ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مصطفی سلیمان
تکنولوژی

هم‌بنیان‌گذار دیپ‌مایند تست تورینگ جدیدی را برای هوش مصنوعی پیشنهاد داد: توانایی چندبرابر کردن پول

هم‌بنیان‌گذار دیپ‌مایند پیشنهاد کرده است که برای ارزیابی قدرت هوش مصنوعی، به این ابزارها پول بدهیم و بخواهیم آن را چندبرابر کنند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۰

با توجه به اینکه شمار ابزارهای هوش مصنوعی روزبه‌روز بیشتر می‌شود، باید یک «آزمون تورینگ» جدید برای ارزیابی آن‌ها داشته باشیم. به‌تازگی «مصطفی سلیمان»، هم‌بنیان‌گذار دیپ‌مایند، پیشنهاد داده است تا از این ابزارها بخواهیم مقداری پول را چندبرابر کنند تا ببینیم هوش آن‌ها در مقایسه با انسان‌ها در چه وضعیتی قرار دارد.

به گزارش بلومبرگ، به‌زودی کتاب جدیدی به نام The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century’s Greatest Dilemma از مصطفی سلیمان منتشر می‌شود که در بخشی از آن به طراحی یک آزمون تورینگ جدید اشاره شده است. هم‌بنیان‌گذار دیپ‌مایند باور دارد که در دنیای امروز دیگر برای مردم اهمیتی ندارد که کامپیوترها چه می‌گویند، درعوض باید ببینیم این سیستم‌ها در عمل می‌توانند چه‌کار کنند.

او می‌گوید در آزمون تورینگ جدید باید 100 هزار دلار را به‌عنوان سرمایه‌گذاری به هوش مصنوعی بدهیم و از این فناوری بخواهیم تا آن را به 1 میلیون دلار تبدیل کند. اگر یک سیستم بتواند چنین کاری انجام دهد، واقعاً هوشمند شده است و می‌توانیم بگوییم که به سطحی از هوش انسانی رسیده است.

مصطفی سلیمان به «هوش مصنوعی قابل» باور دارد

ولی هوش مصنوعی چگونه می‌تواند چنین کاری را انجام دهد؟ سلیمان می‌گوید این فناوری باید بتواند درباره ایده‌های مناسب در حوزه تجارت الکترونیک تحقیق کند، برای محصول خود برنامه‌ریزی داشته باشد، با تولیدکنندگان وارد همکاری شود، محصولش را بسازد و بعد آن را بفروشد. در این صورت می‌توانیم بگوییم که یک «هوش مصنوعی توانمند» (Artificial Capable Intelligence) داریم. سلیمان باور دارد که فناوری می‌تواند تا دو سال دیگر به این نقطه برسد.

آزمون تورینگ اصلی در دهه 1950 توسط «آلن تورینگ» طراحی شد تا مشخص کند که یک دستگاه به سطح هوش انسانی رسیده است یا خیر. در این آزمون انسان‌ها باید در یک گفت‌وگو تشخیص می‌دادند که درحال حرف‌زدن با یک انسان دیگر هستند یا یک کامپیوتر. اگر فرد نمی‌توانست متوجه شود که دارد با یک کامپیوتر حرف می‌زند، آن سیستم در آزمون تورینگ قبول می‌شد. بااین‌حال، در دنیای مدرن به‌نظر می‌رسد که این آزمون دیگر کاربرد چندانی ندارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی