ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

توییتر تردز
نرم افزار و اپلیکیشن

نبردی برای کنارزدن توییتر؛ چرا متا حالا تصمیم به عرضه اپ Threads گرفته است؟

اگرچه توییتر در ماه‌های اخیر بارها در موضع ضعف قرار گرفته بود، اما ظاهراً حالا بهترین زمان برای آغاز جنگ رودررو از سوی متا است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ تیر ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

ایلان ماسک چندی قبل به مارک زاکربرگ پیشنهاد مبارزه‌ای فیزیکی در قفس را داد. اما حالا با عرضه اپلیکیشن تردز اینستاگرام، به‌نظر می‌رسد که این مبارزه خیلی زودتر در بازار شبکه‌های اجتماعی رقم خواهد خورد. اما چرا متا تصمیم گرفته است در این برهه زمانی دست به عرضه برنامه‌ای بزند که شانس کسب سهم بازار توییتر را خواهد داشت. در ادامه مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

مارک زاکربرگ مدت‌هاست می‌خواهد به بازاری قدم بگذارد که توییتر در آن یکه‌تاز است. اما او بالاخره پنجشنبه این هفته اپلیکیشن تردز (Threads) را عرضه می‌کند تا در شرایطی که بازار بیش از هر زمان دیگری به‌دنبال جایگزین‌های توییتر می‌گردد، وارد این رقابت بسیار مهم شود.

می‌گوییم بازار به‌دنبال جایگزینی برای توییتر است، چون مالک این شبکه اجتماعی در ماه‌های اخیر با تصمیمات عجیب خود صدای خیلی از کاربرانش را درآورده؛ ایلان ماسک از زمان خرید توییتر در سال گذشته میلادی، تغییرات زیادی را در این پلتفرم ایجاد کرده است.

او کاربرد تیک آبی را به‌کلی تغییر داد و تمرکز خود را بر درآمدزایی از فروش اشتراک‌های پریمیوم معطوف کرد. اما تیر آخر احتمالاً در طول یک هفته اخیر بر پیکره این شبکه اجتماعی نشست؛ زمانی که ماسک اعلام کرد دسترسی کاربران غیرعضو به توییت‌ها غیرفعال شده است و از طرف دیگر، روزانه فقط تعداد محدودی توییت به کاربران نشان داده می‌شود.

توییتر مدعی است که برای جلوگیری از استخراج داده‌های خود دست به انجام این تغییرات زده. ایلان ماسک اعتقاد دارد که بات‌ها از داده‌های این شرکت برای توسعه مدل‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. بااین‌حال، برخی کارشناسان باور دارند که این ادعا صرفاً یک بهانه بوده است و مشکل اصلی به عدم توانایی سرورهای این شرکت در پاسخگویی به نیاز کاربران مربوط می‌شود.

مشکلات توییتر در ماه‌های اخیر بسیار زیاد بوده‌ است و در یک مقطع زمانی بسیاری از خریداران تبلیغات هم نمی‌خواستند با این شرکت همکاری کنند. حالا این محدودیت در خواندن توییت‌ها هم مانع دیگری است که جلوی مشاهده تبلیغات توسط کاربران را گرفته. همه این مشکلات باعث شده متا بهترین فرصت را برای ورود به این بازار پیدا کرده باشد.

آیا مارک زاکربرگ بالاخره با تردز جای توییتر را می‌گیرد؟

مارک زاکربرگ مدت‌هاست که نیم‌نگاهی به توییتر دارد و حتی در سال 2008 وارد گفت‌وگوهایی برای خرید این پلتفرم شده بود. متا در سال‌های اخیر عمده تمرکز خود را روی توسعه محصولات مربوط به دنیای متاورس گذاشته بود، اما با عدم موفقیت این پروژه‌ها، آن‌ها حالا باید روی حوزه‌های جدید سرمایه‌گذاری کنند.

مدیران متا از سال گذشته که ماسک خرید توییتر را تکمیل کرد، درباره بهره‌گیری از این شرایط صحبت کرده بودند. نیویورک تایمز در ماه دسامبر پارسال در گزارشی گفته بود که یکی از کارمندان این شرکت در یادداشتی داخلی نوشته: «توییتر در بحران است و متا باید اقبال خود را بازپس بگیرد. بیایید به سراغ تصاحب بازار آن‌ها برویم.»

متا هفته گذشته به‌صورت داخلی از تردز برای کارمندان خود رونمایی کرد. «کریس کاکس»، مدیر ارشد محصول این شرکت، در این جلسه اعلام کرد که آن‌ها از ماه ژانویه مشغول کار روی این پلتفرم بوده‌اند و با چهره‌های مشهوری نظیر «اپرا وینفری» صحبت کرده‌اند تا ببینند آیا آن‌ها مایل به مهاجرت به یک شبکه اجتماعی جدید هستند یا خیر.

طبق گزارش‌ها، کاکس در این جلسه گفته است: «شنیده‌ایم که تولیدکننده محتوا و چهره‌های سرشناس علاقه‌مند به حضور در پلتفرمی هستند که عاقلانه اداره شود؛ پلتفرمی که بتوانند به آن اعتماد داشته باشند و برای انتشار مطالب خود بر آن تکیه کنند.»

بسیاری از کاربران توییتر در روزهای اخیر درحال ارزیابی پلتفرم‌هایی نظیر Mastodon یا بلواسکای به‌عنوان جایگزینی برای این شبکه اجتماعی بودند؛ ولی به‌نظر نمی‌رسد که این هیچ‌کدام از این برنامه‌ها توانایی میزبانی از حداقل بخشی از 250 میلیون کاربر فعال توییتر را داشته باشد. برای مثال، بلواسکای در پی مهاجرت بخشی از این کاربران، موقتاً ثبت‌نام‌های جدید را غیرفعال کرده است.

ولی متا با منابع مالی عظیم و سرورهای قدرتمند خود ثابت کرده است که می‌تواند میزبان میلیاردها کاربر باشد؛ چنان که این شرکت همین حالا هم با اینستاگرام، فیسبوک و واتس‌اپ توانایی‌هایش را نشان داده است. بااین‌وجود، یکی از پاشنه‌های آشیل متا همین سابقه نه‌چندان روشن در اداره شبکه‌های اجتماعی است.

این شرکت در گذشته بارها با مشکل گردآوری اطلاعات کاربران روبه‌رو بوده و مقایسه وضعیت حریم خصوصی تردز، توییتر و بلواسکای هم نشان می‌دهد که این شرکت حجم زیادی از اطلاعات کاربران را برای امور مختلفش جمع می‌کند. درنتیجه نگرانی‌هایی در این زمینه وجود دارد.

با این همه، باید منتظر باشیم تا ببینیم با عرضه اپلیکیشن تردز در تاریخ 15 تیرماه استقبال کاربران از این پلتفرم چگونه خواهد بود و آیا این عرضه می‌تواند آغازگر پایانی بر عصر توییتر باشد یا خیر.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی