iOS 18 با عرضه قابلیتهای برخی از اپهای شخص ثالث، بازار 400 میلیون دلاری آنها را تهدید میکند
در این گزارش به اصطلاح «شرلوککردن» اپها اشارهشده که با آن، اپل قابلیتهای اپهای شخص ثالث را به سیستمعاملهای جدید خود اضافه میکند.
اپل همیشه قابلیتهای جدیدی را به سیستمعاملهای خود اضافه میکند. بااینحال تمام این قابلیتها اساساً جدید نیستند و توسعهدهندگان شخص ثالث از قبل برخی از آنها را از طریق اپلیکیشنهای خود در اختیار کاربران قرار داده بودند. این رویه میتواند هزینه زیادی برای توسعهدهندگان شخص ثالث داشته باشد و حالا در گزارشی گفته شده که با انتشار iOS 18 در اواخر پاییز، قابلیتهای جدید اپل ممکن است اپلیکیشنهایی را تحتتأثیر قرار دهد که حدود 393 میلیون دلار درآمد داشتهاند و در طول سال گذشته تقریباً 58 میلیون بار دانلود شدهاند.
هر سال در کنفرانس توسعهدهندگان WWDC اپل، قابلیتهای جدید سیستمعاملهای این شرکت نمایش داده میشود که البته برخی از آنها پیش از این از طریق برنامههای شخص ثالث در دسترس بودهاند. فعالان دنیای فناوری به این سازوکار رایج اپل اصطلاحاً «Sherlocking» میگویند.
در واقع زمانی که اپل ویژگی جدیدی را معرفی میکند که قبلاً از طریق یک اپ شخص ثالث در دسترس بوده، گفته میشود که آن برنامه را به اصطلاح «شرلوک» کرده است.
شرلوککردن برنامهها توسط اپل در سالهای اخیر
در طول سالهای گذشته، اپل با ویژگیهایی مانند Continuity Camera، ردیابی خواب و همچنین برنامههایی مانند Freeform و Journal، اپلیکیشنهای شخص ثالث را «شرلوک» کرده است. امسال نیز با ابزارهای مدیریت رمزعبور، برنامههای ساخت ایموجیهای سفارشی، ابزارهای نوشتار مبتنی بر هوش مصنوعی، اپهای مسیریابی ورزشی و غیره دست به این اقدام زده است.
شرکت تحقیقاتی Appfigures در تجزیهوتحلیل برنامههایی با بیش از 1000 دانلود در سال، چندین دستهبندی را فهرست کرده است که امسال در تیررس اپل قرار گرفتهاند.
تککرانچ در توضیح خود از این گزارش میگوید که اپلیکیشنهای دسته مسیریابی مانند AllTrails با 307 میلیون دلار درآمد سالانه، بیشترین عایدی را داشتهاند. برنامههای کمک گرامر مانند Grammarly نیز 35.7 میلیون دلار درآمد داشتهاند و این میزان برای ابزارهای کمک ریاضی و مدیریت رمز عبور بهترتیب 23.4 و 20.3 میلیون دلار بوده است. اپلیکیشنهای ساخت ایموجی نیز 7 میلیون دلار درآمد داشتهاند.
در این بین، اپلیکیشنهای مسیریابی با سهم 78 درصدی بخش بیشتری از درآمد به اصطلاح «شرلوکشده» اپل را به خود اختصاص دادهاند. همچنین 40 درصد از سهم دانلود این برنامهها را به خود اختصاص دادهاند. برای درک بیشتر این موضوع، در ماه می سال 2024، آنها حدود 28.8 میلیون دلار صرف هزینه ناخالص از سوی مصرفکنندگان داشتهاند و 2.5 میلیون بار دانلود شدهاند.
همچنین بسیاری از برنامههای شرلوکشده بهسرعت درحال رشد بودهاند. بهعنوان مثال، برنامههای حلکننده مسائل ریاضی رشد درآمد 43 درصدی نسبت به سال گذشته داشتهاند و پس از آن، ابزارهای کمککننده گرامر نیز رشد 40 درصدی را ثبت کردهاند.
هرچند بسیاری از این اپلیکیشنها مطمئناً پایگاههای کاربری وفادار خود را دارند که ممکن است خیلی سریع راهکارهای جایگزین اپل را ترجیح ندهند، اما ارائه قابلیتهای مشابه داخلی توسط این شرکت میتواند بر بازار این اپلیکیشنها تأثیرگذار باشد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.