چطور بازدید از هیمالیا دید من را نسبت به کارآفرینی تغییر داد
من به تازگی به مدت دو هفته در رشته کوه های هیمالیا بوده ام. در طول آن دو هفته٬ ارتباطم با دنیای بیرون در حد صفر بود. صعود به ارتفاع ۱۴هزار پایی در آن طبیعت ...
من به تازگی به مدت دو هفته در رشته کوه های هیمالیا بوده ام. در طول آن دو هفته٬ ارتباطم با دنیای بیرون در حد صفر بود. صعود به ارتفاع ۱۴هزار پایی در آن طبیعت وهم انگیز ذهن من را کاملا تحت تاثیر قرار داد.
وقتی به منزل رسیدم٬ به خودم آمدم و آدم های دور و برم را به خوبی نظاره کردم. متوجه شدم که اغلب آن کاری را انجام می دهند که نمی خواهند انجام دهند٬ وسایلی را دارند که نیازی به آن ندارند و از همه مهم تر این که آنها هیج استقلال فکری ندارند.
به جای آن که درک صحیحی از نیازهایشان داشته باشند٬ چیزهایی را می خرند که در تبلیغات دیده می شود فقط برای آن که نشان دهند انسانهایی 'مدرن' هستند.
آنها شغلشان را دوست ندارند و تمام هفته منتظر می مانند که تا روزهای آخر هفته فرا برسد و دائم در شبکه های اجتماعی در مورد بد بودن شغل شان یا رئیس شان شکایت می کنند.
زمان شما محدود است٬ آن را با زندگی کردن به سبک دیگران هدر ندهید.
استیو جابز
من همیشه فکر می کردم که من مثل 'این آدم ها' نیستم. من خیلی بهترم. همیشه از خودم می پرسیدم چرا باید دنباله رو مُد باشم؟ فکر می کردم که به جای شنیدن هرج و مرج اطراف به صدای درون خودم گوش می کنم. سعی می کردم که یک زندگی ساده داشته باشم به جای آن که محل زندگی ام را پر از چیزهایی کنم که به آنها نیازی ندارم. من باور داشتم زندگی را به همان سبکی که خودم دوست داشتم٬ دنبال می کردم.
اما اشتباه می کردم
وقتی از هیمالیا برگشتم٬ زندگی ام را دوباره ارزیابی کردم. من به لیست کسانی که در شبکه های اجتماعی دنبال می کردم٬ مجله هایی که ثبت نام کرده بودم٬ وبلاگ هایی که می خواندم٬ برنامه هایی که معمولا در آنها شرکت می کردم٬ نگاهی انداختم و متوجه شدم که من هم چندان متفاوت از سایرین و آن طور که باور داشتم بهتر از آنها نیستم.
از دوران دانشجویی علاقه زیادی داشتم که کارآفرین باشم. دلیلش علاقه ام به درست کردن همه چیز نبود٬ بلکه من تحت تاثیر افرادی نظیر پل گراهام٬ جک دُرسی٬ بیل گیتس و ایلان ماسک قرار گرفته بودم.
می خواستم دنیا را تغییر دهم چرا که استیو جابز چنین گفته بود. من استارت آپ خودم را شروع کردم به دلیل این که عادت داشتم سایتهایی نظیر TechCrunch را بخوانم و از آن متاثر شده بودم. من حتی مانند خیلی از اطرافیانم از مُد پیروی کنم. با این تفاوت که مُد استارت آپ و کارآفرینی بسیار جاه طلبانه است و می تواند شرایط فرد را بسیار سخت کند.
کارآفرینی چیست؟
بعد از فهمیدن این حقیقت در مورد خودم٬ دکمه ریستارت زندگی دیجیتالم را فشار دادم. ۷۰ درصد دوستان فیسبوکی ام را حذف کردم. فولدر مطالبی که برای 'بعدا خواندن' گذاشته بودم و بیشتر از ۱۰۰۰ مقاله خوانده نشده در آن وجود داشت را خالی کردم و از عضویت در همه بلاگ هایی که درباره استارت آپ ها و ارزش های آنها می نوشتند انصراف دادم.
