ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نادلا با خرید استارت آپ های مختلف چگونه خواهد توانست مایکروسافت را احیا کند؟

سال گذشته، شرکت مایکروسافت کلاینت ایمیل Acompli را خریداری نمود. در روزهای گذشته نیز شایعاتی مبنی بر خرید Sunrise توسط این شرکت مطرح گشته بود که در نهایت این خبر توسط ساتیا نادلا مورد تایید قرار ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ | ۲۲:۰۰

سال گذشته، شرکت مایکروسافت کلاینت ایمیل Acompli را خریداری نمود. در روزهای گذشته نیز شایعاتی مبنی بر خرید Sunrise توسط این شرکت مطرح گشته بود که در نهایت این خبر توسط ساتیا نادلا مورد تایید قرار گرفت؛ سانرایز یک اپلیکیشن هوشمند تقویم برای تلفن های همراه است.

ذکر این نکته نیز لازم است که هم کلاینت ایمیل Acompli و هم اپلیکیشن تقویم Sunrise، هر دو برای پلتفرم های اندروید و iOS در دسترس و قابل استفاده هستند و این در حالیست که پلتفرم ویندوز فون،‌ از فقدان همین دو اپ رنج می برد.

کمی از دورتر که به قضایا بنگریم، شاید به نظر برسد مدیر عامل یاهو، ماریسا میر، در زمینه ی خرید استارت آپ های مختلف و جالب از نادلا جلو زده است؛ یاهو تمایل دارد تا در دراز مدت اعتماد کاربران را به خود جلب نموده و از این مساله استفاده نماید. اگرچه خرید های عجیب این شرکت برایش سودآوری اندکی نیز داشته اند اما دقیق تر که به هر دو کمپانی نگاه کنیم، می بینیم که مایکروسافت و در اصل شخص نادلا، دست به انتخاب های هوشمندانه تری زده که در مدت زمانی کوتاه، تاثیری بیشتر بر روی مایکروسافت و رشدش خواهند گذاشت.

این ابداعات و راه کارها بر روی مایکروسافتی که سال ها هیچ نوآوری جدیدی به خود ندیده و تبدیل به شرکتی کاملا ویندوز محور شده بود، درب های تازه ای گشود تا حال بتواند خود را به عنوان یک نرم افزار ساز واقعی معرفی نماید. در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

Acompli به سرعت با اپلیکیشن ایمیل Outlook ادغام گشت و دور از انتظار نیست اگر به زودی تقویم سانرایز را نیز در میان فراورده های مایکروسافت مشاهده کنیم. در نهایت هر دو خرید ردموندی ها به یک نرم افزار ختم می شوند و آن نیز آفیس است.

زمانی که استفاده از آفیس برای آیفون و آیپد رایگان اعلام شد، بسیاری انگشت به دهان ماندند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است؛ این مسئله در کنار ایجاد رابطه ای تنگاتنگ با دراپ باکس جهت ارتقا آفیس مبتنی بر کلاود (Cloud)، اولین اقدامات پر رنگ نادلا به عنوان مدیر عامل جدید بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان و پس از بازنشستگی اجباری استیو بالمر بودند.

کاربران مایکروسافت حال دارای یک سری از اپلکیشن های با کیفیت هستند که برخی از امکانات کامپیوتر های دسکتاپشان را نیز به موبایل ها می آورند. بسیاری سوال می کنند که چگونه این شرکت از ارائه اپلیکیشن های مجانی خود در iOS و اندروید درآمد کسب خواهد نمود؛‌ عده ی دیگری نیز به این مسائل توجهی نکرده و صرفا از اپلیکیشن های رایگان کمپانی مذکور بهره می گیرند. در هر دو حالت، تمام کاربران به این موضوع اعتقاد پیدا کرده اند که مایکروسافت در حال تغییر است.

microsoft-office-15-san-fran_1020

در حالی که یاهو استارت آپ هایی را می خرد که باعث رشد و شکوفا شدن استعداد توسعه دهندگان می شوند، استراتژی مایکروسافت اندکی عمیق تر از صرفا ارائه ی مجانی آفیس بوده و OneNote، OneDrive و اسکایپ همگی نشان دهنده این هستند که این شرکت عناوین جذابی در مقابل کاربران هر دو پلتفرم رقیب خود گذارده است.

به نظر می رسد کمپانی مورد بحث تلاش دارد تا به هر شکلی که شده، کاربران را دوباره به خود علاقه مند سازد. منتقدان، کارایی اپلیکیشن Outlook را ستایش نموده و رتبه ی آن در اپ استور نیز شتابی صعودی داشته است. همین اتفاق زمانی که آفیس برای iOS منتشر شد هم رخ داد. طی سال های گذشته، مایکروسافت هیچگاه دست به توسعه اپلیکیشن برای پلتفرم iOS نزده بود و این تغییر رویه، نشان دهنده ی تمرکز بیشتر آنها برای موفقیت است.

به دست آوردن و خرید استارتاپ های کوچکی که توان رقابت با آفیس را دارند و از طرفی بر روی تمام پلتفرم ها نیز در دسترس هستند، حرکتی زیرکانه از سوی مایکروسافت است. اهالی ردموند می دانند نرم افزار آفیس از همه سو مورد تهدید قرار گرفته و دیر یا زود، سلطه ی آن بر کاربران، کمتر خواهد شد؛ گوگل داکز خود رقیبی جدی محسوب می شود و بسیاری از افراد و بنگاه های تجاری اخیرا تمایل نشان داده اند تا فعالیت ها و اسناد خود را از طریق Cloud پیگیری نمایند. Google Docs از لحاظ کاراریی و قدرت به هیچ عنوان حتی به آفیس نزدیک هم نیست اما این مسئله برای کاربران، به دلیل سلطه ی بالای گوگل در زمینه Cloud، اهمیتی ندارد.

مایکروسافت برای نگه داشتن کاربرانش در آفیس، با چالشی واقعی رو به روست. چالشی که خود به خوبی به آن آگاه است و ارائه ی رایگان آفیس برای تمام پلتفرم ها نیز از آگاهی به همین مشکلات سرچشمه می گیرد. مایکروسافت می خواهد به موفقیت هایش در روزهای تسلط ویندوز بر کامپیوتر های شخصی برگردد و برای دست یابی به این امر نیز باید دست به حرکتی سریع زده و نحوه توسعه ی نرم افزار هایش را تغییر دهد؛ کاری که فعلا می توان گفت تا حدی آغاز شده و روندی مطلوب را به خود گرفته است.

sunrise_2

ردموندی ها تلاش ندارند تا چرخ را از نو اختراع کنند؛ خرید Sunrise خود مثال خوبیست که مشخص می کند این شرکت تا چه حد سعی دارد تا با رقبایش به همکاری بپردازد. این اپلیکیشن تقویم با فیسبوک، گوگل مپس، Foursquare، Songkick و بسیاری دیگر ادغام گشته است. آقای Stefan Weitz، مدیر Bing در سال ۲۰۱۲ گفته بود: «برایمان بسیار جالب است که بدون خرید هیچ سرویس اینترنتی، چطور می توانیم به آنها نفوذ کنیم.»

مایکروسافت حال با فیسبوک، توئیتر، اپل و بسیاری دیگر در زمینه ی موتور جستجوی خود همکاری می نماید و توانسته خود را به عنوان رقیبی برای گوگل هم مطرح سازد. برنده شدن در بازی جستجو در برابر گوگل یک کلید دارد و آن نیز فعالیت مایکروسافت در زمینه توسعه ی اپلیکیشن ها در تمام پلتفرم ها و همچنین داشتن رابطه ای نزدیک با سرویس های اجتماعی محبوب است.

دو خرید اخیر شرکت مورد بحث، حضورش را در میان سایر پلتفرم ها تقویت می نماید اما بازخورد هایی نیز برای ویندوز به همراه دارد. باز طراحی سیستم عاملی به گستردگی ویندوز کار بسیار مشکلیست -به تجربه این شرکت در زمینه ویندوز ۸ نگاهی بیاندازید- اما مایکروسافت تصمیم دارد تا با توسعه ی اپلیکیشن ها خود را احیا نماید و حال نیز توسعه ی یک اپلیکیشن ایمیل فراگیر برای ویندوز ۱۰ را در نظر دارد که از ژست (Gesture) های حرکتی مشابه Acompli بهره می گیرد. این اپ فراگیر در آینده و پس از عرضه ی نسخه نهایی ویندوز ۱۰، بر روی تلفن های هوشمند، تبلت ها و کامپیوترهای شخصی که از ویندوز استفاده می کنند به شکلی مشابه، اجرا خواهد شد.

IMG_9006

باید منتظر ماند و خریدهای بعدی مایکروسافت را نظاره کرد، این خرید ها نشانگر نقشه راه این شرکت و نحوه ی مبارزه با رقبا در آینده خواهند بود. توجه ویژه ی مایکروسافت به نوشتار دیجیتالی با شایعات iPad Pro و همراه بودن آن با یک قلم استایلوس نیز هم زمان شده است. در روزهای گشته برایتان نوشتیم که شرکت مذکور، کمپانی N-trig را خریداری نموده؛ همان شرکتی که قلم هوشمند سرفس پرو و تکنولوژی آن را توسعه داده است.

از سوی دیگر استایلوس هایی که سازندگان شخص ثالث برای آیپد تولید کردند، بسیار پر طرفدار بوده اند اما هنوز هم هیچ تکنولوژی قادر به ایجاد سادگی کار با کاغذ و قلم کلاسیک نبوده است. جالب اینجاست که در هفته ی گذشته، نادلا در نظریه ای قابل توجه گفته بود که نسل قلم تا ده سال آینده به واسطه ی توسعه ی فناوری های مختلف مربوط به این زمینه، منقرض خواهد شد. این ادعا البته سیگنالی بسیار قوی به سوی خرید و سرمایه گذاری آخر این شرکت یعنی همان کمپانی N-trig می فرستد.

جدا از مسئله ی استایلوس،‌ به نظر نمی رسد خرید های نادلا برای ساختن آینده ای روشن و دگرگونی مایکروسافت پایان یافته باشند. تا پایان سال، به شکل دقیق تری مشخص خواهد شد این شرکت چه برنامه هایی برای Sunrise، Minecraft و کمپانی پر پتانسیل N-trig در سر خواهد داشت؛ تا آن زمان به طور قطع می توان گفت که فرد باهوشی نظیر نادلا، استارت آپ ها و استعداد های بسیار دیگری را نیز در زمینه ی موبایل و Cloud به چنگ خواهد آورد.

می توان نامش را دگرگونی، باز طراحی و یا احیا گذاشت؛ اما در هر صورت، مدیر جدید بزرگ ترین غول نرم افزاری جهان حال در تلاش است تا با استفاده از سرمایه عظیم این شرکت و همچنین فلسفه ی جدیدشان، تغییری سریع را در مایکروسافت ایجاد نماید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (39 مورد)
  • TROOL
    TROOL | ۴ اسفند ۱۳۹۳

    عالی بود مثه همیشه مرسی

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی