ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
علمی

موجودات عجیب: پرنده ای که تنها دو گرم وزن دارد

عادی شدن روابط ایالات متحده آمریکا و کوبا تغییرات بسیار بزرگی را برای این دو کشور و شهروندانشان به دنبال خواهد داشت که مهم ترینشان شاید دستیابی پژوهشگران آمریکایی و آزمایشگاه های پیشرفته این کشور ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۴ | ۲۳:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

عادی شدن روابط ایالات متحده آمریکا و کوبا تغییرات بسیار بزرگی را برای این دو کشور و شهروندانشان به دنبال خواهد داشت که مهم ترینشان شاید دستیابی پژوهشگران آمریکایی و آزمایشگاه های پیشرفته این کشور به بزرگ ترین جزیره دریای کارائیب و گونه های جانوری منحصربفردی باشد که در آن زندگی می کنند.

در میان عجایب و شگفتی هایی که قطعا چشم پژوهشگران را به خود خیره خواهد کرد می توان به کوچک ترین پرنده دنیا اشاره کرد که در واقع یکی از گونه های مرغ مگس خوار با نام مرغ مگس خوار زنبوری (bee hummingbird) است.

این پرنده در حدود یک پانزدهم اونس (یعنی کمتر از یک سکه ده سنتی یا حدودا دو گرم) وزن دارد و ابعاد آشیانه آن نیز کوچک تر از یک سکه 25 سنتی است.

این گونه از مرغ مگس خوار درست مانند شاهینی که به شکار کبوترها می رود، پشه ها را صید می کند و تخم هایش نیز به اندازه یک دانه قهوه هستند. به بیان دیگر، مرغ مگس خوار زنبوری به قدری کوچک است که با حشرات برای دستیابی به غذا و منابع غذایی می جنگد و کاری به طعمه پرندگان دیگر ندارد.

نکته جالب توجه دیگر در مورد این پرنده فعالیت بیش از اندازه آن است؛ باید به اطلاع تان برسانیم که مرغ مگس خوار زنبوری در هر ثانیه 200 مرتبه بال می زند.

حال سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا این جانور تا این اندازه نسبت به موجودات هم رده خود کوچک است؟ در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

Bo Dalsgaard بوم شناس دانشگاه کوپنهاگ می گوید: در تمامی جوامع موجود در جزایر کارائیب، دو یا سه مرغ مگس خوار را خواهید دید که به صورت گروهی با هم زندگی می کنند و معمولا یکی از آنها کوچک تر و دیگری بزرگ تر است.

willem-hummingbird

پرنده ای که جثه بزرگ تری دارد معمولا به رنگ زمردی است که دوبرابر اندازه معمول خود رشد می کند (هرچند که این پرنده نیز در برابر گونه های «بزرگ» مرغ مگس خوار باز هم کوچک به حساب می آید).

Dalsgaard تصور می کند که در وهله نخست گونه زمردین این پرنده وارد کوبا شده و سپس اجداد مرغ مگس خوار زنبوری با ورود به این جزیره نقش گونه کوچک تر را بر عهده گرفته اند. اما گروهی که در مرحله دوم وارد این جزیره شدند برای آنکه با انواع زمردین بر سر غذا وارد رقابت نشوند، به شکلی تکامل پیدا کردند که برای دستیابی به شهد گیاهان با حشرات بجنگند.

به همین دلیل رفته رفته این پرنده کوچک و کوچک تر شد تا مبادا روزی منابع غذایی اش تمام شود و در نتیجه برای دستیابی به غذای مورد علاقه اش (شهد) بیشتر به سمت گل های کوچک می رفت در حالی که انواع زمردین به هیچ وجه انرژی خود را صرف این گل های کوچک نمی کردند و رقابتی هم میان آنها وجود نداشت.

جالب است بدانید که این پرنده حتی از سوی حشرات نیز با رقابت روبرو نشد چراکه سفر از روی آب برای پیدا محیط زندگی جدید برای حشرات گرده افشان کاری بس دشوار است.

اما مرغ مگس خوار تنها موجود ظریف و کوچک روی زمین نیست و این ظرافت امری بسیار رایج به شمار می رود. برای نمونه در منطققه باربادوس نوعی مار زندگی می کند که می تواند روی یک سکه 25 سنتی چمبره بزند و داستان تکامل آن نیز درست شبیه به همین پرنده است.

زمانی که این مار ریسمانی نخستین بار به باربادوس رسید احتمالا خود را درون یک منفذ کوچک جای داده و غذای اصلی اش هم هیچگاه به این سرزمین راه پیدا نکرده چراکه در این صورت جثه این مار قطعا بزرگ تر از این میزان بود و در نتیجه همچون مرغ مگس خوار به تدریج کوچک و کوچک تر شده تا بتواند با خوردن شفیره و نوزاد حشراتی مانند موریانه و مورچه خود را سیر کند.

زیبایی های خواب

ظرافت یا بهتر بگوییم کوتولگی پدیده ایست که بارها و بارها در این جزیره رخ می دهد اما کوچک بودن برای پرنده ای با این اشتها که دوست دارد بهترین غذاها را به جوجه هایش بدهد هزینه دارد.

به گفته Dalsgaard هزینه این کوچک بودن میزان بالای انرژی ایست که موجود زنده ای مانند این مصرف می کند چراکه نرخ سوخت و ساز و از دست دادن گرما در بدن این پرنده بسیار بالاست.

smallest-bird-in-the-world (1)

او در ادامه می گوید: به همین دلیل مرغ مگس خوار زنبوری مجبور است که با تناوب بسیار بالا غذا بخورد یا اینکه برای صرفه جویی در میزان مصرف انرژی به یک خواب عمیق برود که به آن مرگ کاذب هم گفته می شود.

متاسفانه مطالعات قابل توجهی روی پدیده مرگ کاذب در این پرنده صورت نگرفته، با این همه باید بگوییم که اغلب گونه های مرغ مگس خوار از چنین ترفندی برای حفظ انرژی خود بهره می گیرند و به همین دلیل دانشمندان تا حدودی می توانند به سازوکار آن در این گونه ظریف نیز پی ببرند.

با توجه به اینکه مرغ های مگس خوار زنبوری مقدار زیادی انرژی می سوزانند و این گونه نیز ظریف ترینشان است و بیش از همه آنها انرژی می سوزاند (اگر خاطرتان باشد پیشتر گفته بودیم که این پرنده در هر ثانیه 200 مرتبه بال های خود را تکان می دهد)، پژوهشگران احتمال داده اند که استفاده آن از ترفند مرگ کاذب نیز کاملا به شکلی آزادانه انجام می گیرد.

بنابراین درست مانند بیماری خواب  مرغ مگس خوار نیز احتمالا هر زمان که فرصتش را پیدا کند مرگ کاذب را تجربه می کند. آنا مارتین گنزالس بوم شناس دانشگاه برکلی در کالیفرنیا در این رابطه می گوید: برای نمونه در شب ها که این پرنده نمی تواند غذا بخورد لازم است کمترین میزان ممکن از انرژی خود را مصرف کنند تا دمای بدنش را حفظ نماید.

او در ادامه می گوید: حتی مشاهده شده که در طول باران های سنگین هم که امکان غذا خوردن وجود ندارد این پرنده به خوابی سنگین فرو می رود (لازم به یادآوری است که مرغ مگس خوار زنبوری در جریان باران های اندکی می تواند به شکار برود و در این حین نیز طعمه حیوانات دیگر نمی شود).

زمانی که فصل جفت گیری این پرنده فرا می رسد، گونه های نر آن رنگ سبز آبی خود را از دست می دهند و در مقابل یک کلاه صورتی رنگ متمایل به قرمز بر سر می کنند (تصویر شاخص مطلب) و آوازهایی زیبا سر می دهند و بدین سان گونه های ماده را به سمت خود جذب می کنند.

Bee-Hummingbird-eggs

Edgington023

اما پس از آنکه گونه ماده دو تخم کوچک خود را که ابعادشان به اندازه دانه قهوه است، گذاشت به هیچ وجه اجاز نزدیک شدن گونه نر به آشیانه و بالاخص تخم ها را نمی دهد چراکه پرنده نر پرهای براقی دارد و می تواند درندگان و دشمنان را به سمت خود جذب کند.

پرنده ماده شش دنگ حواس خود را صرف محافظت از تخم هایش می کند. گنزالس می گوید: مادر به صورت مستقیم به سمت آشیانه پرواز نمی کند و در عوض به آرامی به آن نزدیک شده و پس از آنکه از بابت امنیت لانه و محیط پیرامونش مطمئن شد به آن وارد می شود.

جوجه ها حدودا بعد از سه هفته از تخم بیرون می آیند و پرنده برای سه هفته دیگر به آنها مخلوطی از شهد و مگس می دهد و پس از اتمام این فرایند، جوجه ها بال گشوده و به سمت جهان پیرامونشان به پرواز در می آیند.

Josh-Ruby-throated-Hummingbird-male-in-hand

در مورد زیستگاه این پرنده هم باید بگوییم که برخی از نواحی این جزیره به صورت کلی زیر کشت یک نوع محصول می روند و این یعنی مرغ مگس خوار احتمالا همیشه به مواد و ابزارهای لازم برای ساختن آشیانه اش دسترسی ندارد. در هر صورت برنامه خاصی برای حفظ بقای این پرنده در کوبا صورت نمی گیرد اما از طرفی هم حیات آن به هیچ وجه در معرض انقراض نیست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (39 مورد)
  • دریای آبی
    دریای آبی | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

    یاد این آیه قرآن افتادم. ای مردم! مثلی زده شده است، به آن گوش فرا دهید: کسانی را که غیر از خدا می‌خوانید، هرگز نمی‌توانند مگسی بیافرینند، هر چند برای این کار دست به دست هم دهند! و هرگاه مگس چیزی از آنها برباید، نمی‌توانند آن را باز پس گیرند! هم این طلب‌کنندگان ناتوانند، و هم آن مطلوبان (حج 73)

  • Max
    Max | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

    عجیبه نوشته حیوانات میتونن تغییر اندازه بدن چرا انسان ها نمیتونن نوشته این پرنده برای اینکه با هم نوع خودش مقابله نکنه کوچیک شده مگه میشه اگه این جوری بون تمام حیوانات تغییر شکل اندازه میدادن تمام این چیزا از قبل وجود داشته که خدا افریده این دانشمندها چه فکرای میکنن

    • ali.n
      ali.n | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

      این منکر خداوند نیست ،،این تکامل تدریجی رو نشون میده خیلی از حیوانات در سیر تکامل برای نجات خودشون و یا شکار به شکل های جالبی در اومدند ،کاری به دیدگاه کسانی که خدا رو قبول ندارن و به تکامل صرف معتقدند ندارم. بلکه میگم خداوند با خلقت قوانین طبیعی رو برپا کرده بر این اساس هر روز ورژن پیشرفته موجودات رو خلق نمیکنه بلکه بر اساس قوانین و محیط طبیعی تکامل پیدا میکنن ،،البته زیاد به بحث دینیش وارد نیستم اما حتما بر این تکامل هم بصیرت و اراده خداوند هست و بی قائده نیست ...به هر حال هر کس هم قبول نداره و اینها رو صرفاً توجیه میدونه ،نظرش محترمه برام این فقط دیدگاه منه و حتی در جهل و نادانی و خرافه هم باشم اشکالی نداره دوست دارم اینجور حساب کنم ولی نمیخوام برای کسی اثباتش کنم.....

    • Chapdast
      Chapdast | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

      زیادم عجیب نیست.اگه فرمول تکامل بلد باشی خیلی راحت درک میکنی.
      لطفا جبهه نگیر فقط یکم عمیقتر مطالعه کن تا بدونی چطور این اتفاقات میفته.
      و تمام حیوانات و حتی انسان هم میتونن تغییر شکل و سایز بدن اگر شرایط بقا تغییر کنه.
      اول تغییر شرایط بعد تطبیق
      البته این اتفاق در مدت کوتاه نمیفته

      • سیدامیر
        سیدامیر | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

        آره مثلا چند وقت دیگه به خاطر آلودگی همه ی آدم ها یه دودکش از کلشون میزنه بیرون

  • Ali
    Ali | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

    منم شرمندم که اسپم میزارم ولی یه سوالی برام پیش اومده خیلی رو موخمه

    من با LAN سرعت دانلودم 40-60 KB/s هست ولی با WLAN با گوشیم که از مارکتا دانلودم میکنم( مایکت ، ایران اپس ، بازار ) سرعت دانلودم 5-15 KB/s مودمم نوعه D Link 2740U

    چند وقته این مشکل برام پیش اومده قیل اخرین شارژ نتم که از مخابراته ایندمشکل نبود

    • Ali
      Ali | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

      چه کار باید بکنم؟؟

      • Mamos98
        Mamos98 | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

        باید اسپم نزنی تا سرغتش خوب بشه! مودمت رو اسپم حساس شده!

    • رضا
      رضا | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

      سرعت داونلود به تعداد کانکشن ها و سرعت سروری که ازش داونلود میکنید هم ربط داره. مارکت ها برای اینکه روی سرورهاشون فشار نیاد به هر داونلود یک کانکشن با سرعت محدود میدهند یا حتی اگه سرعت بیشتری هم بدهند ISP ها نک کانکشن رو محدود میکنند که استریم نگاه نکنید و به گناه نیافتید. ممکنه از این مسائل باشه.

  • سجاد
    سجاد | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

    تجربه من این بوده با ش-کن راحت همیشه راحت تر اومده، امتحانش ضرری نداره حالا.

  • reza
    reza | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

    فتبارک الله احسن الخالقین

  • JEFRiUM
    JEFRiUM | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

    دیجیاتو حالم ازت بهم خورد با این سانسور کردن بی موردت.
    نشون دادی که بی طرف نیستی و گرایش اپلی داری.
    واقعا متاسفم.

    • H A M E D
      H A M E D | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

      ماذا فازا؟
      چی شده؟

      • JEFRiUM
        JEFRiUM | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

        مطلبی بود در مورد میزان فروش بخش کامپیوتر اپل.
        من نوشته بودم چرا در مورد شرکتی که حتی در آمریکا هم بخش فروش کامپیوترش درصد کمی از سهم بازار رو داره اینقدر مطلب مینویسید .دیدم کامنت منو حذف کردن.

  • seedni
    seedni | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

    الهی قربونش برم . چقد کوچولوئه . فداش شم .

  • خودشیرینوفسکی
    خودشیرینوفسکی | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

    مقایسه کنید ساخته دست خدارو با ساخته بشر...

    • Siamak Gol
      Siamak Gol | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

      مثلا شورلت کاپریس ۱۹۸۰ با این‌ مقایسه‌کنیم؟.
      خب مطمعنن شورلت :D
      #شوخ :|

    • BuBo
      BuBo | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

      برام عجیبه انسان با این همه ادعایی که تو این عصر داره هنوز نتونسته ساده ترین کار رو بکنه که ما هر روز باهاش در ارتباطیم.
      ساخت خنک کننده ای که فقط خنک کنه، گرما تولید نکنه، الان همه خنک کننده ها که هیچ همه چیزایی که ساخته دست بشرند تولید گرما میکنن و این برای زمین مشکل سازه.
      نمونه بارزشم که طراف ما هست درخته، درخت کولر و خنک کننده ای که فقط تولید سرما میکنه و برای تولید هوا خنک هیچ گرمایی تولید نمیکنه.

      • aaa
        aaa | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

        اگه جوامع پیشرفته ادعا داشتند که مثل ماها مدام درجا میزند و دیگه دنبال تحقیق و پیشرفت و توسعه نمیرفتند! ما ایرانیا خیلی ادعا داریم از هیچ چیزی سر در نمیاریم فقط نشستیم غر میزنیم و ایراد میگیریم!

  • ali.n
    ali.n | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

    خیلی خیلی پوزش میخوام کامنت بی ربطه واقعاً حیرونم و واجبه ....کلش جیمیلم رو قبول میکنه اما مپ رو نمیاره برنامه های جیمیل ،گوگل پلاس و گوگل پلی رو اپدیت کردم ،فقط پلی نیوستند جیمیلم رو نمیشناسه،،،لطفا اگه میدونید بگید مال دوتا بچست بهشون قول دادم ،خیلی جاها هم پرسیدم فعلاً بی نتیجه موندم،،بازم عذر میخوام بی ربطه

    • Ali
      Ali | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

      مشکل از اینترنت هست با ف.ی.ل.ت.ر شکن امتحان کنید تا وارد مپ بشه از همون گوگل گیم

    • Ali
      Ali | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

      دادا مطمعنی قبلا سینک کامل شده بود ینی علامت کانکتد رو میدیدی؟
      من تاحالا چند بار بازیو پاک کردم دوباره ریختم بازم شناختو لود کرد ویلیجمو

      • ali.n
        ali.n | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

        یادم نیست ،اما تو پلی گیم سوابق رو نشون میده ،،وارد بازی میشم لوگو پلی گیم میاد بالا اما مپ نمیاد به اکانت دیگم امتحان کردم نیومد ،،فکر نکنم مشکل از اکانت باشه..شاید مجبور شم ببرم موبایل فروشی و یا اکانتی بخرم براشون ،حالا با فیلتر شکن هم امتحان میکنم ،بازم ممنون از شما دوستان و پوزش.

    • سجاد
      سجاد | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

      با چیلترشکن امتحان کن.

      • Ali
        Ali | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

        ربطی به اون بشکن بشکن نداره من هزار بار تا حالا تست کردم سینک شده باشه حداکثر تو ده دقیقه لودش میاد اونم با نت 512 زقالیم با 40KB/s سرعت دانلود

        • ali.n
          ali.n | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

          یعنی ده دقیقه صبر کنم و حرف اون خانم محترم که میگه کلن بسازو گوش ندم ،بعد مپ میاد ??

          • سجاد
            سجاد | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

            تجربه من این بوده با ش-کن راحت همیشه راحت تر اومده، امتحانش ضرری نداره حالا.

          • Ali
            Ali | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

            نه دادا هر کاری اون زنه میگه انجام بده بعدش که رفت لود میاد بعد اون ده دقیقه صبر کن خودم تست کردم حتما کارایه زنرو انجام بده

        • ali.n
          ali.n | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

          گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی ،مشکلم همین بود ،،شما گفتی ده دقیقه منم کمی صبر کردم اورد ،البته کارای خانمه رو انجام ندادم ،ممنون ازت خیلی خوشحالم ،قول این اکانت رو به دو تا بچه دادم ،امروز خیلی هیجان زده بودنو و فردا ببینن خوشحال میشن ،،خیلی ممنون ...........از دیجیاتو و دوستان بازم عذر میخوام اسپم نوشتم.

  • LORD.SAJAD
    LORD.SAJAD | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

    عجب مگه داریم جلد الخالق........................2 گرم 2 گرم فقط 2 گرم....خیلی زیبان یه دونه برم بگیرم

    • LORD.SAJAD
      LORD.SAJAD | ۲۱ تیر ۱۳۹۴

      تخمش اندازه یه دونه حبه انگوره

    • حمیدرضا
      حمیدرضا | ۲۲ تیر ۱۳۹۴

      سلام واقعا مطلب زیبایی بود و چقدر این پرنده کوچولو ناز هست

      و جسارتا دوست عزیز کلمه درست "جَلّ الخالِق" هست که به معنی "بزرگ است آفریدگار" هست.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی