ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی مسیح
تکنولوژی

هوش مصنوعی به کلیسا رسید؛ این‌بار در نقش مسیح [تماشا کنید]

کلیسا این پروژه را موقت عنوان کرده و هدف اصلی آن را آغاز گفتگو درباره نقش هوش مصنوعی در دین می‌داند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۱۵

تاکنون از فناوری هوش مصنوعی در نقش‌های مختلفی مانند وکالت استفاده شده است. حالا یک کلیسا در سوئیس از یک هولوگرام هوش مصنوعی مسیح برای دریافت اعترافات دینی استفاده می‌کند.

طبق گزارش‌های موجود، این فناوری به افراد این امکان را می‌دهد که سوالات مذهبی خود را از مسیح دیجیتال بپرسند و مشاوره‌های دینی دریافت کنند. هولوگرام مسیح با استفاده از اطلاعات دینی و تعالیم کتاب مقدس، به پرسش‌هایی در زمینه‌های پیچیده‌ای همچون خشونت، اخلاق و مشکلات شخصی پاسخ می‌دهد. همچنین به 100 زبان دنیا مسلط است.

پیش از شروع به کار نیز هوش مصنوعی مسیح به افراد هشدار می‌دهد که «اطلاعات شخصی خود را تحت هیچ شرایطی فاش نکنند و با مسئولیت خود از این سرویس استفاده کنند.» در صورتی که فرد اعتراف کننده این شرایط را قبول داشته باشد، هوش مصنوعی کار خود را پس از فشردن یک دکمه آغاز می‌کند.

اعتراف دینی به هوش مصنوعی مسیح

در یکی از گفتگوهای خود، زمانی که از این ربات سوال شد که چرا زنان اجازه ندارند به عنوان کشیش در کلیسای کاتولیک خدمتت کنند، پاسخ داد:

«متون مقدس به ما می آموزد نقش‌های خاصی وجود دارد که در کلیسا تعریف شده است، هر نقش و وظیفه جایگاه خود را در برنامه خدا دارد.»

برخی از شرکت‌کنندگان در این تجربه از اینکه چطور دستگاه توانسته به راحتی به سوالاتشان پاسخ دهد، شگفت‌زده شده‌اند. یکی از آنها گفت: «این دستگاه خیلی راحت بود و گرچه یک ماشین است، مشاوره‌های زیادی به من داد.»

با این حال، برخی منتقدان این پروژه را با اشاره به خطرات اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی در مسائل دینی بی‌معنی می‌بینند. پروفسور «پیتر کیرشلگر»، الهی‌دان و اخلاق‌شناس دانشگاه لوسرن در این رابطه می‌گوید:

«فکر می‌کنم ما انسان‌ها در این حوزه از ماشین‌ها بسیار برتر هستیم، بنابراین این دست کارها را باید خودمان انجام دهیم.»

کلیسا این پروژه را موقت عنوان کرده و هدف اصلی آن را آغاز گفتگو درباره نقش هوش مصنوعی در دین می‌داند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی