ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
bill gates and waren buffet
کسب و کار

بیل گیتس و سه درس مهمی که در رابطه با تجارت از وارن بافت آموخته

در ایالات متحده افراد کمی وجود دارند که می توان آنها را از لحاظ میزان موفقیت هم رده با بیل گیتس دانست ولی این بدان معنی نیست که این چهره ی مشهور ۵۸ ساله همه چیز ...

رضا مقدری
نوشته شده توسط رضا مقدری تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۳ | ۱۲:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

در ایالات متحده افراد کمی وجود دارند که می توان آنها را از لحاظ میزان موفقیت هم رده با بیل گیتس دانست ولی این بدان معنی نیست که این چهره ی مشهور ۵۸ ساله همه چیز را بداند و از یادگیری دست بکشد.

گیتس می گوید همواره در زمینه های مختلف در حال آموختن است و تجارت که یکی از علاقه مندی های اصلی وی محسوب می شود در راس این مسائل قرار دارد. او دوستان میلیاردر بسیاری مانند وارن بافت (Warren Buffett) دارد که از معاشرت با آنها و تحلیل عملکردشان درس های بسیاری گرفته است.

در همین رابطه وی در پستی در شبکه ی اجتماعی لینکدین می نویسد، وقتی در سال ۲۰۱۳ به شهر اوماها در ایالت نبراسکا رفته بودم تا در جلسه ی سالیانه سهام داران شرکت برکشایر هاتاوی شرکت نمایم اوقات بسیار خوشی گذراندم.

این شادی و سرخوشی من فقط به خاطر انجام مسابقات پینگ پونگ و رقابت کردن با وارن بافت نبود، هز چند از این موارد لذت بردم ولی دلیل اصلیش این بود که من توانستم با بافت، برجسته ترین سرمایه گذار قرن بیستم، معاشرت نمایم و از نحوه ی فکر کردن او نکات مهمی را بیاموزم.

گیتس سه درس مهمی که از بافت گرفته است را با مخاطبینش در لینکدین به اشتراک گذاشته و اگر می خواهید از آنها مطلع شوید در ادامه ی مطلب با دیجیاتو همراه گردید.

همواره به تصویر بزرگ بنگرید

گیتس وقتی برای اولین بار بافت را ملاقات می کند بر حسب غریزه اش بلافاصله بر روی سطح و علل موفقیت او در سرمایه گذاری و خرید سهام متمرکز می شود. اما اندکی بعد بیل در می یابد حرکت رو به جلوی این میلیاردر معروف دلایلی بسیار ریشه ای تر دارا است.

بافت همواره تصویر بزرگ را در تجارت می بیند و آن را به صورت یک چهارچوب در تفکرات کاریش پیاده سازی کرده است که همین امر سبب شده او به مردی موفق و قدرتمند بدل گردد.

وی به جای اینکه به جزئیات بازار به صورات روزانه توجه نماید و آنها را بررسی کند کلیات و صعود و نزول های بزرگ را مبنای کارش قرار می دهد. او عملکرد شرکت های گوناگون را در بازه های زمانی بلند مدت مختلف می سنجد و رفتارهای سهام دارنشان را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد و سپس سعی می کند آینده را پیش بینی نماید. این روشی است که بافت را به موفقیت امروز در دنیای تجارت رسانده است.

با سهام داران و همراهان خود در تجارت صادق باشید

Billionaire Warren Buffett testifes on Capitol Hill

بافت هر سال بخشی از وقت خودش را صرف ارسال نامه یی به سهام داران شرکتش می نماید، کاری که سبب شده گیتس نیز از آن تقلید نموده و رفتاری مشابه را انجام دهد.

در حالیکه وارن در نامه هایش از دیدگاه خودش و پیشنهادهای داخلیش در مورد سرمایه گذاری می گوید بیل معتقد است صداقت و راستگویی او در پیغام های ارسالیش سبب شده وی و همراهانش در بازار محکم و استوار بایستند.

او بسیار رک و واضح در مورد گزینه های سرمایه گذاری موجود در عرصه ی سهام و مشتقات مالی مرتبط سخن به میان می آورد. گیتس می گوید بافت از جبهه گرفتن و اعلام دیدگاهش به سهام داران و شرکایش هیچ واهمه یی ندارد، در زمانی که تلاش می شد قانون تغییر یابد و مالیات بیشتری از افراد ثروتمند در ایالات متحده گرفته شود، او با این قانون کاملاً موافق بود و سعی کرد دیگران را نیز با بیان شفاف نظراتش با خود همراه نماید.

برای زمان خود ارزش قائل باشید

مهم نیست که چقدر درآمد کسب می کنید، هر اندازه هم که پول در اختیار داشته باشید نمی توانید زمان بیشتری را بخرید. گیتس این نکته را به خوبی یادآور می شود و می گوید بافت مشاورینی فوق العاده را انتخاب می نماید و همیشه برای شنیدن صحبت های آنها و پاسخ به تلفن هایشان زمان فراهم می آورد.

وارن کاملاً به ارزش زمانش آگاه است و آنها را در جلسه های بدون هدف و غیر ضروری هدر نمی دهد. اولویت بندی در امور بر مبنای ضرورت کارها یکی دیگر از مواردی است که بافت همواره آن را ضرورت می داند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (18 مورد)
  • LG Forever
    LG Forever | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    بیل گیتس و استیو جابز 2 اسطوره ی فراموش نشدنیه دنیایه ی تکنولوژِی بودن البته بیل هنوز هست

  • mohammadmj
    mohammadmj | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    گیتس شاهکاریه که 100 سال دیگه همانندش متولد نمیشه ........

  • عیسی
    عیسی | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    بیل گیتس جدا از اینکه یه اعجوبه خاص دنیای علوم رایانه به حساب میاد در قلب تمام کسایی جا داره که شب ها رو گشنه میخوابیدن بیلگیتس نشون داد که با ثروتی که داره میتونه بچه های گشنه افریقایی رو سیر یا یتیم خونه های توی امریکا رو تاسیس کنه
    باور کنید من به این نتیجه رسیدم که خدا الکی این مرد رو ثروتمندترین مرد جهان نکرده چون میدونسته این مرد پول رو خرج یتیم خانه ها و گشنگان آفریقایی میکنه و شاید دلیلش این باشه که هنوز که هنوزه ثروتش رو داره
    امیدوارم ثروتمندهای ما هم این موضوع درس بگیرن و به جای ثروت اندوزی کمی به فکر مردم دور ور خودشون باشن

    ببخشید که طولانی شد

    • Hamz3h
      Hamz3h | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

      حالا شما میگی : "باور کنید من به این نتیجه رسیدم که خدا الکی این مرد رو ثروتمندترین مرد جهان نکرده چون..." ولی ای کاش خود بیل گیتس هم خدا ناباور نبود...!

  • abolfazl_eslami
    abolfazl_eslami | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    همیشه یک چیز برام سواله چجوری این ادم که اینقدر پولداره می تونه بسیار بسیار ببخشه ولی بعضی پولدارا تو کشور خودمون نمی تونم ( گفتم بعضی ها پس بهم منفی ندید)

    :microsoft:

  • بهنام
    بهنام | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    اینو چند روز پیش تو بیزینس اینسایدر خوندم و بعضی جاهاش رو کامل متوجه نشدم ! مرسیییی

  • bahram
    bahram | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    درسهای خیلی خوبیه.ولی تو ایران از این موارد استفاده نمیشه.مخصوصا صداقت.راستگویی و درست گویی چیزیه که هرکسی نداره...
    تشکر از آقای مقدری

  • (سیب کوچولو)
    (سیب کوچولو) | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    یک جمله از بیل گیتس: من اگر بخواهم یک کار بزرگی رو انجام بدم کار رو به افراد تنبل واگذار میکنم چون اسان ترین و سریع ترین روش رو برای انجامش انتخاب میکن.
    با این جملش خیلی حال میکن

    • گوسپند
      گوسپند | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

      جمله هاش تو مایه های جمله های شریعتیه.

    • TROOL
      TROOL | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

      میدونی چقدر ادم تنبل امیدوار شدن {یکیش خودم} من اینجام!

  • گوسپند
    گوسپند | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    بیل گیتس تاجر خوبی بود.

  • عــــــامـــــــــر
    عــــــامـــــــــر | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    زمان ارزشمندترین چیزی هستش که پولدار باشی ، فقیر باشی ، زن باشی مرد باشی ، هرچی باشی مثل هم وقتشون میگذره ، خلاصه اینکه وقت طلاست و برای موفقیت زمانبندی خیلی عالیه

  • عــــــامـــــــــر
    عــــــامـــــــــر | ۲۷ مهر ۱۳۹۳

    صدافت چیزیه که تو یه شراکت واقعا به درد میخوره ، در کنار اون میشه گفت اگر از اول به هدفی بزرگ فکر کنم موفقیتی که حاصل میشه برات دلچسبه اما اگر شکست بخوری هم شروع مجدد خیلی سخت میشه چون دیگه موفقیت های کوچیک به چشم نمیاد چیزی که من قبول دارم اینه که موفقیت های کوچیک زمینه ای میشه برای بهترین ها و بهترین ها در کنار هم یه حس خوب به ادم میده

مطالب پیشنهادی