ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

توصیه G7 برای مهاجرت به رمزنگاری پساکوانتومی
امنیت

هشدار گروه هفت: کسب‌وکارها باید برای تهدیدات امنیت سایبری کوانتومی آماده شوند

گروه هفت از دولت‌ها و سازمان‌ها خواست مهاجرت به رمزنگاری پساکوانتومی را آغاز و سیستم‌های حساس و مهم خود را شناسایی و آماده کنند.

آزاد کبیری
آزاد کبیری منتشر شده در 17 شهریور 1405  |  12:40

گروه هفت (G7) از دولت‌ها و سازمان‌ها خواست هرچه زودتر برای مهاجرت به رمزنگاری مقاوم در برابر کامپیوترهای کوانتومی برنامه‌ریزی کنند تا خطر دسترسی مهاجمان پیشرفته به داده‌های حساس در آینده کاهش یابد.

تقریباً تمام صنایع از رمزنگاری برای محافظت از اطلاعات حساس استفاده می‌کنند. بانک‌ها، شرکت‌های مخابراتی، سازمان‌های دفاعی و بسیاری از دیگر نهادها از استانداردهای مختلف رمزنگاری، از جمله استاندارد رمزنگاری پیشرفته (AES) استفاده می‌کنند.

رمزگشایی اطلاعات محافظت‌شده بدون در اختیار داشتن کلید رمزنگاری از نظر محاسباتی بسیار دشوار است. بااین‌حال، کامپیوترهای کوانتومی بر مبنای اصول متفاوتی کار می‌کنند و انتظار می‌رود در صورت به بلوغ‌رسیدن این فناوری، بتوانند برخی از استانداردهای رمزنگاری امروزی را بشکنند.

توصیه G7 برای مهاجرت به رمزنگاری پساکوانتومی

گروه هفت از دولت‌ها و سازمان‌ها خواسته است برای مقابله با تهدید ناشی از کامپیوترهای کوانتومی دارای قابلیت رمزگشایی (CRQC) از اکنون روند مهاجرت به رمزنگاری پساکوانتومی (PQC) را آغاز کنند.

در راهنمای گروه هفت آمده است:

«برای محافظت در برابر تهدید ناشی از کامپیوترهای کوانتومی دارای قابلیت رمزنگشایی، سازمان‌ها باید همین حالا برنامه‌ریزی برای گذار به رمزنگاری پساکوانتومی را آغاز کنند و هدفشان باید تکمیل این گذار در چارچوب زمانی تعیین‌شده از سوی نهادهای ملی امنیت سایبری باشد.»

رمزگشایی کوانتومی

G7 همچنین هشدار داده است که تأخیر در این فرایند می‌تواند علاوه بر افزایش ریسک‌های امنیتی، باعث از دست رفتن مزیت رقابتی سازمان‌ها یا حتی محروم‌شدن آن‌ها از برخی فرصت‌های قراردادی، از جمله قراردادهای دولتی، شود.

گروه هفت توصیه کرده است دولت‌ها و سازمان‌ها ابتدا سیستم‌های مهم خود را شناسایی و برای مهاجرت به رمزنگاری پساکوانتومی اولویت‌بندی کنند. این نهاد همچنین پیشنهاد داده است سازمان‌ها رویکردی مرحله‌ای و مبتنی بر ریسک در پیش بگیرند، فرایند مهاجرت را زود آغاز کنند و فهرستی از دارایی‌های رمزنگاری خود بسازند.

در راهنمای این گروه آمده است که سازمان‌ها برای کاهش هزینه‌های مهاجرت می‌توانند هنگام خرید محصولات جدید، گزینه‌هایی را انتخاب کنند که قابلیت رمزنگاری پساکوانتومی را به‌صورت داخلی ارائه می‌دهند و هم‌زمان با برنامه نوسازی، سیستم‌های فعلی خود را با نمونه‌های مقاوم در برابر کوانتوم جایگزین کنند.

آزاد کبیری
آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ زبان‌شناسی‌ هستم و همان‌قدر که به «کلمه» علاقه‌مندم، از سرک‌کشیدن به گوشه‌وکنارِ جهان تکنولوژی و علم هم حظ می‌کنم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • SAM77

    آماده ایم فک کردین چی! قبلا هم آماده بودیم این که چیزی نیست

  • parsaborghani

    فقط اینا رو به بانک سپه نشون ندیدیه جوری فرا كوانتومی عمل می کنن که خودشونم نمی تونن دسترسی داشته باشن ؛ باید به همون هکره بگن بیاد براشون باز کنه

مطالب پیشنهادی