۲۰۰ دلاری کمی عجیب و ناراحت کننده است. البته نکته جالب این که اخیرا مشخص شده سرعت شارژ گلکسی اس ۲۲ پلاس و اولترا با شارژر ۲۵ و ۴۵ وات تفاوت چندانی ندارد و تقریبا به یک اندازه طول میکشد. با شارژر ۲۵ واتی، در نیم ساعت ابتدایی باتری از صفر تا حدود ۶۰ درصد شارژ میشود و شارژ کامل هم در حدود یک ساعت طول میکشد که زمان مناسبی است. جالب این که شارژ گلکسی اس ۲۲ پلاس با باتری کم ظرفیتتر و با همین شارژر هم در همین حدود زمان میبرد.
سخن پایانی
سامسونگ در گلکسی اس ۲۲ اولترا روح سری گلکسی اس و سری نوت را در یک کالبد ترکیب کرده است. این موبایل کیفیت ساخت و کیفیت نمایشگر عالی دارد و با سختافزار قدرتمند و قلم پیشرفته یک موبایل کامل محسوب میشود و هر انتظاری که از یک پرچمدار دارید را برآورده میکند. همچنین در دورانی که قیمت یک گوشی پرچمدار سر به فلک میکشد، ارائه ۴ سال آپدیت اندروید خیال کاربران را از نگهداری طولانی مدت راحت میکند.
از مهمترین دلایلی که میتواند کاربران را به خرید این موبایل ترقیب کند، مجموعه دوربینهای کامل و بسیار با کیفیت و قلم، یعنی همان چیزی است که پیش از این برگ برنده سری گلکسی نوت محسوب میشد. اما از طرف دیگر ، ابعاد بزرگ، وزن بالا و لیز بودن گوشی در دست میتواند کاربران را از خرید گلکسی اس ۲۲ اولترا منصرف کند. اگر همین حالا گلکسی اس ۲۱ اولترا دارید و قلم هم به کارتان نمیآید، خرید گلکسی اس ۲۲ اولترا چندان منطقی نیست. حتی این موضوع شاید برای برخی از کاربران گلکسی اس ۲۰ اولترا هم صدق کند.
در تهیه این مطلب، حمید مقدسی و نیما جلالی همکاری داشتهاند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بسیار عالی.
امیدواارم یه مقایسه بین دوربین این گوشی و ایفون ۱۳ پرو بزارین.
بررسی بسیار عالی. خسته نباشید