ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کروم
نرم افزار و اپلیکیشن

رئیس ایرانی کروم: رویکرد جدید اپل برای مرورگرها «انتخاب واقعی» به توسعه‌دهندگان نمی‌دهد

«پریسا تبریز»، نایب‌رئیس و مدیرکل ایرانی گوگل کروم، از رویکرد جدید اپل برای مرورگرها که فقط محدود به اتحادیه اروپاست، انتقاد کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۰

اپل هفته گذشته در پاسخ به قانون بازارهای دیجیتال (DMA) اعلام کرد که نسخه اصلی گوگل کروم و فایرفاکس در اروپا به آیفون می‌آیند. اکنون رئیس ایرانی‌الاصل کروم نظر خود درمورد تغییر اپل را بیان کرده است.

«پریسا تبریز»، نایب‌رئیس و مدیر کل ایرانی کروم می‌گوید:

«اپل درمورد پشتیبانی از مرورگر وب یا انتخاب موتور در iOS جدی نیست. استراتژی آن‌ها بیش‌ازحد محدودکننده است و به‌طور معناداری منجر به انتخاب واقعی برای توسعه‌دهندگان مرورگر نمی‌شود.»

او موافقت خود با بیانیه قبلی موزیلا را نشان داده است که در آن گفته شده بود فایرفاکس باید «دو نسخه مجزا از مرورگر خود بسازد و آن‌ها را حفظ کند»؛ با توجه به اینکه موتورهای مرورگر جایگزین فقط در اتحادیه اروپا پشتیبانی می‌شوند.

iOS 17.4 که هم‌اکنون به‌صورت بتا منتشر شده است و نسخه نهایی آن احتمالاً ماه آینده منتشر خواهد شد، به برنامه‌های iOS (تمامی مرورگرها و اپ‌های دارای مرورگر داخلی) اجازه می‌دهد که از موتورهای مرورگر غیر از WebKit در اتحادیه اروپا استفاده کنند. در آیفون، کروم و مایکروسافت اج از مدت‌ها قبل مجبور به استفاده از موتور مرورگر Safari به‌جای Blink بوده‌اند و فایرفاکس نیز نمی‌توانست از موتور Gecko خود بهره ببرد. این امر رقابت درزمینه مرورگرهای موبایل iOS را محدود می‌کند؛ البته لازم به ذکر است که توسعه‌دهندگان باید از اپل مجوزهای لازم را بگیرند. رعایت قوانین مربوط به حریم خصوصی و فاکتورهای امنیتی نیز در این بین حائز اهمیت هستند.

رئیس ایرانی کروم

«پریسا تبریز» که سال 2007 به گوگل پیوست، رهبری یک تیم 300 نفره متشکل از هکرها را بر عهده دارد که وظیفه آن‌ها بررسی تهدیدات امنیتی مرتبط با موتور جستجوی گوگل و همین‌طور دیگر محصولات این شرکت، ازجمله مرورگر گوگل کروم است. به او همچنین در گوگل لقب «شاهزاده امنیت» را داده‌اند.

براساس صفحه لینکدین تبریز، او فعالیت حرفه‌ای خود را به‌عنوان یک کارآموز امنیت سایبری در «آزمایشگاه ملی سندیا» آغاز کرده و به‌جز گوگل در سمت‌های دیگری مانند مشاور United States Digital Service و عضوی از سازمان «شورای روابط خارجی» مشغول به کار بوده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی