ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات
تکنولوژی

ساخت رباتی که با تغییر از حالت جامد به مایع می‌تواند از زندان فرار کند [تماشا کنید]

این ربات در زمینه‌هایی مانند رساندن دارو در روش‌های جدیدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان، ربات های مینیاتوری با الهام از خیار دریایی ساخته‌اند که می‌توانند به‌سرعت بین حالت مایع و جامد تغییر شکل دهند. در ویدیویی که این تیم منتشر کرده است، یک ربات انسان‌نمای کوچک با مایع‌شدن، از زندان فرار می‌کند.

دانشمندان در آزمایش تحرک ربات خود، آن را در مسیری با مانع مشابه زندان قرار دادند و ربات توانست با تغییر شکل خود به مایع، از بین میله‌های مسیر عبور کند. آن‌ها ربات‌های جدید را با ماده‌ای ساخته‌اند که از آن به‌عنوان «ماشین انتقال فاز جامد-مایع مغناطیسی فعال» یاد شده است. همچنین طبق بیانیه مطبوعاتی دانشمندان، ربات‌ها مغناطیسی هستند و می‌توانند الکتریسیته را هدایت کنند.

آزمایش ربات جدید دانشمندان

تیم دانشمندان باور دارند که ساخته جدید آن‌ها بهترین شیوه از رباتیک نرم و سنتی را به نمایش می‌گذارد. «چنگ فنگ پان»، مهندس دانشگاه چینی هنگ کنگ که محقق اصلی این مطالعه محسوب می‌شود، می‌گوید:

«امکان تغییر شکل ربات‌ها بین حالت‌های مایع و جامد قابلیت‌های بیشتری را برای آن‌ها فراهم می‌کند.»

دانشمندان مواد مورد استفاده در این ربات را با قراردادن ذرات مغناطیسی در گالیم، فلزی با نقطه ذوب پایین 29.8 درجه سلسیوس، ایجاد کرده‌اند. «کارمل مجیدی»، مهندس مکانیک دانشگاه کارنگی ملون، توضیح می‌دهد:

«ذرات مغناطیسی در اینجا دو نقش دارند؛ یکی اینکه آن‌ها ماده را به یک میدان مغناطیسی متناوب حساس می‌کنند، بنابراین شما می‌توانید از طریق القا مواد را گرم کرده و باعث تغییر فاز آن شوید. همچنین ذرات مغناطیسی به ربات‌ها تحرک و توانایی حرکت در پاسخ به میدان مغناطیسی را ارائه می‌کنند.»

رباتیک

بنابراین، ماده جدید برای تغییر حالت به تفنگ‌های حرارتی، جریان‌های الکتریکی یا هر منبع گرمای خارجی دیگری متکی نیست. به گفته محققان، فاز مایع ماده جدید نسبت به سایر مواد تغییر فازدهنده بسیار کمتر چسبناک است و شباهت بیشتری به حالت مایع دارد.

دانشمندان بر این باورند که فناوری آن‌ها می‌تواند درنهایت برای رساندن دارو به بیماران به روش‌های جدیدی مورد استفاده قرار گیرد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • morteza_tanya
    morteza_tanya | ۹ بهمن ۱۴۰۱

    اولین چیزیکه بعد دیدن ویدیو اومد تو ذهنم ....سری فیلم های ترمینار تور بودش ....

مطالب پیشنهادی