واقعا شگفت انگیز بود که به چه سادگی می توان از همه زندگی دیجیتال دوری کرد. بعد از آن که یک هفته در این حالت به سر بردم از خودم پرسیدم «چرا این کار -استارت آپ- را انجام می دهم؟» و جواب آن بسیار واضح بود: ترس و هیجان.
دلیل رفتن من به هیمالیا٬ ۶۵۰ کیلومتر رانندگی در گرمای سوزان به مدت یک هفته و جواب رد دادن به یک کار خوب با درآمد بالا در آمریکای شمالی یک چیز بود: این کار به قلب من هیجان میداد. کارآفرینی به دست آوردن میلیون ها دلار نیست بلکه هیجان٬ غیرقابل پیش بینی بودن٬ زندگی با محدویت ها تلاش برای پیشرفت کردن٬ خلاق بودن و در شرایط متفاوت به توانایی های خود اعتماد کردن است.
من برای این کار اشتیاق دارم و لحظه به لحظه آن را دوست دارم. این دلیلی است که من کارآفرین شدن را انتخاب کردم.
زندگی یک لوح خالی است و شما آزاد هستید که هرکاری که می خواهید انجام دهید. آیا می خواهید جهان را تغییر دهید؟ قدم بردارید و انجامش دهید … اما ابتدا از خودتان بپرسید که آیا واقعا مشکلات و سختی های این راه و این مسیر زندگی را دوست دارید؟ و یا صرفا به دلیل این که در بیوگرافی شخصی چنین حرفی را خوانده اید آن را انتخاب کرده اید؟
وقتی شما به دنیا می آیید مغز شما تهی است و وقتی می میرید هم باز تهی است. هر آنچه میان تولد و مرگ انجام دهید بی معنی است. در نتیجه زندگی چیزی نیست جز یک مقدار تهی.
اگر هیچ چیزی حقیقت نهایی زندگی نیست پس چرا همانطوری زندگی نکنیم که دوست داریم بدون آنکه پشیمانی برایمان داشته باشد؟ تنها وقتی از زندگی لذت می برید که کارهایی را انجام دهید که دوست دارید. وگرنه زندگی تان به پایان می رسد درحالیکه هنوز منتظر رسیدن یک آخر هفته مفرح هستید.
*این نوشته، تجربه شخصی Nihar Sawant بود که در بلاگش در مدیوم به نگارش درآورده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.




هیچ چیزی حقیقت نهایی نیست!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟
زندگی یک مقدار تهی است!!!!!؟؟؟؟
خداوند به همه ی مردم (مخصوصا اینچنین افرادی که باعث خیر در جامعه هستند) شناخت درست از زندگی عنایت کنه؛ ان شائ الله
همیشه خواستم همون جوری زندگی کنم که دوست دارم و الان ب واسطه یه اشتباه در تصمیم گیری حداقل 4 سال آینده ام تباه شده واسه اولین بار زندگی بدون انگیزه بودن رو واقعا تجربه کردموحتی 3سال پیشم که آخرش همه چی تغییر دادم این حس نداشتم حداقل اون موقع بعد 6 ماه وارد دنیای تکنولوژی شدم با یه هدف جدید اما الان هیچی ندارم چون نه انتخابی واسه خودم بود نه علاقم نمیدونم اصلا چرا باید درس بخونم خیلی کار مسخره ای اگه امروز آزادی کافی رو داشتم که انجامش بدم ترک تحصیل می کردم یادمه پنج شیش سال پیش می خواستم پروفسور شم چقدر همه چی عوض میشه
دنیا واسه خودش بالا پایینی داره که نپرس
خیلیم اقایی
شما بیشتر
اصن مطلب متحولم کرد عالی بود
واقعن الان استارت اپت چیه؟
زندگی محدوده واقعا من از اپل خوشم نمیاد ولی استیو جابز رو دوست دارم این جملشو خیلی دوست داشتم
واقعاً عالی و تاثیر برانگیز بود!
حرفای ایشون رو کاملا قبول دارم
با اين سفر بقول قديمي ها فكر اش رو آزاد كرده و تونسته با آرامشي كه بدست اوورده بهتر زندگي كنه و مفيد باشه.
طرف دیگه سایتای اینچنینی نمی رفته. یعنی ما هم دیگه نیاییم دیجیاتو کارآفرین می شیم؟!!
خخخخخخخخخخخ اینجا دور بزنی یهو مدیر عامل اپل میشی
سلام من عضو تازه دیجیاتو م
امیدوارم لحظات خوبی با مطالب قشنگ و اعضای خوب دیجیاتو داشته باشم :)
درباره این مطلبم باس بگم دارم دقیقا تو مسیر علاقه م قدم برمیدارم و واقعا خوشحالم ازین بابت :)
خوش اومدی نظر جالبی بود
مدیرعامل GLX هم فکر کنم یه روز نشسته کلی فکر کرده!! بعد کوله پشتیش رو برداشته و زده به ارتفاعات دماوند
اغا ارتفاع جواب میده به جون بچم جواب میده برید به ارتفاعات خخخخ
زندگیشو ریستار کرده
یکی تیشه بگیرید پی حفره زندان ////چو زندان بشکستی همه شاه و امیرید
خیلی خوشم اومد ایول
این یکی از زیبا ترین نظراتی بود که تا حالا خوندم یک مثبت خشک خالی کمشه..........................
ذهن خلاق داشتن خوبه ولی کافی نیست،
توی کشور خودمون ، شما به هیچ عنوان نمیتونی مثل ایلان ماسک یا استیو جابز باشی، چون خیلی چیزا میخواد که بسته به اقلیمی که درش زندگی میکنی، متفاوته،
بین این همه کار آفرین و آدمای موفق، فقط صاحب گروه تولیدی مانتو اریکا رو میشناسم که واقعا از صفر شروع کرده و الان چهارمین گردش مالی بانک ملی روبا 26 سال سن داره.
قرار هم نیست همه مثل ایشون باشن.
دوستانی که سعی در وارد شدن به این وادی رو دارن، بدونن که خیلی خیلی خیلی سخت از از اون چیزیه که به نظر میاد و اگه همه جای دنیا سختی ورود به همچین کاری مثلا ساخت استارت اپ رو 100 در نظر بگیریم، این سختی توی ایران 2000 مرتبه بیشتره، چون اینجا هیچ چیز سر جای خودش نیست.
افرین یه لایک کمه تا الان 4 تا استارت اپ راه انداختم هر بار تحریم شدیم لوازم مصرفی رو پیدا نکردیم شکست خوردم
یه چیزو که من میدونم اینه که ادم تا تو شرایط سخت قرار نگیره نمیدونه به چی علاقه داره ، شرایط سخت ذهن رو باز میکنه و فکر رو شکوفا میکنه ، تا الان کار آفرینی نکردم اما همیشه میگم من اگه جای فلانی بودم مطمئنم بهتر از اون از پولش استفاده کنم اما خب اصلا فکرشو نکردم کسی که تا الان برای یک هزارم از پولش یه دقیقه کار نکرده چطور میتونه فکرشو معطوف به دیگران کنه و نهایت دغدغه اش اینه که صبح که از خواب بیدار شد صبحونه چی بخوره
این جملش که روزی میرسه پول خوردهایی که فکرشو نمیکردی رو بشماری بدجور رویه من تاثیر گذاشت
ما هم از دماوند برگشتیم فقط اشغال دیدیم :(
یه مطلب کاملاً متفاوت و البته دارای نکات بسیار آموزنده که دید ما رو عوض میکنه،سپاس
اگه دیدینش بگین منم یه بار با خودش ببره هیمالیا. نیاز به متحول شدن احساس میکنم! :)
وایسا منم ببر کرایمو حساب میکنم خودم
واقعا راست میگه
هممون دوست داریم بهمون بگن انسان مدرن
مشكلي نيست كه آسان نشود
مرد را بايد كه هراسان نشود
اين جمله واقعا ميتونه خيلي مفيد باشه
استيو جابز هم گفته بود
دنبال آرزو ها وعشقتون بريد اين عشقه كه باعث ميشه آخر هفته ها هم سر كار باشيد
خيليها حتي نميدونند به چي واقعا وحقيقتا علاقه دارند
اگر به كاري علاقه داشته باشيد غذا خوردنتون را هم فراموش ميكنيد ! =جمله خودم!!
واقعا مقاله خوبی بود، ولی فکر نکنم رو ما تاثیر بذاره، پوستمون کلفت تر از ایناس :دی