ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فاکسکان
امنیت

حمله سایبری به فاکسکان؛ هکرها مدعی دستیابی به اطلاعات محرمانه اپل، اینتل و انویدیا شدند

گروه Nitrogen مدعی سرقت فایل‌های محرمانه اپل، اینتل، گوگل و انویدیا شده است.

جواد تاجی
جواد تاجی منتشر شده در 24 اردیبهشت 1405  |  19:30

شرکت فاکسکان، یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سخت‌افزار جهان و شریک اصلی اپل، حمله سایبری به چند کارخانه خود در آمریکا را تأیید کرد. گروه باج‌افزاری Nitrogen به‌تازگی مدعی شده که با انجام این حمله سایبری، فایل‌های محرمانه مرتبط با پروژه‌های اپل، اینتل، گوگل، دل و انویدیا را سرقت کرده است.

براساس ادعای گروه Nitrogen، هکرها موفق شده‌اند حدود ۸ ترابایت داده شامل بیش از ۱۱ میلیون فایل را از سیستم‌های فاکسکان استخراج کنند. گفته می‌شود که این اطلاعات شامل دستورالعمل‌های محرمانه، اسناد داخلی پروژه‌ها و نقشه‌های فنی مربوط به شرکت‌های فناوری بزرگ بوده است.

سخنگوی فاکسکان در گفت‌وگو با رسانه The Register تأیید کرده که «برخی کارخانه‌های فاکسکان در آمریکای شمالی هدف حمله سایبری قرار گرفته‌اند.» به گفته او، تیم امنیت سایبری شرکت بلافاصله اقدامات لازم را برای حفظ روند تولید و تحویل محصولات اجرا کرده است. فاکسکان همچنین اعلام کرده کارخانه‌های آسیب‌دیده به‌تدریج درحال بازگشت به وضعیت عادی هستند.

فاکسکان

بااین‌حال، فاکسکان هنوز مشخص نکرده آیا داده‌های مشتریان نیز در این حمله سرقت شده‌اند یا خیر. بنابراین وضعیت اطلاعات احتمالی افشاشده همچنان نامشخص است.

حمله سایبری به فاکسکان و نگرانی درباره اطلاعات اپل

اپل بخش بزرگی از محصولات خود را ازطریق فاکسکان مونتاژ می‌کند و معمولاً اطلاعات مربوط به محصولات آینده آن محرمانه هستند. این شرکت فقط اطلاعات ضروری موردنیاز هر تأمین‌کننده را در اختیار آنها قرار می‌دهد تا ریسک افشای جزئیات محصولات جدید کاهش پیدا کند.

گروه Nitrogen از سال ۲۰۲۳ فعالیت خود را آغاز کرده و گزارش‌ها نشان می‌دهد این باج‌افزار با استفاده از کدهای افشاشده Conti 2 توسعه یافته است. پژوهشگران شرکت امنیتی Coveware هشدار داده‌اند حتی پرداخت باج نیز لزوماً به بازیابی فایل‌های رمزگذاری‌شده منجر نمی‌شود. دلیل این موضوع وجود یک باگ در ابزار رمزگذاری ESXi این باج‌افزار عنوان شده است.

فاکسکان پیش‌تر نیز هدف حملات باج‌افزاری قرار گرفته بود. گروه LockBit در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ به بخش‌هایی از این شرکت حمله کرده بود. در یکی از این حملات، شرکت Foxsemicon Integrated Technology، زیرمجموعه فاکسکان در حوزه تجهیزات نیمه‌رسانا، هدف قرار گرفت. همچنین یکی از زیرمجموعه‌های فاکسکان در مکزیک نیز در سال ۲۰۲۲ قربانی حمله LockBit شده بود.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (19 مورد)
  • MDYN1986

    فاگس کان صحیح است به معنای روباه نه فاکسکان 😆😆😆😁😁😁 نتونستم اونکه شما گفتید رو جدا کنم 😁😁😁😁

  • SAEEDDD

    کسی نمیتونه اپل رو هک کنه

    • MDYN1986

      از قدیم گفتن از اپل آموز اخلاص عمل ، این سیب کرم نمیخوره چون باغبون درست حسابی داره 😎

  • reza_jj

    بهتون قول میدم کار هکرهای کره شمالی و چین هستش . چین میدونه چند سال عقب هستش توی تکنولوژی تراشه برای همین هر کاری میکنه که برسه به امریکا و ازش جلو بزنه .
    و به نظر من جلو میزنه یک تقابل نظامی بین چین و امریکا پیش میاد . ما هم هنوز داریم برای اینترنت پرو درخواست میدیم .

    • MDYN1986

      والا چین رو بیشتر ولی چه نظر خفنی گفتی 👌👌👌👌👌

      • reza_jj

        ممنون 🙏

  • D4DigiatoIR

    گروهش کجایی هست؟

    • جواد تاجی

      این گروه از سال ۲۰۲۳ فعالیتش رو شروع کرده ولی هنوز هیچ نهاد امنیتی یا گزارش معتبری، محل فعالیت دقیق یا کشور وابسته‌شون رو فاش نکرده.

  • Lia_Ebi_8010

    یه سوال , خود اپل تاحالا هک شده و اطلاعات مهمش لو بره؟
    اگه شده یه ویدئویی چیزی در موردش بسازین (امیدوارم اون ویدئو رو توی یوتیوبتون ببینم نه توی اپارات)

  • Mahdi1221

    دیدی نتیجه اینترنت این میشه دیگه باید ببندن نتاشونو😂🤌

  • Mohammad 13759

    این هکر ها نمیتونن بجای ضرر به مردم یک کاری کنند که به نفع مردم باشه مثلا هک زیرساخت اینترنت ایران و سیم سفید کردن کل ایرانیان

  • Ternet

    بهشون پیشنهاد میدم اینترنت کل کشورشون رو قطع کنند تا دیگه حمله سایبری انجام نشه اطلاعات خیلی مهمی داشتن امنیت این اطلاعات خیلی مهمه مردم امنیت اون شرکت هارو به دسترسی آسوده به اینترنت ترجیح می‌دن خب.....
    ببین ما چقدر راحتیم دیگه حمله سایبری بهمون نمیشه شما هم مثل ما قطع کنید عالیه............

  • MoradiA812

    به نظرم باید اینترنت رو از بیخ قطع کنند تا امنیت تمامی شرکت های آمریکایی حفظ بشه (این بین خودمون باشه، آمریکایی ها نباید از استراتژی ما خبردار بشن)

  • Mahdi153i2o

    فقط منم که به اون کلمه توجه کردم ؟

  • kapak

    اینو فاکستان خوندم ، دارم دیوونه میشم

  • Shaco_Jg

    یه لحظه تیتر رو چیز دیگه خوندم ...

    • Azad_net

      😂😂😂😂

    • Mohammad1080

      از تاثیرات قطعی اینترنته

مطالب پیشنهادی