ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آسمان خراش های شهر لندن در آینده شاید فاقد سایه باشند

ظرف چند سال آینده قرار است به لندن در حدود ۲۵۰ آسمان خراش اضافه شود، این ساختمان های بلند قامت به معنی پدید آمدن سایه هایی عریض و طویل بر روی شهری هستند که به ...

رضا مقدری
رضا مقدری منتشر شده در 24 اسفند 1393  |  13:15

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

ظرف چند سال آینده قرار است به لندن در حدود ۲۵۰ آسمان خراش اضافه شود، این ساختمان های بلند قامت به معنی پدید آمدن سایه هایی عریض و طویل بر روی شهری هستند که به صورت معمول همواره آب و هوایی گرفته دارد و حالا در همین راستا یک شرکت معماری محلی روشی را ارائه کرده تا این مشکل را برطرف نماید.

به گزارش وب سایت Wired کمپانی NBBJ طرح یک جفت ساختمان را ترسیم نموده که به جای سایه، نور خورشید را بر روی خیابان های لندن می آورند.

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

مهندسان شرکت مذکور برای اینکه شر سایه ها را از پیاده رو و خیابان ها کم کنند، ساختمان هایی را طراحی نموده اند که مکانیسمی به هم وابسته دارند. بر اساس این مکانیسم یکی از آسمان خراش ها همانند یک آینه ی غول آسای خمیده عمل کرده و نور خورشید را به محل سایه ی پدید آمده توسط برج دیگر می تاباند.

قوس آسمان خراشی که نقش آینه را دارد به گونه ای طراحی شده که می تواند در حین بازتابش نور، سایه ی ایجاد گشته توسط جفت خودش را دنبال نماید و بدین ترتیب همواره روشنایی خورشید در حال تابیدن به سطح زمین پایین این دو ساختمان است.

مهندسین شرکت NBBJ با کمک نرم افزار Rhinoceros چندین بار بلوپرینت های طرح خود را بهبود داده اند تا بازتاب نور خورشید به حداکثر مقدار ممکن برسد و می گویند حالا در مرحله ای هستند که سازه ی آنها ساختار مناسبی داشته و می تواند ۶۰ درصد سایه ایجاد شده توسط جفت خود را از بین ببرد.

READ  مخفیگاهی در حیاط پشتی؛ یک دفتر کار خانگی جذاب

شاید با خواندن جزئیات این طرح یاد ذره بین هایی بیافتید که در دوران کودکی بوسیله ی آنها قادر می شدیم با مجتمع کردن نور در یک نقطه تکه ای کاغذ را آتش بزنیم و این تصور در ذهن شما رخ بدهد که احتمال دارد عابرین در حال گذر از زیر ساختمان ها نیز به سرنوشتی مشابه دچار گردند.

ولی در جواب باید بگوییم برج های مورد بحث به گونه ای طراحی شده اند که آینه های آنها نور را انتشار داده و از تمرکزش بر روی یک نقطه معین و ایجاد حرارت زیاد جلوگیری می نماید.

Wired در انتهای مطلبش می نویسد این اولین باری نیست که از آینه ها برای بازتابش نور خورشید در یک سازه استفاده می شود. قبلاً نیز اهالی شهری در نروژ با قرار دادن آینه هایی به ارتفاع ۱۷.۵ متر بر روی کوه های اطراف این شهر، سعی کرده بودند تا سایه ی ایجاد شده توسط آنها را از طریق بازتابش خورشید برطرف نمایند.

باید دید طرح هایی مانند آنچه NBBJ ارائه نموده در آینده تا چه حد مورد اقبال عمومی قرار می گیرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (11 مورد)
  • Rivekan

    باید این نکته رو هم لحاظ کنند که با کوچک ترین اشتباه در زاویه ها ممکن هست در بازتاب نور تمرکز نور پیش بیاد و باعث اتش سوزی و گرمای بیش از حد در بعضی نقاط بشه

  • طــــــــــــــــــــــــــــوسي

    واقعا لازمه
    همینطوریش لندن همش سایست و در کل شهر تاریکیه ...لازمه براشون

  • bahram

    جالب بود.مرسی

  • آقای استیون "کاپیتان" جرارد

    دقیقا چه اشکالی داره سایه؟
    من اکثرا وقتی یه جایی میرم که نور به صورت یکنواخت به همه جای محیط تابونده شده، خصوصا اگه رنگ محیط روشن باشه، چشم درد شدید میگیرم.
    کلا یه حوری هی میخوان واسه این خمیده سازی یه کاربردی پیدا کنن این وسط.
    اون از گوشی و تلویزیون خمیده که دیدیم چی در اودم اینم از برج خمیده تا ببینیم چی در میاد.

    • مرتضوی

      دوست عزیز ..... تقریبا هر 45 دقیقه یک بار در لندن آب و هوا تغییر میکنه ، به خاطر همین شدیدا به آفتاب نیاز دارن

  • Milad

    اونجا به سایه ساختمون تو خیابونا اهمیت میدن اینجا به مواد استفاده شده تو ساختمونم اهمیت نمیدن :)

  • مرتضوی

    خیلی خوبه ..... لندن تو این جور موارد داره پیشگام میشه

    • TROOL

      لندن کلن 3 ماه از سال اسمونش صافه اونم شبهاش اینقدر سرده که تو تابستون سویشرت لازمت میشه

  • عیسی

    ما جنوبیا که مخالف این کاریم..... همون سایه بهتره برامون


    در کل دمشون گرم با این ایدشون

    • آقای استیون "کاپیتان" جرارد

      صد در صد بی ربط به پست:
      داداش تو جنوب یه ماهی هست به اسم ماهی صبور، این تو جایی جز جنوب گیر میاد؟
      قیمتش چنده ؟ طعمش چطوره؟

      • عیسی

        نــــُچ... گیر نمی اد(البته همون طور که ماهی های شمال تو جنوب سخت گیر می آد شاید صبور هم گیر بیاد که بستگی به وزنش داره قیمتش از 10 تومن شروع می شه به بالا ) { اصولا هر ماهی که بیشتر تیغ داشته باشه از نظره ما جنوبیا لذیذ تره } حالا این ماهی پر از تیغه و تازه کارا شاید اولش خوششون نیاد ولی بعد که عادت کنن می فهمن ماهی های جنوب یه چیزه دیگست

مطالب پیشنهادی