ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

درخواست پارلمان بریتانیا از غول‌های فناوری برای مقابله با سرقت گوشی
امنیت

پارلمان بریتانیا غول‌های فناوری را به سهل‌انگاری در مهار سرقت گوشی‌ها متهم کرد

اپل، گوگل و سامسونگ به کم‌کاری در ارتقای سازوکارهای امنیتی گوشی‌های خود متهم شدند.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۹

نمایندگان کمیته علوم، نوآوری و فناوری پارلمان بریتانیا اعلام کردند شرکت‌های بزرگ فناوری مانند اپل، گوگل و سامسونگ در جلوگیری از سرقت گوشی‌های هوشمند کوتاهی کرده‌اند و باید با راهکارهای فنی مؤثر مانع ادامه این روند شوند.

به گزارش‌ BBC «چی اون‌وورا» (Chi Onwurah)، رئیس این کمیته، در نامه‌ای به وزیر کشور «شبانه محمود» تأکید کرد که شرکت‌های بزرگ فناوری با بی‌توجهی به راهکارهای فنی موجود، عملاً زمینه تداوم سودآوری از بازار تلفن‌های سرقتی را فراهم کرده‌اند و از اجرای تدابیری که می‌تواند این دستگاه‌ها را بی‌ارزش کند، خودداری می‌کنند.

درخواست پارلمان بریتانیا از غول‌های فناوری برای مقابله با سرقت گوشی‌ها

پس از جلسه‌ای که در آن نمایندگان پارلمان شرکت‌های فناوری را به کسب سود از ادامه سرقت تلفن همراه متهم کردند، گوگل اعلام کرد با همکاری پلیس و نهادهای مرتبط، در توسعه فناوری‌هایی مانند قفل تشخیص سرقت سرمایه‌گذاری کرده است، اما اپل و سامسونگ تاکنون واکنش رسمی نشان نداده‌اند.

اون‌وورا در نامه خود توضیح داد که هدف نشست ژوئن بررسی این پرسش بود که آیا می‌توان با طراحی‌های هوشمندانه، سرقت تلفن همراه را مهار کرد. او افزود: «کمیته بر این باور است که پاسخ مثبت است و چنین امکانی وجود دارد.»

براساس گزارش پلیس لندن، تنها در سال 2024 بیش از 80 هزار گوشی در این شهر به سرقت رفته که نسبت به 64 هزار مورد در سال قبل افزایش چشمگیری داشته است. همچنین 78 درصد از تلفن‌های سرقتی بعداً به شبکه‌های خارج از بریتانیا متصل شده‌اند. درحالی‌که شبکه‌های داخلی از طریق شناسه منحصر‌به‌فرد دستگاه یا IMEI مانع استفاده مجدد از آن‌ها در بریتانیا می‌شوند، این سیستم در سایر کشورها فعال نیست و همین موضوع بازار جهانی گوشی‌های سرقتی را زنده نگه داشته است.

درخواست پارلمان بریتانیا از غول‌های فناوری برای مقابله با سرقت گوشی

اون‌وورا تأکید کرد که اجرای فناوری‌های مسدودسازی ابری و قطع دسترسی گوشی‌های سرقت‌شده به حساب‌های آنلاین می‌تواند به‌طور چشمگیری ارزش این دستگاه‌ها را کاهش دهد. او همچنین به گفته اتحادیه موبایل بریتانیا اشاره کرد که مسدودسازی بین‌المللی IMEI برای ازبین‌بردن کسب‌وکار اقتصادی جرایم سازمان‌یافته ضروری است.

بااین‌حال، در جلسه استماع، نمایندگان اپل، گوگل و سامسونگ از پاسخ‌دادن مستقیم طفره رفتند و در عوض درباره امنیت داده‌ها صحبت کردند. اون‌وورا گفت:

فناوری‌های مقابله با سرقت در دسترس است و اگر همه همکاری کنند، توجیهی برای عدم استفاده از این راه‌حل‌ها برای کاهش انگیزه سرقت و مختل‌کردن بازار گوشی‌های سرقتی وجود ندارد.

او از وزیر کشور خواست این شرکت‌ها را برای اجرای مسدودسازی ابری در جهان تحت فشار قرار دهد و زمان نشست بعدی مقابله با سرقت تلفن همراه را مشخص کند. آخرین نشست در فوریه 2025 برگزار شد اما جلسه بعدی در ماه مه لغو شد.

به گفته فرمانده پلیس لندن «جیمز کانوی»، خسارت ناشی از جایگزینی گوشی‌های سرقتی در سال گذشته حدود 50 میلیون یورو بوده است. نماینده محافظه‌کار «کیت مالت‌هاوس» در همان جلسه به نماینده اپل گفت:

«برخی بر این باورند که شرکت‌ها عمدتاً روند مقابله با سرقت را کُند نگه داشته‌اند تا از کاهش فروش گوشی‌ها جلوگیری کنند.»

نماینده اپل، «گری دیویس»، این اتهام را رد کرد و گفت اپل از رنج کاربران سود نمی‌برد و برای امنیت دستگاه‌ها، ابزارهایی مانند Find My iPhone را توسعه داده است.

«سارا جونز»، مسئول بخش جرایم و پلیس وزارت کشور بریتانیا، نیز اعلام کرد: «سرقت تلفن همراه نه‌تنها یک جرم مالی، بلکه تهدیدی برای امنیت روانی مردم است.» او تأکید کرد دولت با افزایش نیروهای پلیس و اعطای اختیارات بیشتر در پی مقابله با مجرمان است، اما شرکت‌های فناوری باید نقش فعال‌تری در پایان‌دادن به این چرخه ایفا کنند.

مهدی فروغی

فارغ‌التحصیل شیمی دانشگاه تهران و ارشد زبان انگلیسی، اما عشق اصلیم سینماست؛ دنیایی که همیشه در آن غرق می‌شوم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی