اکونومیست گزارش خود را تغییر داد؛ حذف Anetwork و بالا رفتن ارزش کافه بازار
در هفته گذشته یکی از وبلاگ های متعلق به سایت اکونومیست گزارشی را منتشر کرد و طی آن سه شرکت برتر اینترنتی در ۵۰ کشور مختلف جهان را معرفی نمود و ارزش تقریبی هر یک ...
در هفته گذشته یکی از وبلاگ های متعلق به سایت اکونومیست گزارشی را منتشر کرد و طی آن سه شرکت برتر اینترنتی در ۵۰ کشور مختلف جهان را معرفی نمود و ارزش تقریبی هر یک از آن ها را اعلام کرد.
- دیجی کالا : ۱۵۰ میلیون دلار
- کافه بازار : ۸ میلیون دلار
- ای نتورک : ۳ میلیون دلار
آمار بالا آن چیزی بود که اکونومیست در مورد برترین شرکت های اینترنتی ایران صادق می دانست. آماری که در هفته گذشته سر و صدای بسیاری را در بین کاربران ایرانی به راه انداخت و اعتراضات مختلفی را با خود در بر داشت.
با توجه به نو پا بودن شرکتی همچون اینتورک، قرار گرفتن آن در این لیست باعث شد تا شبهات بسیاری در مورد گزارش اکونومیست و صحت ارقام و اعداد آن به وجود آید. میزان این شائبه ها به حدی بود که حتی توضیحات محسن ملایری، به عنوان کسی که آمار را در اختیار مجموعه World Startup قرار داده بود، نیز نتوانست فعالان اینترنتی را قانع نماید.
اکونومیست طی چند روز گذشته آمار مربوط به کشور ایران را از لیست خود حذف کرد و سرانجام امروز آمار جدیدی را در گزارش مذکور جایگزین نمود.
- دیجی کالا: ۱۵۰ میلیون دلار
- گروه آپارات: ۳۰ میلیون دلار
- کافه بازار: ۲۰ میلیون دلار
همانطور که مشاهده می کنید، در لیست جدید نام ای نتورک حذف شده و «گروه آپارات» با ارزش ۳۰ میلیون دلار جایگزین آن گشته است. در این میان مشخص نیست که منظور از گروه آپارات، تنها سرویس میزبانی ویدیو آن است و یا سایر سرویس های این مجموعه نیز در نظر گرفته شده اند. در این رابطه بد نیست توضیح دهیم که شبکه اجتماعی کلوب و سایت تبلیغاتی صبا نیز دارای مدیریتی مشترک با آپارات هستند.
تغییر دیگر لیست جدید، مربوط به کافه بازار می شود. جایی که این فروشگاه اپلیکیشنی با وجود سقوط به رده سوم، با افزایش ۱۲ میلیونی در ارزش خود مواجه گشته و اکنون قیمت تقریبی آن به ۲۰ میلیون دلار رسیده است.
شنیده می شود مجموعه World Startup Report که وظیفه تامین اطلاعات گزارش اکونومیست را بر عهده داشته، با جمع آوری آمار و اسناد مالی ۹ شرکت مختلف ایرانی، اطلاعات خود را تغییر داده است. حال اینکه در این مدت اندک چگونه این اطلاعات جمع آوری و تحلیل شده اند خود موضوعی است که سؤال های بسیاری را بر می انگیزد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
همه این گزارشها نشات گرفته از آمار آقای ملایری است و اینها تمام سیاست شرکت (سرآوا پارس) است .عملا هیج کاری انجام نمیشود فقط بزرگ کرده اند .
میشه بگین کدوم صفحه economist این آمار رو نوشته؟ 150 میلیون دلار می دونین چقدر پوله؟
دوست عزیز 150 میلیون دلار حدودا 500 میلیارد تومن رو شامل میشه که برای یک شرکتی مثل دیجی کالا مبلغ کهکشانی ای نیست.
ببینید شرکت های فروش اینترنتی و کلا شرکت هایی که در فضای وب پایه گذاری شدند و خدمات یا کالا ارائه می دن, با مدل های فروش سنتی خیلی تفاوت می کنن. ارزششون بر مبنای اجناسی که دارند و املاک شرکتی محاسبه نمیشه, بلکه ارزششون بر مبنای میزان فروش / استفاده و تعداد یوزری که دارند سنجیده میشه. شاید شما بخواید ارزش واقعی دارآیی های ثابت و در گردش دیجی کالا رو محاسبه کنید به زحمت به 25 میلیون دلار برسه, اما ارزش اون به عنوان یک برند, یک مجموعه شناخته شده و یک شرکت هست که 150 میلیون دلار تخمین زده میشه.
برای مثال آیا واقعا ارزش واقعی اینستاگرام 1 میلیارد دلار بود ؟ خیر ! ارزش واقعی اینستاگرام با 50 نفر کارمند و یک پلتفرم اشتراک گذاری عکس و فیلم, در خوشبینانه ترین حالت 20 میلیون دلار بود. اما این ایده شرکت و یوزرهای اون بودند که این ارزش سرمایه گذاری رو به شرکت دادند.
در واقع بر خلاف اقتصاد سنتی فعلی ما که ارزش رو بر اساس دارایی و سوددهی بالفعل می سنجه, ارزش استارت آپ ها و سرویس هایی مثل اینستاگرام بر اساس دارایی و سوددهی بالقوه تخمین زده میشه.
ببخشید شرکت هایی مثل پارس آنلاین و شاتل جزو شرکت های اینترنتی نیستند ؟
دیجی کالا خیلی عالیه ولی با این ارزش بالا ..اونوقت مثلا چاره یا آل دیجیتال حتی 20 هم نیستند... فکر نکنم درست باشه