ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر IBM
تکنولوژی

یک مهندس ChatGPT را روی کامپیوتری 40‌ساله با MS-DOS اجرا کرد [تماشا کنید]

کمی مهارت و خلاقیت توانست جدیدترین فناوری این روزها را به کامپیوتری مربوط به 40 سال پیش بیاورد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۰

کامپیوترها زمانی صرفاً یک رابط کاربری متنی بودند که به آن‌ها فرمان می‌دادید و پاسخ می‌گرفتید. حالا یک مهندس ماهر توانسته است کلاینت هوش مصنوعی ChatGPT را در یک کامپیوتر مجهز به سیستم‌عامل MS-DOS پیاده‌سازی کند. درنتیجه با همان خط فرمان می‌توانید هر سؤالی را از این سیستم قدیمی بپرسید و پاسخش را دریافت کنید.

به‌ گزارش Tom’s Guide، «یو خنگ منگ» روی یک کامپیوتر IBM 5155 مربوط به سال 1984 که از پردازنده اینتل 8088 با فرکانس 4.77 مگاهرتز و 640 کیلوبایت رم استفاده می‌کند، پیشرفته‌ترین فناوری این روزها را پیاده‌سازی کرده است.

او برای انجام این کار ابتدا به‌دنبال کامپایلری رفت که بتواند میان این کامپیوتر تقریباً 40‌ساله و این برنامه مدرن پل بزند. درنهایت کامپایلر ++Open Watcom C/C پیدا شد تا وی آزمایش‌های خود را روی DOS 6.22 در ماشین مجازی آغاز کند.

پیاده‌سازی ChatGPT روی DOS با عبور از چالش‌های متعدد ممکن شد

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های او مربوط به ارتباطات شبکه برای استفاده از ChatGPT بود. منگ دریافت که پروتکل MTCP می‌توانست به API این چت‌بات وصل شود. اما او مجبور شد برای ارتباط با این API کل درخواست POST خود را به‌صورت دستی با زبان C بازنویسی کند.

از دیگر مشکلاتی که پیش روی این توسعه‌دهنده وجود داشت می‌توان به تجزیه‌وتحلیل JSON، تغییر خروجی ChatGPT از HTTPS به HTTP و رفع مشکل فقدان پردازش چندرشته‌ای در DOS اشاره کرد. او در پستی به‌طور مفصل چگونه حل این چالش‌ها را توضیح داده است.

با تمام این چالش‌ها، منگ می‌گوید خروجی کار بهتر از انتظارات او شده است. او که حالا اعتماد‌به‌نفس بیشتری در این زمینه پیدا کرده، وعده داده است که در آینده چالش‌های بیشتری را از این دست انجام دهد.

منگ کد پروژه خود موسوم به doschgtp را در گیت‌هاب منتشر کرده است تا علاقه‌مندان بتوانند آن را مطالعه کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی