۱۰ راهکار ساده که شما را به یک فرد خوش صحبت تبدیل میکنند
حرف زدن با یک فرد خوش صحبت یا یک گفتگوگر قوی، میتواند یکی از لذتبخشترین تجربههای زندگی هر انسان را رقم زند. زمان به سرعت نور میگذرد، ذهن شما آرام میشود و احساس میکنید که ...
حرف زدن با یک فرد خوش صحبت یا یک گفتگوگر قوی، میتواند یکی از لذتبخشترین تجربههای زندگی هر انسان را رقم زند. زمان به سرعت نور میگذرد، ذهن شما آرام میشود و احساس میکنید که به فرد خوش صحبت موردنظر نزدیکتر شدهاید. تعجبی ندارد که بسیاری این توانایی را در خود نمیبینند اما آیا نمیتوان با در نظر گرفتن نکاتی این توانایی ارتباطی را تقویت نمود؟
اگر شما به مانند سخنورانی قهار، از شوخطبعی ذاتی و جذابیت دلفریبانه برخوردار نیستید، قرار گرفتن در روند یک مکالمه میتواند برایتان دلهره آور باشد چه برسد به اینکه شروع کنندهی صحبت هم خود شما باشید.
فراگرفتن اصول اولیه گفتگوی مشترک به تکنیکهای بیان جذابتر و ارائهی مطلوبتر محدود نمیشود بلکه کنترل کردن روند یک مکالمه نیز میتواند تجربهی زیبایی از هم صحبتی با شما خلق کند. آیا یادگیری این مطالب برای فردی که از تواناییهای ذاتی در این زمینه برخوردار نیست، غیر ممکن خواهد بود؟
خیر، بسیاری از مجریان و خبرنگاران مشهور با توجه به نکاتی ویژه توانستهاند جرقهی صحبتهایی جذاب و زیبا را ایجاد کرده و آن ها را به شکلی دلنشین ارائه کنند.
در واقع به گفتهی فعالان این حوزه، همهی انسانها استعداد تبدیل شدن به یک فرد خوش صحبت را در خود دارند و این مشخصه عادتی است که به مرور زمان تنها با توجه به ۱۰ نکتهی اساسی و آسان قابل کسب خواهد بود:
۱- به هیچ وجه، تاکید میشود، به هیچ وجه در حین مکالمه کار دیگری انجام ندهید.
۲- اظهار فضل نکنید. بدین شکل که از تعصب بیجا و استفاده از کلمات سنگین پرهیز کرده و خود را دانای کل ندانید.
۳- سوالاتی با پایان باز بپرسید. سوالات باز در واقع سوالاتی هستند که در مخاطب شور و اشتیاقی مضاعف ایجاد کرده و پاسخهای مطلبوبتری را نتیجه میدهند.
۴- با جریان و ریتم صحبت همراه شوید. بعضی مواقع طرف مقابل علاقه دارد تا از موضوع اصلی فاصله گرفته و گریزی به مطالب مختلف بزند. شما نباید با گرفتن موضع تدافعی، شوق و شور فرد مقابل را سلب کنید.
۵- اگر مطلبی را نمیدانید، بهتر است طفره نرفته و اعتراف به ندانستن آن مطلب کنید.
۶- تجربیات خود را با دیگران مقایسه نکنید. امکان ندارد دو فرد متفاوت روند مشابه و یکسانی در مواجه با زندگی در پیش گیرند. این که سعی کنید تجربیات هر فرد را با خود یکی در نظر بگیرید ممکن است فرد مقابل را به موضع دفاعی ببرد.
۷- تلاش کنید که صحبتهای خود را بارها تکرار نکنید. تکرار کردن چند بارهی هر مطلب مسلماً حوصله مخاطبین را سر میبرد.
۸- از ذکر جزییات بپرهیزید و بکوشید اصل مطلب و موضوع را در صحبت کردن دنبال کنید.
۹- سعی کنید صحبتهای مخاطب خود را تمام و کمال بشنوید تا منظور وی را به طور کامل درک کنید.
۱۰- خلاصه و مختصر نکات خود را ارائه کنید. با صحبت بیشتر کنید قطعاً مخاطب خسته خواهد شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقعا مفید بود
مطلب بسیار مفیدی بود , ازین مطالب اجتماعی بیشتر بزارید
اصلنم به درد نخورد.چون تو ایران باید فقط پول داشته باشی تا جزو آدما باشی.
چیه این مطالب آخه ، تو 10 نکته مثلا خواستید گفت و گوی دو طرفه رو روانشناسی کنید؟