ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هواپیمای مافوق صوت x-59 ناسا
علمی

جت مافوق‌صوت X-59 ناسا برای اولین پرواز آزمایشی آماده می‌شود

ناسا به‌زودی تکنولوژی جدید خود را برای شکستن آرام دیوار صوتی آزمایش خواهد کرد.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۱۶ تیر ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

هواپیمای تجربی تکنولوژی مافوق‌صوت ساکت (QueSST) X-59 ناسا امسال به پرواز درمی‌آید.

همان‌طور که از این نام‌گذاری مشخص است، تکنولوژی تازه ناسا صدای بسیار بلند شکسته‌شدن دیوار صوتی را ساکت خواهد کرد. هواپیمای X-59 صدای انفجاری و ناگهانی شکستن دیوار صوتی را به یک ضربه صوتی تقلیل می‌دهد. این می‌تواند راه را برای پروازهای مافوق‌صوت در آسمان شهرها باز کند. این پروازها درحال‌حاضر به‌علت مقررات آلودگی صوتی ممنوع هستند.

ناسا اخیراً تصاویری را از X-59 در خط پرواز، فاصله میان پناهگاه و باند، در آزمایشگاه کمپانی لاکهید مارتین در پالم‌دیل کالیفرنیا منتشر کرده است.

به‌ گفته ناسا، انتقال هواپیما از محل ساخت به باند پرواز پیشرفتی مهم در آماده‌سازی X-59 برای پروازهای آزمایشی یک پیشرفت مهم است. در مکان جدید، تیم آن‌ها آزمایش‌های زمینی مهمی را اجرا خواهند کرد تا تضمین کنند که هواپیما برای اولین پرواز خود آماده است.

در این پرواز آزمایشی، X-59 بر فراز تعدادی محله به‌ پرواز درمی‌آید تا واکنش ساکنان به ضربه صوتی ارزیابی شود. داده‌های این پرواز می‌توانند تعیین کنند که مقررات پروازهای مافوق‌صوت هواپیماهای تجاری تغییر خواهند کرد یا نه.

هواپیمای مافوق صوت X-59 ناسا
Credits: Lockheed Martin, NASA

پروازهای مسافری مافوق‌صوت

توسعه مدل X-59 در سال ۲۰۱۶ آغاز شد. طراحی این هواپیما به‌گونه‌ای است که آن را قادر می‌سازد با سرعت کروز ۱٫۴۲ ماخ (۱٬۵۰۸ کیلومتر بر ساعت) در ارتفاع ۱۶٬۸۰۰ متری پرواز کند.

سرعت این جت دو‌برابر هواپیماهای مسافری متداول خواهد بود. در این سرعت، زمان پرواز میان مبدأ و مقصد کاهش چشم‌گیری می‌یابد.

سریع‌ترین پرواز میان نیویورک و لندن با هواپیمای کنکورد ــ جت مسافری مافوق‌صوت مشترک هواپیمایی بریتانیا و فرانسه که در سال ۲۰۰۳ بازنشسته شد ــ ۲ ساعت و ۵۳ دقیقه طول می‌کشید. این زمان کمتر از نصف زمان پرواز هواپیماهایی است که آرام‌تر از سرعت صوت حرکت می‌کنند.

به‌این‌ترتیب، می‌توان زمان پرواز میان نیویورک و لس‌آنجلس را که معمولاً حدود ۵ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می‌کشد، به حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه و حتی کمتر کاهش داد.

کنکورد تنها از ایالات‌متحده به اروپا پرواز می‌کرد. به این دلیل که فرودگاه‌های واقع در ایالات‌متحده در ساحل شرقی این کشور قرار داشتند و انفجار دیوار صوتی روی اقیانوس اطلس رخ می‌داد.

هواپیمای X-59 می‌تواند مسیرهای سریع‌تر جدیدی را در سراسر ایالات‌متحده و حتی دنیا ایجاد کند؛ اگرچه اینکه چه افرادی خواهند توانست از عهده هزینه‌های آن بربیایند، یک مسئله جدا خواهد بود.

هواپیمای مافوق صوت X-59 ناسا
Credits: Lockheed Martin, NASA
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی